Dagens Dag - Polkagrisar

Vardagligt småprat, Dagens Dag
Jag kan inte mer än sitta o småskratta när jag nu ser vad som firas denna dag, polkagrisar. Ja nu skrattar jag inte åt godiset i sig, för det är ganska så gott. Från start var det några andra smaker än originalet som var mina favoriter, framför allt var jag förtjust i viol, det satt i ganska länge. Det enda jag inte alls gillade var just att det var en stång, det var så knepigt att äta, kladdigt faktiskt. Oftast så hade jag sönder stången i mindre bitar. Lättare att äta.Idag är det bara den gamla hederliga rödvita som gäller och inte i stång utan i mindre karameller. Enklast att äta, inte kladdigt.

Det är ett godis med några år på nacken - det började göras redan 1859. Måste alltså vara ett godis som håller i smaken trots sin enkelhet. Det är ju inte så många ingredienser... alla smaker kommer ju från smakämnen, basen gör ju på samma sätt.

Trots att jag tillbringat mycket tid i Gränna, så har jag aldrig varit o sett tillverkningen eller provat att äta en nybakad polkagris, vilket ska vara extra gott.Att jag nu småskrattar lite åt att polkagrisens dag är just idag, 20 april, ja det beror på att mitt ex, pappa till mina barn kommer frå Gränna. Det var anledningen till att jag tillbringat mycket tid där... jag åkte alltid ner till honom på helgerna under flera månader innan han flyttade till mig.

Och 20 april är den dagen vi träffades, det är vår bröllopsdag *ler* - men det här är första gången jag hör att man firar just polkagrisen denna dag. Men nu förstår ni att jag sitter o småskrattar lite... ja jag tycker att det är lite skoj ialla fall. Nu när jag kommit över allt som skett, o inte reagerar negativt på att ens tänka på honom.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer