Dagens Dag - Rulltårtans Dag

Rulltårtans dag idag - när jag var liten så avskydde jag rulltårta, den där ljusa med massa äcklig sylt i.... *isch*, Däremot så gick den i choklad med någon vit fyllning ner. Men det var inte favoritfikabrödet direkt.

Men idag så är jag barnsligt förtjust i vissa smaker - det finns ju fler att göra än dessa två. Och jag bakar gärna själv, även om det är lite klurigt att få till sockerkakan smidig nog för att rulla ihop utan att det spricker.



Skoj är ju att dekorera på olika sätt, servera med något gott som bär till eller liten kula glass.

Man kan verkligen ha i vad som helst - både smaksätta sockerkanan o innehållet o sen servera det som en bakelse med något till.


Det här är en av mina favoriter - eller tvärt om med chokladfyllning av något smarrigt slag - som med lite punch i.... lite smarriga "mer" smaker....


Men denna - jag bara säger - titta på denna - sommar rulltårta i rosa - servera den o det bara måste bli en hit eller hur *Ler*


Rulltårta med jordgubbar och philadlphiakräm

Denna svänger du ihop på 20 min från start till mål. Toppen!

Här är det jordgubbssylt i, men det går såklart lika bra med hallonsylt eller vilken sylt man nu föredrar. 

RULLTÅRTA

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • Karamellfärg/geléfärg



  1. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. 
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. 
  3. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet. 
  4. Ha till sist i mjölken. 
  5. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper som du smörjt med lite olja. 
  6. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 5 min. 
  7. Vänd upp på bakplåtspapper och dra av pappret du gräddat rulltårtan på. 
  8. Låt kallna. Bred på sylt.


PHILADELPHIAKRÄM

  • 25 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl philadelphiaost
  • 1 dl grädde
  • Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. 
  • Tillsätt färskosten och vipsa till en jämn smet. 
  • Häll sedan i grädden och vispa tills krämen tjocknar. 
  • Bred ut över kakan och rulla ihop.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Är det saaant 😊 Jag åt Rulltårta nyss ju 😊 Den var sådär 😋 nouw.com/fobibella
itismadeby
itismadeby,
Gissar att rulltårta inte är din favorit eller så var det bara fel smak 😊nouw.com/itismadeby
Fobibella
Fobibella,
Joda. Jag minns så väl när jag var liten å gick på Fritids. DÅ hade vi såndär speciell dag då man bland annat bakade en megalång rulltåra å la ut den runt hela skolan 😊 Det såg kul ut kan jag lova. Hemmagjord är nog bättre än den man köper. Jag köpte en till i kväll i Maxi. Den är med Jordgubbsgegga i inte Vaniljgegga. Rulltåran är Ljus inte brun 😋 Jag måste äta upp den jag påbörjat i kylen först du vet. En nackdel är att jag hittar inget bäst före datum på den jag köpte i kväll. Jag är livrädd för att äta gamla saker 😟 hmm jaja.nouw.com/fobibella
evelinarou
evelinarou,
Mums jag älskar rulltårtor! 😃 nouw.com/evelinarou
itismadeby
itismadeby,
Fluffig o med rätt smak så är det otroligt gott 😊 Jag ska ta o göra några här i början på veckan - vi ska ha grillkväll på jobbet så det blir perfekt till kaffet 😊nouw.com/itismadeby
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229