20190101 - och jag längtar redan tills nästa nyår - då det blir 2020

Lite lustigt att det år som gått har gått så fort o samtidigt så har det hunnit ske så otroligt mycket. När jag står på torget inatt o det är 2 minuter kvar tills tolvslaget, är det som att flytta mig exakt 1 år tillbaka, förra nyårsafton, vid torget, samma väder, jobbade då liksom inatt... Det slog mig hur jag mådde då, vad jag tänkte på. Jag lovade mig själv något, som jag tydligen inte alls kunde hålla.


Jag vet att när jag nu säger att jag tycker att det är så otroligt synd att man inte kan få njuta av raketerna på samma sätt som alla andra år, att jag tycker att man måste kunna få ha detta en gång om året, att man måste kunna ordna till det - så kommer alla som gapar om hur djuren mår att direkt om så bara i tanken gå till attack mot mig, mot att jag känner så o att jag vill kunna få njuta av glittret mot den mörka himlen, just där, just då när ett år tar slut o ett nytt tar vid.

Men jag anser att jag både kan förstå o tycka synd om djur som är skotträdda samtidigt som jag vill ha kvar denna stund, denna syn, denna känsla. Och jag tror att man kan ordna det OM man vill. Att bara förbjuda o förbjuda är inget bra sätt att hantera något, speciellt inte något som hos så många är en tradition. Att få raketer ljudlösa lär också vara omöjligt. Men det måste gå att ordna på något sätt o en tanke vaknade hos mig i natt när jag körde...


Det borde gå att göra detta som en ljusshow mot himlen. Och inte enbart laserljus, som dansar runt utan det borde gå att med hjälp av datorer ordna så att man använder himlen som en duk där man spelar upp fyrverkerierna så att man får en känsla av att det är just raketer som glittrar mot himlen. Dom kan ju göra allt annat så varför inte detta? Då skulle det vara ljudlöst o ofarligt, inte fingrar o händer som skadas, men man har samma vackra syn att skåda.

Jag tror som sagt att man kan om man vill, och att man inte behöver vara utan det ena för att man vill ha bort det andra - man får bara tänka om lite. Och jag snabbgooglade lite, det finns ju redan, så varför inte utnyttja det. Inte bara förbjuda utan samtidigt lägga fram ett alternativ som gör alla, eller ja dom flesta nöjda.

Men det är inte därför jag redan längtar till nästa årsskifte - nej, det är för att jag INTE tänker tillbringa den på samma sätt känslomässigt som jag gjort dom senaste ... och min syster ringde idag o om med ett förslag som jag nappade på. Hon menade på att det är ju 20 20, nästa gång så något lite extra måste vi ju hitta på. Och lika bra boka in det redan nu, gäller vara ute i tid *ler*, väldigt god tid.


Årets första buketter, ja det blev två, ibland får man oväntat en lite dos av glädje från någon. Denna gång var det några lila tulpaner. Vilka faktiskt matchade den bukett jag köpte till mig själv, det var nästan samma lila nyans så dom passade bra ihop.

Ja det är exakt så jag ser på mina buketter av snittblommor - det är små doser av ren glädje.

Så tänkte jag lite till, undrar om man väljer färgen på blommor av flera anledningar än att man gillar just den färgen eller den blomman. För även om många inte anser att färger har någon speciell betydelse så har andra forskat i det, psykologer har kommit fram till att vi berörs mer av färger än vi tror.

Så jag tittar på min valda bukett - lila, vit, grönt o silver. Så vad står då dessa färger för? Lite snabbgoogling här med, o kort beskrivet kan man säga att (och jag tänker enbart ta med positiv betydelse *ler* ):

Grönt - symboliserar harmoni, balans och pånyttfödelse. Grön är en positiv färg som ger oss energi, en mörkare nyans kan ge förtroende. Den symboliserar också tur o pengar.

Vitt - symboliserar renhet, ärlighet och oskuldsfullhet samtidigt som den också symboliserar professionalism. Och var vilken kultur eller religion man än tittar på har vitt betydelsen av fred.

Lila - En färg som alltid varit en kunglig färg som osat av lyx, rikedom och överlägsenhet. Men samtidigt så symboliserar den också lugn, andlighet och fantasi. En väldigt spännande färg helt enkelt.


Så var det därför mitt val föll på lila o vitt idag, ja grönt följer ju med ändå. För att jag kände mig lite kunglig, lyxig, professionell. Eller var det för att jag söker harmoni, lugn o ärlighet? Eller var anledningen så enkel som att det inte fanns något annat att välja på? Ja rött, men delvis kände jag inte för rött - julen är över, o absolut inte röda rosor, men glitter - jag kände mig inte sådär värst romantisk just då heller... *ler*

Följ ditt hjärta o din magkänsla.
Då blir det rätt!

Gillar

Kommentarer