Dagens Dag - Palt och Internationella Rock ´N Roll dag


Så roligt jag tycker att det är att ta reda på mer om oviktiga saker, eller bara allmänt googla o komma till information om något som jag inte ens tänkt på... men det är så man lär sig olika saker o vem vill inte kunna lite smått o gott om allt o inget?

Rock'n'roll är det som har sin egna dag idag för att firas. Varje gång jag tänker på rock'n'roll så blir det en kollega som kommer med i tankarna - han älskar musik o kan allt... man ska ha med honom på musikquiz helt klart *Ler*

Rock'n'roll, betyder kort o gott "gunga och rulla", och det kommer från när man på 1940 o 1950-talet dejtade i bilarna, och bilarna gungande för att aktiviteten i bilen *blink* gjorde att karossen rörde sig på ett visst sätt.

Blev sedermera den ursprungliga ungdomsorienterade musikgenren till den övriga rockmusiken som utvecklades från populärmusiken i USA under 1950-talet och strax spreds till Storbritannien och övriga Europa.

Själva ordet "rock'n'roll" hämtades 1953 av den amerikanske radiomannen Alan Freed, från det förstnämnda erotiska slanguttrycket inom rhythm and blues, till sitt radioprogram Moondog's Rock'n'Roll Party.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229