Bo "stort" på liten yta

Det här verkar ha blivit så otroligt poppis över hela världen, att bo på liten yta, men ändå få plats med allt man behöver ha. Det är ofta boende som man kan flytta som en vagn om man vill, men det är också vanligt att man har fast boende men litet - som containrar. 

Här har vi ju Attefallshusen som går in under den rubriken - att bo på liten yta. Man trodde att detta med attefallshus, att få bygga utan bygglov skulle ge möjlighet för många att hitta ett bra billigt boende i tider av brist på möjligheter att hitta boende.
Men det slog inte så väl ut som det var tänkt sig - 25 kvm är inte stort nog helt enkelt. Men om jag inte förstått helt fel så kommer det ändras, ytan kommer ändras till 30 kvm, vilket helt plötsligt ger större möjligheter. 

Jag bor ju själv i en lägenhet på 30 kvm, och skulle man lägga denna yta på marken, men lite tomt, lite möjlighet att vistas ute när vädret tillåter så skulle ytan kännas mindre litet.Nu kan jag förstå att man gärna bor på en liten yta om man är ensam, kanske som ett par som vill bo billigt för att man värdesätter andra saker i livet än att lägga alla pengar på ett boende.
Men att bo såhär litet om man planerar barn, att klämma in sig såhär då.... nääää det är nog väldigt optimistiskt tänkt - en del kanske klarar av det andra kommer märka att det inte var för dom.

Nu tänker jag då på "Tiny home" som är typ en husvagn - finns ett progam som visar hur dom bygger o planerar dessa helt otroligt fina o kreativa hemmen.

Om det skulle vara något för mig? Nja.... beror på. Behöver inte ha jätte stort, men börjar bli lite smått trött på att inte ha ytor att röra mig på om jag ska vara helt ärlig. Har en känsla av instängd, fast låst.... det är helt klart en känsla av sommarstuga/semester när man tittar på dessa små "hus".Nu vet jag inte om jag tycker att plåtcontainers låter så värst hemtrevligt o mysigt.... men det är en bra idé - just för att man inte är fast i en lite yta - vill man av någon anledning ha lite större - tar man o kopplar på o inreden en till *ler*


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229