Chokladens underbara värld - (del 2)

Så har jag suttit o ätit glass o tittat på del 2 av Chokladens underbra värld.

För mig som älskar choklad så är det riktigt roligt att se dom här programmen, där det också är massor av historia om choklad o dom som hittat på olika produkter som blivit så goda att vi fortfarande äter dom. Sen att se dom som är konstnärer och arbetar i choklad - helt underbart att se.

En film som tydligen om man ska ha sett o älska är "Willy Wonka och chokladfabriken" - jag har sett det det tror jag nog, men om inte jag minns fel så gillade jag inte alls filmen, som jag minns var det inte en "snäll" film - men jag kan ju minnas fel.Chokladkonstnärer - ja vad ska man säga - dom är ju helt fantastiska. Men det gäller ju även dom som gör tårtor också. Men vilken kreativitet o skickliget det är att göra saker i choklad.

Måste säga att det var lite häftigt det här med en spelbar "vinyl-skiva" i choklad som till o med gick att spela 


Första gången jag åt en Mars, jag var inte direkt imponerad - jag föredrog Japp, vår hederliga chokladbit - den jag var van vid. Så lätt det är att fastna i det som man är van vid. Idag så tycker jag att Mars är helt okey - inget jag går o längtar efter (det gäller även Japp) men om jag blir bjuden så visst den slinker ner. Men den ska vara färsk, hårda gamla är inte alls goda....

Men om man gillar Mars, varför inte prova göra sin egna?

HÄR - finns ett recept o en bra beskrivning på hur man gör.
och HÄR kan man se lite bilder o läsa lite mer beskrivning.Men måste ju få lite extra dos av choklad denna helg när jag inte kom iväg på mässan, det var ju något jag laddat för länge. Och av en slump så hittar jag att det går en serie program om just choklad på TV4Play - "Chokladens underbara värld" - HÄR hittar ni programmen.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Jag har Snickersglass i Frysen 😋
nouw.com/fobibella
itismadeby
itismadeby,
Ohhh den är god som bara den 😊
nouw.com/itismadeby