Ägg på olika sätt

Jag tycker om ägg, på många sätt - kokta, stekta, som omelett, på macka.... ja det är det fina med ägg att man har stor nytta av dom på flera sätt - inte bara som något att äta utan även som ingrediens i mat o när man bakar.

Här kommer några lite småroliga varianter att göra o glänsa lite när man bjuder familj o vänner. Det är enkla saker, men lite extra piff på ägget så det blir lite mer skoj att servera.


Ägg-cupcakes

Har du en muffinsform? Den kan du använda till mer än muffins. Det här ser ju supergott ut. Skär ut små rundlar av tortillabröd och gör en omelettblandning som du gräddar med brödet. Mums!Äggburgare

Det här är något att testa om du ska göra brunch. Man gör helt enkelt ett hål i hamburgaren där man knäcker ett ägg innan man steker burgaren. Jätte skoj att servera en hamburgare med en överraskning.


Baconkorg

Vem älskar inte ägg och bacon? På det här viset får du dessutom snygga baconkorgar. Vira bacon i en muffinsform, i med ett ägg och så in i ugnen. Succé!

Äggringar

Så smart – och snyggt. Skär tjocka lökringar som du lägger i stekpannan och steker med ett knäckt ägg i mitten. Kommer garanterat att imponera på din familj – eller på kompisarna på en brunch. Gillar du inte lök – gör samma sak med en paprikaring!


Ägg och avokado

Underbar kombo – avokado och ägg. Och så enkelt. Knäck ett ägg i hålet efter avokadokärnan och kör in i ugnen.

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229