Chokladens underbara värld - (del 4)

Sista delen jag kan se på just nu - väntar på flera avsnitt... vill så gärna semånga flera delar till, just tittat på del 4 av Chokladens underbra värld.

Tänk er en butik med bara M&M´s o då också världens största chokladbutik.... det vore något att besöka, bara för att ha varit där... eller ja det skulle nog följa med en del hem då M&M´s är en av favoriterna. Och tänk att inte ens behöva sortera färger *ler* man köper bara exakt den färg, nyans man själv vill ha...Den här sorten som ska ligga högt på listorna över choklad har jag nog aldrig smakat eller ens hört talas om - varken originalet eller den chokladklädda... har ni?

Visst är det lite intressant vad man tar till i reklam för att få fram något oavsett vad det än är - vill man sälja något så... o ju sämre "saken" i sig är ju mer tar man i så att det är det som syns o lockar - vad pratar jag om - jo sex.

Men visst kan jag hålla med om att choklad är sensuellt att äta - njuta av...


Ritters - den smak jag gillade mest finns inte längre kvar - kanske var det en av deras "limited"... lite speciellt att dom gör olika smaker som bara är för en kort stund. Men dom har verkligen många smaker. Om jag ska vara ärlig så väljer jag nog som oftast inte en Ritter, för jag tycker dom är lite för tjocka, om det inte är en smak som har en lite mjukare fyllning...Och om den här varianten av choklad - den fjärde sorten, som faktiskt inte är färgad vit utan färgen kommer från kakaobönan - lite svårt att tro, men det är roligt att den faktiskt gör så... att den mörka, den ljusa o den vita chokladen nu får sällskap av den rosa - måste ju bli en hit.

Kan det bli mer senuellt, mer romantiskt än den kombinationen - rosa + choklad .... näää jag tror inte det.Och inte behöver dom prova vad en passar till... champange o en partner man älskar - mer behövs inte *ler*.

Och det var lite skoj att jag i fredags såg den rosa KitKat´en o köpte den, trodde det var färgad vit choklad nu för att det är rosabandet månad. Men tydligen var det inte så... det var dom som fått starta att prova lansera den rosa chokladen.
Hur smakade den då... ja inte så mycket choklad som man får av mörk eller ljus choklad, o inte heller den där lite sötare smaken som den vita chokladen ger. Mer neutral...Ja o det här var också intressant att få veta - att nästan alla fabriker tar sin "choklad" från en o samma fabrik.... det är sen i dom olika fabrikerna som det görs varianter, det leks med smaker o sätt att tillreda.
Men redan här i fabriken kan dom tillreda med olika recept för varje kund dom har.Men måste ju få lite extra dos av choklad denna helg när jag inte kom iväg på mässan, det var ju något jag laddat för länge. Och av en slump så hittar jag att det går en serie program om just choklad på TV4Play - "Chokladens underbara värld" - HÄR hittar ni programmen.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer