Dagens Dag - Grillen

Nu är det Grillens dag, vilket är passande nu när våren varit så fin o så många börjat grilla. Även om det blev ett litet avbrått o vädret lurade oss lite, det blev ett omslag till en mer kylig temperatur, så kanske att stå ute o grilla inte lockar så många mer än dom riktigt inbitna grillarna ikväll.
Tyvärr finns väl också en risk att vi liksom förra sommaren inte kommer att få grilla ute utan hålla oss till den lite mer tråkiga grillen i köket. Men bättre än inget... men inte alls lika gott. Antar att mycket är hela grejen man gör av att grilla som betyder lika mycket. Vi äter ju inte bara med smaksinnet, vi upplevet maten genom doft, syn och själva upplevelsen.

Det kommer lite recept sen, men det är ju grillen i sig som har sin dag så klart jag bara måste dela med mig av en väldigt speciell grill jag hittade när jag satt o googlade efter grill att köpa till min ena dotter som inflyttningspresent ... näää inte denna men jag fick mig ett gott skratt.


Grisen har bara ett litet nätt pris på 18 995 kr men se den har ju färgen, knorren o till o med ögonfransar :)


Whiskymarinad

Ingredienser:

  • 0,5 dl olja raps eller oliv
  • 2 msk whisky
  • 1 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk ingefära färsk, riven

Blanda ihop allt o lägg i en påse tillsammans med köttet, se till att marianden kommer åt allt kött på alla sidor. Låt det ligga i kylen minst ett par timmar, upp till ett dygn inget problem.





Det här är det som är nytt i french hot dogs på Circle K, jag provade den för att det var ett bra erbjudande. Och måste säga att jag först blev förtjust i doften av örter, sen i smaken, det var lite sting i den. Men tror att den faktiskt passar bättre till grillat - både kött o kyckling.

Nu har jag inte provat något recept, men kommer göra det i sommar, försöka hitta min egna lilla variant. När jag läser om den så ser jag att den inte bara används som tillbehör utan även som marinad, vilket är värt att prova det med.


Chimichurri

Ingredienser:

  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl finhackad koriander
  • 1 dl finhackad oregano
  • 2 dl finhackad persilja

Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.


Visst är det skoj att prova nya smaker, leka med nya smaker och visst är sommaren - grillsäsongen som gjord för det.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229