Header

Efter lite funderingar så har jag tillslut kommit på att jag ska byta bloggnamn på bloggen. Jag tänkte att det bara skulle gå att byta men det visade sig att man tydligen måste vara premium för att kunna byta, vilket jag för tillfället inte har lust att bli då jag lätt tröttnar på att blogga och då vore det tråkigt om jag har lagt ner pengar på den. Men då tänkte jag att jag kanske kunde starta en ny blogg och sen importera den här bloggen till den men det går ju inte eftersom att man bara kan importera en blogg från en annan portal..
Jag vill helst inte starta en ny blogg då jag vill ha kvar de inläggen som finns här, men samtidigt så kommer ju denna bloggen finnas kvar även om jag väljer att inte skriva på den. Anledningen till att jag vill byta är som sagt pågrund av namnet men sen känner jag i nästa stund att det kanske inte spelar så stor roll. Känner jag mig själv rätt så kommer jag nog faktiskt starta en ny blogg men jag kommer i såfall att länka den härifrån så ni hittar den.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av lite bilder på Villes utveckling under denna veckan då man faktiskt redan kan se en förändring!


Dessa bilderna är från första gången jag red honom i paddocken när han kom hem. Han är inte så van att gå i paddock, vilket märktes då han tyckte att det var lite konstigt. Men han var trots det duktig och jag märkte skillnad från när jag provred honom, trots att jag bara hade ridit honom i skogen dagen efter han kom hem. Tölten var ganska passtaktig och han hade ganska ostadig form.


Dessa bilderna är tagna i onsdags, det vill säga en vecka efter att han kom hem. Här märktes skillnaden framförallt i trav och skritt då han började söka sig nedåt och han var mer följsam samt att allt kändes mer balanserat. Tölten var stundtals ren men då går det sakta. När man ökade lite så blir den återigen lite passtaktig men inte lika mycket som innan. Jag skulle säga att det här är det bästa ridpasset sen jag fick hem honom!

Tyvärr har jag bara bilder på tölten men dessa bilderna är tagna igår (fredag). Här hade han alltså fått på sig skor och jag vet egentligen inte om det syns på bilderna men om man kollar på videon som bilderna är tagna ifrån så syns det att steget har ändrats och att han börjar arbeta mer rätt med kroppen. Takten var fin men som jag nämnde i tidigare inlägg så bröt han till trav ganska ofta men det var varmt och när man är ovan med dojjorna så får det väl vara okej ;)

Likes

Comments

Hejsan allihop!

Idag och igår har det varit kanonväder. Det har varit +20 grader och närmare 30 i solen.
Igår fick Ville skor, vilket jag har längtat efter sen jag fick hem honom. Han har inte varit ömfotad men det känns ändå som en trygghet att ha skorna på och man behöver inte vara lika försiktig. Jag var lite orolig för hur han skulle reagera då det trots allt är 1,5 år sedan han hade skor sist och jag tror att det är ända gången som han har haft det. Han hade varit lite stressad sa mamma men det hade trots allt gått bra och nu har han skorna på sig så nu kan vi tuta och köra!

Jag red honom lite i paddocken igår då jag har varit taggad på det sen jag fick hem honom, att rida med skor på alltså. Jag hade en teori om att han skulle få ett bättre steg när han väl hade skorna på sig och jag tycker ändå att han lyfte lite högre. Men han ville bryta till trav ganska ofta men jag antar att det beror på att han är lite ovan med skorna och sen så var det ju trots allt jättevarmt igår.

Idag började jag dagen med att sola ett tag, då man trots allt måste ta till vara på värmen när den väl är här! Sen runt 14.00 så åkte mamma och jag till stallet. Eftersom att Ville slängde av mig i måndags så har vi varit "förbjudna" att lämna paddocken och absolut inte själva. Därför har vi på senaste tiden enbart ridit i paddocken den senaste veckan men det känns tråkigt för både honom och mig att alltid rida där så idag tog mamma och jag en promenad med honom i skogen. Han verkade tycka att det var skönt och öronen var spetsade framåt hela tiden. Han har dock inte riktigt fattat det här med att han ska gå bakom när man går på en smal stig men han traskar på över alla blåbärsris och buskar istället. Men det är hans val och om han känner för att snubbla fram över stockar och stenar så får han väl göra det hahah.


Ibland förstår jag mig inte på honom.. Livrädd när man råkar röra honom när han inte är beredd men kor är inte ett problem.. Skithäst

Likes

Comments

Ledsen att detta inlägget har tagit lite tid men jag har inte haft några bra bilder på datorn och det har jag inte nu heller så jag får skriva detta inlägget från telefonen istället!

Detta är då min nya häst. Kveldróði eller Ville som vi till vardags kallar honom är en snart 8 årig femgångsvalack. Han är efter Sibelius vom Eichenhof 2 och undan ett sto som heter Frænka. Jag har inte haft honom så länge utan han kom till oss förra onsdagen så det är precis lite mer än en vecka. Hittills så tycker jag att det har gått bra. Han är dock lite stressad av sig men han är inte riktigt van vid all hantering antar jag eftersom att det var ett tag sen han reds in och sen efter det så har han inte gjort så mycket. Men jag tycker att det går framåt och han lugnar sig hela tiden. I början tyckte han inte om när man borstade han på benen, men nu kan man göra det utan problem! Likaså går det framåt i ridningen. Första gångerna var han ganska passtaktig i tölten men redan nu efter en vecka så har det blivit mycket bättre. I skogen däremot har det inte gått lika bra. Första gången skötte han sig jättefint men sist vi var ute så var han väldigt pigg vilket gjorde att han ville galoppera när jag ville trava. Det gjorde att han kom upp i korsgalopp och då tappade jag stigbyglarna så när dom "slog" honom i sidorna så blev han rädd för det och stack och då kan jag lova er att det inte är en fördel att rida med biothane tyglar när det regnar och hästen sticker.. Jag hade alltså inget att sätta emot och tillslut gick det inte längre så när han svängde mot vänster så trillade jag av åt höger. Så nu framöver eller iallafall denna veckan ut så håller vi oss i paddocken innan vi gör ett nytt försök att rida ut i skogen.

Likes

Comments

Som jag lovade i mitt förra inlägg så skulle jag ge mig på ett försök att blogga igen. Detta inlägget kommer dock upp lite senare än vad jag egentligen hade tänkt, men det är sånt som händer.

Som jag nämnde sist så har det hänt en hel del förändringar här. Till att börja med så är Blossi såld. Det var dock ett tag sen han flyttade (Januari) men det känns fortfarande lite konstigt att inte ha kvar honom längre. Jag trodde egentligen aldrig att jag skulle sälja Blossi men efter ett bra tags funderingar så kom jag till sist fram till att det var bäst, både för honom och för mig. När jag skriver efter ett tags funderingar så menar jag verkligen det. Jag började fundera på det i somras, men då var det mest på skoj och det kändes aldrig bra. Men med tidens gång och med allt fler som frågade varför jag behåller honom när vi egentligen vill olika saker så kom jag och min familj till sist fram till att det var den bästa utvägen. Visst så önskar man att man hade pengar i överflöd och ett eget stall så man kunde behålla honom, men ibland måste man lära sig att släppa taget.
Anledningen till att jag sålde Blossi är precis som jag nämnde ovan, vi vill olika saker. Jag tycker att det är kul att tävla och träna medans Blossi helst lufsar runt i skogen eller tränar trix och visst, jag tycker också att det är kul men jag vill som sagt ändå tävla och träna vilket Blossi inte tyckte var kul och det märktes tydligt då han inte ville gå in i transporten mot slutet bland annat. Sen är Blossi inte den optimala tränings och tävlingshästen i och med att han ibland bara stänger av när man kommer in på banan ibland. All fart bara försvinner eller så bara springer han, inte okontrollerat men han lyssnar inte på det jag vill. Så då kände vi att det var dags att byta häst nu när jag ändå går upp till YR i år. Och tro det eller ej men vi har faktiskt hittar en ny häst, men jag tänkte att jag presenterar honom i ett annat inlägg!

Sen överväger jag om jag ska byta namn på bloggen. Anledningen till att jag heter just Isprinsessan är för att jag tyckte att det var lite kul när jag höll på med islandshästar att ha ett namn som på något sätt var kopplat till dem men samtidigt så är det ingen som fattar min baktanke med det så jag får se hur jag gör hahah.

Likes

Comments

Efter ett väldigt långt blogg uppehåll så känner jag nu att jag vill dra igång bloggen igen. Mycket har dock hänt och jag skulle egentligen inte säga att något är som det har varit innan. Det har alltså hänt mycket förändringar. Jag tänker att jag ska skriva mer om det i ett separat inlägg då det behövs. Men just nu tänkte jag bara kika in för att göra er förberedda på att bloggen kommer startas upp igen!

Likes

Comments

​Igår satt jag och kollade på youtube i stort sett hela kvällen. Det jag främst kollade på var folk som gjorde tävlings och träningsvloggar (främst inom hoppning) vilket gjorde att jag fick en sån himla motivationskick! Träningspasset under dagen hade varit så himla bra och allt hade bara flyt på så plötsligt kändes allt så himla lätt, tankarna började flyga iväg och plötsligt började jag undra varför Blossi och jag inte höll på med  massa olika grenar istället för bara gångartsgrenar. På videorna jag kollade på såg allt så lätt ut och avstånden mellan alla hinder var ju så pass stora att Blossi borde klara det. Jag fortsatte kolla vidare och kom in mer och mer på dressyren. Med tankarna på hur bra gårdagens dressyrpass hade varit så insåg jag att det inte heller borde vara så svårt.. Visst galoppen är ju kanske inte så bra men va fan den går väl träna upp liksom. 
Jag började kolla in dressyrprogram och insåg att det inte verkade omöjligt. När hästen inte behöver kunna piaff, passage och piruetter så blev det ju genast mycket lättare.

Plötsligt började en större tanke ta form.. Hur coolt skulle det inte vara att va den första som ställer upp i SM i flest grenar? Varför inte passa på att köra in han också? Det ser ju också väldigt kul ut. Tävla i körning med en islandshäst det lär jag ju också vara lite "egen" med. Tankarna flög vidare och motivationen steg i samma takt. Mot slutet av dagen hade jag bestämt mig för att börja träna på hoppningen. Jag skickade iväg ett sms till Louise och kollade om jag fick låna hennes hoppsadel. För ska man satsa på något ska man ju göra det ordentligt och då krävs rätt utrustning!

Idag vaknade jag med samma entusiasm som jag gick och la mig med igår.
Väl nere i stallet började det förstås regna men det han sluta innan jag var klar med den dagliga skötslen av Blossi. När all utrustning var på inklusive hopplattan så såg Blossi nästan ut som en riktig hopponny. Lite extra kraftig och med "lite" mer hår än en vanlig ponny. För en gångs skull hade jag även på mig mina stövlar och det gjorde ju inte saken värre, vi såg ut precis som vilket hoppekipage som helst.

Jag gick ut med Blossi i paddocken och började rida fram. Han var som vanligt seg eftersom att paddocken är det värsta han vet, men jag gav mig inte och tillslut var jag nöjd med han. Då satte vi kurs mot vinterhagen där vi har satt upp lite hinder. Det som är så bra med dom är att det är långa avstånd mellan dom så man kan rida på i ett bra tempo och man har tid att förbereda sig ordentligt.

Jag började hoppa och inget kändes bra. Galoppen var 4-taktig och inga avstånd stämde, antingen hoppade Blossi av försent eller för tidigt. Ett hopp allt som allt blev kanske bra. Men jag var fortfarande fast besluten om att det här visst var något för oss och jag gav mig fan på att jag skulle lösa det! Jag testade olika idéer, rida lugnt mot hindret men det resulterade bara i ojämna hopp så den idéen gav jag upp ganska snabbt. Istället testade jag att driva på så det gick hyffsat fort och det funkade helt okej, men det var fortfarande inte så pass bra som jag ville ha det. Då kom jag på att det säkert berodde på höjden, han tyckte säkert att det var för lågt. Så jag höjde upp hindret ett par hål vilket faktiskt brukar funka och sen satte jag upp igen.

Vi började med att ta det ifrån Blossis favorit håll och det gick halvbra. Över kom vi men det var verken snyggt eller bra och man kan ju inte avsluta med ett dåligt hopp så jag vände om han och satte fart igen fast denna gången åt motsatt håll mot förra gången, alltså Blossis dåliga håll.

Anrídningen blev kass och jag fick inte fram han till handen. Hindret började närma sig och jag började mer och mer inse att det här inte var så bra. Men Blossi är väldigt ärlig på hinder så trots den dåliga anridningen så hoppade han. Undertiden som han reste sig för att hoppa ifrån så kände jag att det ändå skulle funka, för nu kändes det hyffsat bra. Problemet som uppstod var att plötsligt började det kännas som om vi var för länge i luften, vid det här laget borde vi ju ha landat. Nu börjar marken närma sig i en rasande fart och jag ser i ögonvrån hur hindret välter, alltså verkligen ​hela​ hindret. Plötsligt både ser och känner jag att Blossi inte har någon kontroll utan han tappar balansen när han slår i bommen och landar på knäna, i denna stunden åker jag ur sadel och hamnar bredvid Blossi som nu också har trillat omkull... Rakt på mitt ben. Men Blossi reste sig nästan direkt och mitt ben låg i en sån bra position att det inte gjorde ont av hans vikt.

Det var i denna stunden jag insåg att det här inte var våran grej. Trots professionell utrustning så kommer en karriär inom hoppningen aldrig funka. Och vid närmare eftertanke så finns det nog egentligen ingen gren som passar oss. Vi får helt enkelt hålla oss i skogen och träna på våra trix, för det är där vi hör hemma!Har tyvärr inga hoppbilder från idag så vi får ta en från 2014 men den sammanfattar dagen ganska bra ;)

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen sist, men nu känner jag att det är dags att dra igång bloggen igen.

Detta blir bara ett kort inlägg. Men räkna med en förändring under morgondagen, då jag har bestämt mig för att designa om bloggen!

Likes

Comments

Efter fyra dagar i Polen kan jag ju utan tvekan säga att jag hade en viss ridabstinens! Vanligtvis när vi är utomlands så brukar jag inte börja sakna ridningen förens efter någon vecka, men det beror förmodligen på att vi brukar åka på hösten. Men nu är det ju vår och det betyder också att tävlings och träningssäsongen är i full gång och då vill man ju väldigt gärna hålla i gång hästarna och precis innan vi åkte började det mesta lossna för Blossi och mig.

Men för Blossis del gjorde dessa dagar med ledighet susen! Idag kunde jag utan problem plocka ner huvudet på honom innan jag satt upp och lika så kunde jag få ner han i form nästan direkt efter att jag hade skrittar fram.
-Och nu tänker säkert många att man inte kan få hästen i form så snabbt utan att det bara är halsen som böjs.
-Och visst så brukar det va men man märker direkt när Blossi går i form eller bara böjer halsen. När han går i form blir han mycket känsligare för hjälperna samt mer lyhörd och börjar verkligen anstränga sig för att förstå.

Vi skrittade på ett bra tag och växlade mellan hög- och arbetsform. Vilket han tillslut fixade väldigt bra! Efter det gick jag över i tölt och även här bibehöll han formen. Vad jag kände så var takten i stort sätt ren och han kunde utan problem öka och sänka farten.
När han hade jobbat på bra och jag hade fått ut vad jag ville så lät jag han gå över i galopp eftersom att han för en gångskull var väldigt pigg.

Kort sagt var det här den bästa ridturen på väldigt länge!

Självklart glömde jag telefonen på laddning så jag inte kunde ta några kort från idag..

Likes

Comments

...och tillbaka till skolan igen.
Det känns som en evighet sen jag var där sist! Först var det ju kristi himmelfärds dag på torsdagen och våran skola/stad hade studiedag på fredagen, så vi fick en riktig lång helg eftersom vi var lediga måndag och tisdagen också när vi var i Polen. Men nu är det dags för skolan igen. Vi har världens lugnaste dag idag. Hela förmiddagen kommer spenderas på bio. Vi ska sen Cirkeln. Jag har inte sett den innan så det blir kul.
Efter det har vi hemkunskap och sen har vi förmodligen någon/några lektioner till men jag har inte full koll på dom.

Efter skolan är det konfirmation. Och tro det eller ej men det är faktiskt sista tillfället för att på söndag så konfirmeras vi! Äntligen, sen har jag inga aktiviteter förutom Blossi och kaninerna i veckan, vilket är väldigt skönt!

Och hela dagen kommer avslutas på bästa sätt.. Nämligen nere hos Blossi!

Likes

Comments

Annaajonssoon@annaajonssoon