Bästa dieten

I oktober 2018 sände SvT en serie program, 3 st, där 4 par fick prova 4 olika dieter. Man fick följa paren från start tills slutet o dom tog prover på dom före o efter - för att se förändringar.

Det var inte tal om att gå ner i vikt, utan helt enkelt äta bra, må bra, få bra värden. Sen så visst är man överviktig kommer man gå ner, men som det också visades i programmet är du för mager kommer man också öka lite så att man får en bra vikt. Inte nödvändigt att det är "fett" utan mer muskler kan bildas o man orkar träna om man äter rätt.

Har ni inte sett programmen så rekommenderar jag er att kika på dom. Dom är helt klart värda att kika på om man har intresse för att äta rätt.


Alla par fick en varsin diet o diterna som gällde var LCHF, 5:2 (Fasta) , Livsmedelsverkets tallriksmodell och Vegan.

Jag blev nog lite överraskad över resultatet, jag trodde att den dieten som kanske klassades som sämst skulle vara bra mycket bätte, sen var det intressant att höra att även om LCHF ger bra värden på många områden så ger dom också som många undrar över, dåliga/förhöjda värden när det gäller "dåliga fett-värden". Vilket ju inte alls är så konstigt om man ser till vad man äter.

Programmen inspirerade mig att försöka hitta en egen bra ny livsstil när det gäller min mat, att äta bra. Visst är ett mål att gå ner i vikt, men det viktigaste är att få bättre sundare matvanor som ger bra värden, blodvärden. Så att man blir friskare, gladare, piggare o orkar mer.

Bästa Dieten

Så har ni inte redan sett programmen så ta er tiden att göra det.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Kariell13
Kariell13,
“vegan”, “vegetarian”, “pescatarian” och alla andra labels är inte synonyma med att äta sunt.
Vet massa veganer som stoppar i sig GMO produkter för exempel.
Jag är uppväxt på kött och dairy produkter. Bytte till grönsaker, frukt och nötter och höll mig borta från allt som inte var naturligt såsom E1498, Aspartame, Soya lecithin etc.
Och jag har fått en helt ny kropp. Jag märker så många hälsoeffekter! Jag har ingen mensvärk längre, jag har mer energi, jag har bra hy, tillockmed ryggsmärtan har släppt.
nouw.com/kariell13
itismadeby
itismadeby,
Men jag tror tyvärr att många tror att det är just det - att ta bort kött så äter man sunt - det är så mycket mer. man ska tänka på för att leva sunt. Härligt att höra hur stor effekt du fick, hur bra du mår, det gör att man själv får en push i rätt riktning nouw.com/itismadeby
Kariell13
Kariell13,
Håller med helt! Folk verkar tro att en label är rätt väg att gå. Men allt i livet handlar om balans. Mind body soul. Allt hänger ihop och måste städas upp.
Sen stoppar jag i mig allt som jag vet ger positiva resultat: ashwagandha för energi, chaga mushrooms är guld för hälsan. Listan är lång haha! Så bra! Fortsätt studera mat och hälsa, det finns så mycket att lära.
Inte som att jag kapat ut kött helt heller, följer Torah när det kommer till köttkonsumering och det har fungerat bra för mig.
nouw.com/kariell13
itismadeby
itismadeby,
Ja man måste hitta sin egna balans, och lära sig lite om vad det är vi egentligen stoppar i oss hur som helst hela tiden... nouw.com/itismadeby
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229