Att resa för mig betyder… Bloggutmaning dag 27

Ojsan det var en seg morgon, jag borde ha somnat för någon timme sedan, men det är tji.... får försöka sova lite nu på förmiddagen istället - så som jag normalt gör :)

Utmaningen är startad av Madeleine , här är hennes dag 27 , i inlägget hittar ni länkar till alla andra som är med, det blir fler o fler som hänger med o det är otroligt skoj. – kanske även du känner för att vara med, alla dagar eller några av punkterna.Det är skoj att se hur fler o fler hänger på i utmaningen.

En resa kan vara så många olika saker i sig – som att resa till någon speciell plats, land… eller en inre resa att man själv utvecklas, gör förändring i sitt liv.

Oavsett vilken resa man menar är det för mig inte bara just resan utan det är något som är så mycket mer – det är en hel rad saker man tar sig igenom innan resan är avslutad.
Men det som utmaningen får mig att tänka på såhär i morgontimmarna dag är att resa o uppleva många olika saker. Kanske beror det på att jag igår satt o pratade o drömde oss bort lite i just olika resemål.

Först så kommer något som gör att man lockas att resa till en viss plats, sen kommer drömmar om att komma iväg, för att övergå till att planera – ta reda på fakta, göra val i vad man vill göra o hur man vill ha det – planera är en härlig stund inför en resa oavsett om det är planer som sträcker sig över lite länge tid, att man också sparar pengar till resan eller om det är något spontant gör så kommer det alltid att man planerar lite inför resan.

Sen kommer just det här att man kommer iväg, resan börjar. Under resan får man uppleva olika saker, man kommer att lära sig saker, man kopplar av o hämtar energi, man lär känna nya människor och till slut kommer man ha många härliga minnen att ta med sig resten av livet.

Så för mig betyder att resa ofantligt många saker. Och alla dessa punkter finns med i alla resor man gör, ialla fall tänker jag så – sen att varje punkt tar lite olika mycket plats i kedjan – så finns dom där. Ja även om det är en tripp till min syster i Sandviken, eller några dagars tid tillsammans med min väninna i Helsingborg, eller en weekend i London, 14 dagar i Thailand… eller som jag o en vän igår satt o spånade om, att ta en roadtripp genom USA eller Australien…

Men ska om jag med få ord ska beskriva vad resa betyder för mig så är det Upplevelser o Minnen.Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer