Choklad njutning

En kollega jag har, har även en egen firma hon startat upp (Lilla Torpets söta: facebook - instagram ) - hon bakar, gör tårtor o praliner. Igår var det lite "marknad" med några bord i bottenvåningen av vårat hotell - men vet ni, jag har ingen som helst aning om vad de andra borden hade som dom visade upp *ler*... Jag gick dit enbart för att köpa några av pralinerna. Jag ska nämligen förpacka dom lite extra o ha att ge bort till julklapp, eller bara en liten julgåva till några jag tycker om Men jag måste ju provsmacka vilka jag vill ge bort.

Så många fina goda smaker - o dom är verkligen goda... Nu är det jul o jag blev helt såld på hennes saffrans tryffel o saffrans pralinen - helt otroligt goda.


.

Men jag provade även en vanlig choklad tryffel, praliner med smakerna chili, jasmin, juliga smaker som pepparkaka o glögg - juvligt goda perfekta nu till julen.
Sen en liten egen specialite hon provat göra o som jag trodde skulle vara oätlig, ja nästan ialla fall. Hon har gjort en Enköpingspralin... med pepparrots-smak o blå med Enköpings Liljan, pepparot hör ju också till vår stad, som kallar just Pepparrotsstaden. (1865 började det odlas pepparrot här o det var det ett av ställena i Sverige där det odlades mest pepparrot, som sen fraktades till Stockholm men ångfartyg - lite historia *ler*)

Men såååå god den var, annorlunda, spektakulär, men så god. o har ju just det där lilla extra man vill ha när man ger bort något.

Så nu ska jag bara bestämma mig för vilka smaker jag ska ta o ge vem....

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer