Att få en hjälpande hand och istället för tacksam, bli krävande

Ja precis som rubriken säger så kommer inlägget handla om personer som inte kan det här med att vara o visa tacksamhet. Hjälp vill dom ha, men när dom väl för lite hjälp så försöker dom roffa åt sig hela personen.


Just det gör ju att om man gärna vill hjälpa - när man kan - så avstår man, för man känner sig till slut utnyttjad. Jag tror ingen som försöker o vill hjälpa sina medmänniskor gör det för att få bli hyllade som hjältar, nej dom gör det för att dom vill kunna hjälpa, kanske för att dom själva vet hur det är att hamna i en situation där man behöver få lite hjälp.

.


.

Jag har själv varit med i grupper på facebook, jag har gärna velat hjälpa till där jag kan. Men jag lärde mig snabbt att det man skulle inte hjälpa personligen, det tar bara energi från en - man ska hjälpa någon grupp som i sin tur delar ut det dom får in o ser till att det kommer ut till rätt personer.


Ett jätte bra exempel på det fick jag idag av min väninna som bor nere i Helsingborg - hon är med i en grupp där man kan hjälpa andra genom att lämna ifrån sig mat man inte kommer använda upp själv - så man skänker bort det.
Nu var det en tjej som för någon dag sedan skrivit ett inlägg o berättat att dom låg lite pyrt till just nu, dom hade hamnat lite snett hos myndigheter så det kommer pengar om några dagar med att dom hade det tomt på mat nu - fanns det någon som hade något dom inte åt själva, skulle rensa ur skåp, kyl o frys.

När det gått några dagar o tjejen inte fått någon respons, om man såg till inlägget - så tänker min väninna att hon har ju faktiskt lite som hon kan avvara - så varför inte packa ihop det o lämna det till tjejen - lite är bättre än inget.

.

.

Min väninna tar kontakt med tjejen... det var bara det att istället för att bli tacksam över att någon hörde av sig o var villig att hjälpa, dela med sig.... så kommer istället krav - ja jag kan inte kalla det något annat.


För dom kunde ju inte komma o hämta dom hade ingen bil - min väninna hade gett som förslag att dom kunde mötas upp på ett ställe som var ca 15 min med buss från där dom bodde.
Sen kom en lista på vad dom inte kunde ät ... eller om det var inte tycker om, det spelar ingen roll. Det kom en lista på vad dom inte ville ha...

För mig finns det bara en enda gång man talar om att man inte kan ta emot något, att det är bättre om någon annan som kan äta det får det. Det är när man t ex inte tål laktos, gluten osv... man har en allergi. För då säger man inte "jag vill inte ha... " man säger att man tycker det är bättre att någon som kan äta det får det istället.

Så istället för att bli glada o tacksamma av att det fanns någon som visade dom medkänsla o ville hjälpa till så kommer det krav om vad dom vill ha o dom mer eller mindre ville ha det hemkört till dörren...

Nu var min väninna ganska så kall o skrev tillbaka att visst var det något dom inte tålde så tog hon självklart inte med det, utan det kunde någon annan behövande få - men ville dom ha kassen fick som ta o möta upp henne på det ställe hon sa... det var ett köpcenter inte alls långt ifrån det område dom "sa sig" bo i.
Det var lite gnöl först, men när dom märkte att det var just det här som gällde eller så blev dom utan - då kom dom o mötte upp.

Jag tycker det är så fräckt att säga vad man vill ha, sen tro att man ska få det hemkört till dörren.
Min tanke är att många av dom som vill hjälpa är av det mjukare hållet o dom som har lite svårare att säga nej, o dom har stor empati för sina medmänniskor - o det gör att dom här som hittat ett sätt att få gratis mat - dom vet att dom kan ha krav o få igenom dom. För jag tror att en person som verkligen sitter i klistret är så tacksam att den inte kommer med krav, den går gärna en bra bit för att hämta....

.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,

Dette syntes jeg var toppen av all utakknemlighet 😡 Kanskje de rent av ikke egentlig trengte noe mat!! Ettersom jeg har bil, så har et par bekjente forsøkt seg på å få meg til å kjøre dem både hit og dit, for å hente ting de har kjøpt. Jeg har selvsagt stilt opp, men når det skjer gang på gang uten at de knapt takker eller tilbyr seg å betale for diesel på bilen har jeg begynt å si nei. Føler de utnytter meg, og det er ikke greit.

nouw.com/veralynn
itismadeby
itismadeby,
Ja visst är det. VIsst hjälper man gärna till om man kan - men man vill inte bli utnyttjad. Då sätter men stopp direkt.
nouw.com/itismadeby