Dagens Dag - Picknickens dag

Dagens Dag

Picknickens dag idag - lite tidigt kanske för att känna för att packa ihop en korg o ge sig ut i naturen. Ska vara en extremt fin dag då *ler* - det är lite lustigt nu detta, för idag är det picknickens dag - men den 18 juni alltså om mindre än en månad så är det den Internationella picknickens dag. Undrar lite vad som är skillnaden o varför vi behöver en egen nationell dag???

Ordet picknick kommer från franska pique-nique o kommer så långt tillbaka ifrån som 1600-talet. Det är blir ihopsatt från betydelen "plocka - något av mindre betydelse". Och vi här i Sverige har använt ordet sen 1800-talet. Så det är inte nypåkommet ord.

Picknick ska ätas ute, man ska ta med en filt, sätta sig på något mysigt ställe o ha med sig en korg med mat som är enkelt att ha med, samt enkelt att äta. Som kall mat - smörgåsar, kallskuret, sallader, frukter och kanske något gott litet bakverk.Picknick är inte enbart för utomhus o sommartider - det är ett bra sätt att göra något roligt även andra årstider när vädret inte tillåter att man är ute, sitter på en filt i gräser... Man kan göra det när som helst, för man kan ju göra det hemma, inomhus - spontant eller lite förberett o överraska sin partner o göra det lite mer romatiskt eller hela familjen för att göra något lite mer skojigt med barnen.

Det krävs ju inte så mycket att ordna en picknick, o filten kan man lägga ut på golvet - dekorera lite runtomkring som man känner för.

För mig är det vardagslyx att hitta på sånna här små saker - antingen då överraska eller planera tillsammans.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Trevligt inlägg och mycket fina bilder 🌞
nouw.com/ingajohansson
itismadeby
itismadeby,
liilah
liilah,
Hade funderingar på att ta en picknick idag, för att det just är Picknickens dag men så blev inte fallet. Jag och en kollega pratade om det idag och vi sa att vi kan ta det i morgon, det är mysigt när det än blir.
nouw.com/liilah
itismadeby
itismadeby,
Ja man kan ju ha picnick vilken dag som helst - som tur är 😊
nouw.com/itismadeby