Ojdå, nu var det länge sen jag skrev. Här kommer iallafall ett litet livstecken såhär mitt i sista veckan. Idag är det graduation vilket innebär att tiden här på STN är slut och jag kunde inte vart mer tacksam över detta ställe och alla människor här. Har lärt mig så otroligt mycket om mig själv och min tro på bara 3 månader. Sorgligt att lämna detta ställe men är ändå så taggad att ta med mig allt jag lärt mig hem till Sverige.

Förra helgen hade vi freedom surf camp där jag tillsammans med några andra fick vara surf instruktörer. Sjukt kul och barnen på lägret var verkligen helt otroligt duktiga. De visade verkligen på vad en surfer giving back betyder, hejade och stöttade varandra, lät andra surfa före, muntrade upp varandra och var så hjälpsamma.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På fredag och lördag kommer vi ha art show här på STN! Barnen från Ulu Pono fick igår vara med och måla tavlor som vi ska sätta upp och de är sååå taggade!OCH IDAG FYLLER MAMMA ÅÅÅR!! HURRA HURRA HURRA! Saknarej <3

Likes

Comments

Idag fick jag Elina och Kyla agera trädgårdsmästare vilket vi alla vet inte är min starka sida (dödar alltid mammas blommor när jag ska vattna de, förlåt mamma). Så att nu få fixa snyggt i trädgården kändes lite som ett mission impossible från min sida. Plockade bort sten, vände på jord, planterade om och tog bort ogräs var det vi fick göra. Ett dead-serious plantkrig blev det sen efter ett tag när vi var trötta på alla taggiga blad.

Likes

Comments

På Ulu Pono brukar vi åka till stranden och bada med barnen men idag gjorde vi lite andra saker! Åkte istället till en park där vi lekte lekar, åkte skateboard och hade ansiktsmålning! Personligen tyckte jag nog bättre om det här än att åka till stranden för nu kunde man lättare hänga med alla barnen. På stranden får alla interns ett barn som man ska ha koll på och då blir det ofta att man mest håller sig runt just det barnet. Så kul att få lära känna alla lite bättre nu! Det är några av de som även bruka hänga på STNs område på fritiden också så man märker verkligen hur mycket detta betyder för de!
hejdåda

Likes

Comments

IT'S FRIYAY TODAY!!! Tänkte försöka skriva lite vad vi har gjort den senaste veckan

Tis - Sabbath! Lugn dag där vi fastar, lovsjunger, har testimony och en lektion som handlade om bön. En super start på veckan helt enkelt!

Ons - Lektioner, local prayer och outreach! Jag var på comminuty impact och då åkte vi till ett område där det bodde massor med pensionärer och hjälpte de städa/tvätta fönster. Urgulliga var de verkligen och superglada för hjälpen!

Tors - Skulle haft FTH men det blev inställt. Istället blev vi uppdelade i grupper och gjorde olika saker. Min grupp fick i uppgift att skrubba en trapp och tvätta deras fake gräsmatta. Slutade i vattenkrig, men rent och fint blev det iaf!

Idag - Lektioner, bible study (jag ledde våran, gick ganska bra ändå!), connect group (typ house) och prov om repentance (fråga mig inte vad det är för jag fattar fortfarande inte).  Efter det var det frivilligt om man ville på worshipnight i en kyrka en vit bort. Jag åkte med, sååå mysigt och häftigt!!!

Imorgon - ULU PONO OCH SURFERS CHURCH!!!!

Likes

Comments

This is Lily. Vi brukar lyssna på dålig musik och äta blåbärs bagels. Det är gott.

"the bagel sign"

Likes

Comments

Outreach stod på schemat idag och för mig blev det att hänga med Ulu Pono barnen! Spenderade dagen på stranden där vi badade och lekte tillsammans, skojj!

OCH IDAG FYLLER SIMONE ÅR!!! GRATTIS BÄSTA DU SAKNAR DIG MASSOR❤

Likes

Comments

Feeding the hungry är något jag sett fram emot att få göra sen jag sökte till STN och igår var första gången jag var med på det. Än så länge är nog det den outreach som jag tyckt bäst om. Vi åkte till stället där vi skulle ha FTH och när vi kom dit var det redan en liten kö utanför. Lastbilarna med mat hade inte kommit än så de 2-3 första timmarna ställde vi upp stolar och mest chillade. Alla fick sen en varsin grej att dela ut. Så skulle ge ut 3 st drickor var till varje person. Drickorna låg huller om buller i lådorna så smakerna var väldigt mixade vilket gjorde det lite drygt. De som kommer för att få mat får inte välja vilka smaker utan ska få det vi ger de så ibland var det vissa som försökte byta ändå vilket de själva vet att man inte får. Det var lite jobbigt då det egentligen är så lätt för oss att bara byta smak och ge de vad de vill ha, men istället skulle vi bara försöka få de att gå vidare till nästa station. Hade såå kul iallafall och ser verkligen fram emot nästa gång! Så häftigt att få vara med och hjälpa till, alla är så tacksamma och det STN gör för de är verkligen guld värt!

Ulu pono är en annan outreach som vi gör. Där hänger vi med barnen och gör olika aktiviteter eller hjälper med läxor m.m. Många av barnen har det ganska svårt hemma och man ser verkligen hur mycket STN betyder för de! Bara det att de får se hur värdefulla de faktiskt är och att nån verkligen bryr sig om de är nog väldigt stort för dom.

Den tredje outreachen är community impact. Skrev om det i något tidigare inlägg och det var när vi åkte till en farm för att hjälpa till att rdnsa gräs. De andra grupperna har gjort andra saker, en gång var de ute på gatorna och delade ut kakor och bad för folk. En annan gång har de åkt till "tält staden" som är ett område där det bor fullt med hemlösa. Dagarna känns ofta väldigt långa och man blir trött efter en hel dag av outreach; men de här timmarna som STN lägger ner till att hjälpa folk är så värdefullt.

Likes

Comments

Svettigt är nog det ordet som bäst förklarar den här dagen. Jag och 10 andra har vart på nångot som heter community impact. Där gör vi alltid olika saker och idag var det "trädgårdsarbete" som gällde. Vi åkte iväg en bit till en liten farm och hjälpte de att rensa meter högt ogräs. Alla hade långärmade tröjor och långa byxor då det fanns många taggar på växterna som vi höll på med, det i kombination med att det var ca 30 grader gjorde det inte mycket bättre. Vi hade rätt kul iallafall och tiden gick väldigt fort! Han som ägde själva farmen var otroligt tacksam för det vi gjorde och efteråt bad vi alla tillsammans. Så kul att få vara ute och hjälpa människor här och känns verkligen som de uppskattar vad STN gör för staden.

Idag är det även Onsdag vilket betyder att jag, Lily och Franky har vår "Wednesday walk". Varje Onsdag har vi gått en promenad så nu fortsätter vi vår lilla tradition och fick även med oss några fler på vägen. Kul!!

Efter det gick vi till biblioteket för att försöka lära oss alla bibelns böcker som vi har prov om på fredag. Skulle nog inte påstå att det gick sådär jättebra då vi mest skrattade oss igenom hela kvällen. Så nu sitter jag i smått panik och försöker plugga själv vilket går betydligt lättare men är väldigt mycket tråkigare. böckerna har så konstiga ord på engelska vilket gör det väldigt svårt att komma ihåg..

Likes

Comments

De senaste dagarna har vi haft ganska fullt upp. Vi har haft mycket på schemat och när vi väl vart lediga så har vi antingen åkt till stranden eller gjort annat. Inte somnat försen efter 2 några dagar vilket jag idag kände inte var så smart. Har varit väldigt trött hela dagen men som tur var så har vi haft en ganska chill dag. Quiet time började kl 7 imorse och jag vaknade runt 7.15... whoops.

Idag fick vi även reda på att vi ska ha ett prov på fredag där vi ska kunna alla bibelns böcker i ordning. Så mycket svårare än jag tänkte då de är omöjligt att stava de på engelska.

Nu på kvällen var vi ett litet gäng som gick till Goodwill och foodland som ligger 5 minuter bort. När vi var klara och gick ut ur affären så var det helt kolsvart ute och inga lampor fungerade. När vi kommit halvvägs tillbaka så var det fullt med polisbilar, brandbilar och ambulanser som blockerade hela vägen. De hade stängt av vägen så vi var tvungna att gå en annan väg för att komma tillbaka. Vi gick förbi en ambulans och såg att de hjälpte en kille som var medvetslös mitt på vägen. Sjukt läskigt! Strömmen hade gått i hela Wahiawa så trafikljusen funkade inte ens vilket gjorde att det var helt kaos på vägen. När vi kom tillbaka till STN satt alla i mörkret med massa glowsticks. De sa att de hade hört några bilar som hade kraschat precis utanför. Galet.

Imorgon är det outreach och jag ska vara med på Community impact. Första gången jag är med på det så det känns kul!

Likes

Comments