Att vara en impulsive person - är det en fördel eller nackdel i livet?

Lite inspirerad av frågan i dagens utmaning kom detta inlägg till *ler*


Fördelar med att vara en impulsiv person.

Här har du en liten listan på vad som är fördelar/styrkor hos en person som är, som vågar vara impulsiv. Många ser att allt för impulsiva val är en nackdel, men det har visat sig att det finns många fördelar med att vara en impulsive person. För ibland måste man ta risker för att komma dit man vill i livet.

 • Det betyder att du litar på din intuition.
  Att vara impulsiv innebär ofta att man tar någon form av risk, även om den är relativt liten. Och att ta risker betyder att du måste lita på din intuition, och den måste vara knivskarp. Självklart betyder det inte att intuitionen alltid är rätt bara för att du följer den. Men desto mer du gör det, desto mer kan du finslipa den.
 • Det gör dig pålitlig.
  Låter det konstigt? Det är det inte. Impulsiva personer är ofta mycket pålitliga. Om du är impulsiv så säger du inte att du ska göra saker som du sedan aldrig gör. Säger du att du ska hälsa på en kompis så blir det av, även om du egentligen inte har tiden. Du gör först, och tänker sedan.
 • Du får saker att hända.
  Om du vill förändra din karriär, så gör du vad som krävs för att det ska hända. Och detta gäller alla aspekter av ditt liv. Du står inte bara och trampar, utan tar alltid klivet ut i osäkerheten.
 • Du är definitionen av en äventyrlig själ.
  Du är inte rädd för att kasta dig ut i det stora okända, vad det nu må vara. Ett nytt jobb, en ny bransch, ett nytt språk, ett nytt land. Du är inte bara öppen för nya erfarenheter och upplevelser, du söker dem.
 • Du har de bästa historierna.
  Eftersom att du alltid gör det du vill, har du många härliga minnen och fantastiska historier att dela med dig av.
 • Du gör dina drömmar till verklighet.
  Vissa människor sätter konstant nya mål för sig själva, men når dem aldrig. Du är en riktig “doer”. Du använder din otroliga vilja till att göra allt du vill och uppnår dina mål.
 • Du är väldigt effektiv.
  Det finns en bild av en impulsiv person som ganska oorganiserad, men detta stämmer oftast inte. En impulsiv person är ofta väldigt duktig på att planera i detalj, och få saker gjorda.
 • Du kan klara nästan vad som helst.
  Du har inget emot att det är lite kaos. Om allt inte går enligt dina planer så hänger du inte läpp. Du klarar vad som helst och gör alltid det bästa av situationen.


Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229