Att bestämma sig

När man gör ett val, man ska bestämma sig för något. Varför är det så svårt? Ja ialla fall för dom flesta, o i dom flesta fallen. Både att göra valet o att hålla sig till det man då valt.

Sen finns det tillfällen som egentligen inte är så svåra - det finns bara ett val, men attans så svårt att håll sig till det man bestämt sig för.
Om vi ska ta ett exempel där det egentligen bara finns ett val o man gör det lätt, ialla fall just när man gör valet.

Det är det här med att leva sundare, motionera, äta rätt, gå ner i vikt om det är något man vill eller bara just se till att ta hand om sin kropp så att man mår bra både fysiskt o psykikst. Jag menar, det är ju världens enklaste val eller hur? Alla vill vi ju vara friska, o må bra. (Vet det finns även undantag här, men ... dom flesta ialla fall). Så man gör lätt det valet o det låter så enkelt. Man ska äta si o så, man ska börja röra på sig...

Men sen kommer man till vissa punkter där man då ska förverklige detta enkla val - som när man bli hungrig, har lite ont om tid - hur enkelt är det inte då att tänka - jag tar den här mackan, eller pizzan eller vad det nu är som oftast inte är det mest hälsosamma valet - men gott :) Jag börjar med det imorgon.

Samma med att börja röra lite mer på sig, oavsett om planerna ligger på en promenad eller gå till ett gym, så när man väl är där efter en arbetsdag så är man för trött o tänker - jag börjar imorgon.

Att jag skriver om det just nu är för att jag själv tagit ett beslut att ända på vissa saker nu här före jul - så dumt tänker nog många, varför börja före julen? Det är ju dömt att misslyckas. Kanske kanske inte - jag har bara gjort valet att under 10 dagar före jul göra vissa förändringar när det gäller min mat o hur jag rör på mig. Det ska bli en puff åt rätt håll, jag har mätt. o vägt o tänkte se hur stor skillnad det kommer göra - inte bara i det som går att mäta utan även hur jag kommer må. För att ta med mig detta - för jag utgår ifrån att jag kommer må så mycket bättre - både över jul o nyår, att liksom ändå "hålla i" det lite mer o sen framför allt efter helgerna, känna mig mer motiverad att fortsätta på samma sätt.

Valet var så otrolig enkelt, jag har även gjort små matlådor som jag tog med mig till jobbet - jobbar natt. Det svåra var nu helt plötsligt hålla mig till bara det jag tagit med mig.... vatten o matlådorna... när det ramlar in folk till mig med en kaka, lussebulle (nygräddad från macken) eller en lite cheeseburgare, en läsk... Min första tanke är faktiskt - herre jisses är det såhär mycket dom är snälla o kommer förbi med när jag sitter i växeln en natt? Men tror faktiskt att det är lite extra mycket denna natt, det är många av kollegor som jag har som vänner som jobbar - det är inte alltid så många *ler*. Dom är ju bara snälla - o så nära det varit att jag ramlat i det där... äsch jag börjar imorgon - fällan.

Än har jag faktiskt stått emot, det här första dygnet ska jag ta mig igenom utan att fuska o "börja imorgon" - jag har klarat mig, även om det varit så mycket enklare att göra just det där valet att börja imorgon istället.
Men å andra sidan så skulle då inte det ge mig 10 dagar att se resultat på utan "bara" 9, o jag vet av mig att börjar jag fuska med en dag så kommer jag fuska en dag till o en till o sen kommer valet bli - jag skiter i det nu o tar det efter helgerna.Nu har jag väl tagit det här valet, försökt o ramlat tillbaka mer än en gång under mitt liv - så vad är det ska vara skillnaden denna gång. Ingen aning faktiskt, det får framtiden utvisa om det jag nu har som anledningar till mitt val att verkligen försöka ändra min livsstil är tyngre argument som håller mig kvar på rätt väg eller om det blir som tidigare. Men jag har helt andra argument denna gång, förr har det varit just det här - gå ner i vikt. Men denna gång så ligger helt andra saker som känns viktigare - hälsan i stort. Och jag har sett några olika program nu som jag tyckt varit bra, intressant o verkligen fått mig att lyssna. Och jag hoppas att med den informationen så ska jag även klara av att inte bara göra valet nu utan även fortsätta göra bra val när jag lockas av olika saker att göra på ett annat sätt.
Eller när man fuskat lite inte se det som totalt misslyckande o sluta, utan se det som ett litet gupp i vägen o sen fortsätta.

Det jag lärt mig när jag sett programmen har verkligen påverkat mitt sätt att tänka mer än det någonsin gjort tidigare - för egentligen är det inget nytt, det kom väl bara i rätt tid för mig.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,
Heja Dig!! Vill du ha lite xtra pepp så vet du var du ska vända dig .. 😉 *leer*
Tycker det är toppen att du inte ger upp och att du försöker igen<3
Grymt att du börjar innan jul också .. varför inte liksom? det kan gå lika bra som att börja efter jul tror jag .. 😊
Massa kramar!
nouw.com/by_anniess