Dagens Dag - Internationella nallens dag & Svärmors dag

Dagens Dag

Nallar, björnar, teddy bears - ohhhh I love them. Ja jag älskar o har alltid gillat mjukdjur i alla former men framför allt just nallar. Svårt att gå förbi en om jag hittar en i en affär... även om den inte får följa med hem (har blivit bra på att avstå från att stoppa ner den i vagnen) så måste jag känna på den ialla fall *ler*En björn är en av dom där sakerna som aldrig blir fel att ge mig *ler*


Vet ni om varifrån "teddy bear" kommer ifrån? Det visste inte jag förrän för inte sålänge sedan, för mig har det varit nog med att dom är söta o jag älskar dom *ler*.

Teddybjörnens historia sägs börja efter en jakttur i USA. President Theodore Roosevelt var hösten 1902 ute på björnjakt, en jakt som inte medförde någon som helst jaktlycka.

För att presidenten ändå skulle få nedlägga något under jakten band medlemmarna i jaktlaget en övergiven björnunge vid ett träd. Presidenten hade dock inte hjärta att skjuta den lilla björnungen och Roosevelt fick efter den händelsen smeknamnet ”Teddy”.

Det skrevs mycket om jaktäventyret i USA och den publicerades även som en skämtserie i tidningarna, tecknad av Clifford Berryman.

Godishandlaren Morris Michtom i Brooklyn fick en idé när han såg serien och började tillverka nallar. Efter godkännande från originalet ”Teddy” fick han namnge nallen efter honom och succén blev snabbt ett faktum. Michtom grundade efter det världens största leksaksföretag, Ideal Novelty and Toy Co.Sen är det också svärmors dag idag - det ska man inte glömma - tycker den är minst lika viktig att fira som fars dag, mors dag, alla hjärtans dag, födelsedag osv...
Dagen måste lyftas fram mer *ler*


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

emmanatterlund
emmanatterlund,
åh visste inte det om teddybjörnen! Intressant 😊
nouw.com/emmanatterlund
itismadeby
itismadeby,
Visst är det skoj med sånt här som kan ses som onödigtvetande *ler*
nouw.com/itismadeby