Bästa dieten

I oktober 2018 sände SvT en serie program, 3 st, där 4 par fick prova 4 olika dieter. Man fick följa paren från start tills slutet o dom tog prover på dom före o efter - för att se förändringar.

Det var inte tal om att gå ner i vikt, utan helt enkelt äta bra, må bra, få bra värden. Sen så visst ��r man överviktig kommer man gå ner, men som det också visades i programmet är du för mager kommer man också öka lite så att man får en bra vikt. Inte nödvändigt att det är "fett" utan mer muskler kan bildas o man orkar träna om man äter rätt.

Har ni inte sett programmen så rekommenderar jag er att kika på dom. Dom är helt klart värda att kika på om man har intresse för att äta rätt.


Alla par fick en varsin diet o diterna som gällde var LCHF, 5:2 (Fasta) , Livsmedelsverkets tallriksmodell och Vegan.

Jag blev nog lite överraskad över resultatet, jag trodde att den dieten som kanske klassades som sämst skulle vara bra mycket bätte, sen var det intressant att höra att även om LCHF ger bra värden på många områden så ger dom också som många undrar över, dåliga/förhöjda värden när det gäller "dåliga fett-värden". Vilket ju inte alls är så konstigt om man ser till vad man äter.

Programmen inspirerade mig att försöka hitta en egen bra ny livsstil när det gäller min mat, att äta bra. Visst är ett mål att gå ner i vikt, men det viktigaste är att få bättre sundare matvanor som ger bra värden, blodvärden. Så att man blir friskare, gladare, piggare o orkar mer.

Bästa Dieten

Så har ni inte redan sett programmen så ta er tiden att göra det.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer