Caribena Versicolor Spiders

VARNING för spindel-inlägg!

Jag förstår att alla inte gillar spindlar, men istället för att kommentera saker som att dom är äckliga eller vidriga eller liknande - välj istället att sluta läsa detta inlägg här. Tack!


Idag har jag klarat av ett av mina nyårslöften och flyttat två av mina tre spindlar till nya terrarium. Jag behövde rengöra och fixa i deras små terrarium så jag tänkte att ”Nej, nu är det lika bra. Jag gör det bara!” och så gjorde jag det.

Det gick faktiskt väldigt väldigt bra! Dom verkar tycka att det är intressant att undersöka sina nya hem, och båda två har redan spunnit små nät. Ingen av spindlarna smet under flytten som dom annars är kända för att göra, och jag fick chans att ta lite nya bilder på dom. Det finns risk för att den fina blåa färgen byts till en mer rosa färg i det öms dom är påväg in i nu, vilket i sig såklart också är kul! Men jag gillar verkligen den här metallic-blåa färgen. Så himla vackra djur.

Varje dag med dessa individer gör mig litelitelite mindre rädd för spindlar. Jag är fortfarande rädd, men inte alls som förut. Dom där jäklarna i källaren som kommer fram från ingenstans med världens fart, dom däremot är fortfarande obehagliga Haha! Dessa spindlar är inte farliga. Alla spindlar i världen har ett gift, det är så dom får i sig sin föda. Men inte alla spindlar kan skada människor! För tillfället skulle nog dessa spindlar kunna bita igenom hud om dom verkligen skulle vilja det, och dom kommer absolut kunna göra det när dom är fullvuxna djur! Dom kommer bli uppåt femton centimeter i diagonalt mellan fötterna. Men det är snälla spindlar, nästan så snäll som en fågelspindel kan bli. Snabba som sjutton! Men skulle hellre fly än bita. Ska bli så intressant att få se dom växa och bli stora.

Och för att förklara färgerna lite mer! Dom är blå när dom kläcks och är blå ett tag till. Sen kommer dom bli rosa-röda, nästan lila. När dom är vuxna kommer dom vara grönblå på kroppen, röd på rumpan och blårödlila på benen. Riktigt färgglada rackare!

Här kommer några bilder på mina små! Översta raden är Lilla blå 1, och undre radern är Lilla blå 2. Dom får nog återgå till sina namn Moonboots om dom blir mer rosa efter detta öms, vi får se!

  • Postad i: Djuren

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,

Oj oj fina på bild

nouw.com/ingajohansson
isvarmt
isvarmt,

Ja, riktigt häftigt ändå att dom kan ha sån färg!

nouw.com/isvarmt
LouiseEdling
LouiseEdling,

Kul och intressent inlägg att få läsa<3

nouw.com/louiseedling
isvarmt
isvarmt,
klimatvanlig
klimatvanlig,
isvarmt
isvarmt,

Haha, visst är det! Väldigt intressanta varelser ändå.

nouw.com/isvarmt
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Men gud vilket intressant inlägg 😊 spindlar är inte min favorit men endå kul att läsa om

nouw.com/amandamalmflod
isvarmt
isvarmt,

Va kul att du tyckte det, och att du ville läsa! Jag är själv under bot för min spindelfobi, och att ha spindlar själv hjälper såå mycket!

nouw.com/isvarmt
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så intressant verkligen! Häftigt att du har spindlar när du själv är rädd, ett väldigt bra sätt att utmana sin rädsla ❤️

nouw.com/agnesmathilda
isvarmt
isvarmt,

Jag känner mig superhäftigt om ja ska vara ärlig, Haha! Har tre spindlar, dessa två och en liten hoppspindel - en sån som Lucas The Spider är. Hon är såååå jävla söt!

nouw.com/isvarmt
MikkizLilja
MikkizLilja,

Åh ser ut som min gamla. Olga hette den. 🥰🥰

nouw.com/mikkizlilja
isvarmt
isvarmt,
Åh va kul! Var det också en Versicolor?
nouw.com/isvarmt
LadyInaa
LadyInaa,

Intressanta husdjur!

nouw.com/ladyinaa