Hej!

Nu har vi spenderat ett par veckor i Colombia. Hur Isle of you lyckas ta sig fram i detta främmande land är en gåta. På något sätt lyckas vi med vår näst intill obefintliga spanska att göra oss tillräckligt förstådda för att inte helt och hållet gå under.

Just nu klipper vi film. Som ni kanske sett gör vi en videoblogg som vi publicerar på Facebook och på Youtube. Vi kommer i fortsättningen även publicera avsnitten här på bloggen!

De två veckor vi spenderat i Colombia har varit fulla av händelser. Vi slängdes rakt in i Barranquillas karneval där vi fick känna på hur det är att fira i Colombia. Hela staden utsmyckas, musik finns överallt och folk dansar latinodans, gammal som ung. Och då menar vi verkligen att de dansar, från klockan fem på kvällen till fem på morgonen utan stopp. Det klarade inte våra svenska fötter eller höfter av, så vi fick ta pauser då och då. Vilket colombianerna bara tycker är jättekonstigt.

Vi har även virrat omkring i djungeln och bott där i tält, utan madrass. Men vi var glada, för det var till och med på gränsen att vi fick ett tält. Vi har, delvis motvilligt, ridit på hästar och tagit oss upp för berg med bara naturens krafter och våra ben till hjälp. Ett par dagar spenderade vi i världens största hängmattor, över djungelbeklädda berg, och resten av tiden har vi besökt olika städer och stränder.

Vi laddar för tillfället upp inför morgondagens spelning på ett fängelse här i Medellin. Det är ett fängelse för kvinnor som vi ska ha konsert på. Vi är lite rädda, otroligt förväntansfulla, och framförallt taggade på att spela gitarr igen.

Följ med på video-bloggen får ni se allt som händer!

Kram!

Likes

Comments

Hola!!
Just nu sitter vi och dricker kaffe på P4 Kalmars radiostation i väntan på en intervju! Hur är det ens möjligt? Vi är utan undantag alltid ute i sista minuten.

Jo, på torsdag 9:45 åker vi till Colombia. Det ska bli (magiskt/läskigt/galet/sjukt/underbart...) kul!

I 3,5 veckor ska vi ta oss runt mellan städerna längs västkusten, gå på karneval, upptäcka naturen, testa konstigt mat och som vi har lovat våra föräldrar: undvika gerillan och Fidel Castros anhängare. Efter det kommer vi att vara på Kuba i 1,5 vecka.. troligtvis utan internet och all sorts koppling till resten av världen.

Och som sagt ska vi köpa gitarrer på plats,förhoppningsvis... Hittar vi inga gitarrer får vi väl köpa en marackas och ett spelägg! Schpännande schpännande!

Hela resan kommer vi dokumentera i en videodagbok som ska publiceras på Youtube och Facebook när vi har wi-fi, så se till att hitta vår kanal på youtube eller följa oss på Facebook!

Kram
Ida och Elina


  • 140 Readers

Likes

Comments

Hej! Idag är det tisdag, endast tre dagar till helg! Vi kan inte göra annat än att börja med att tacka för all kärlek och uppskattning som vi fått efter Mindcrime-släppet. Det värmer något otroligt att ni har lyssnat och delat och uppskattat låten! Sedan har vi även fatt en del recensioner som vi är otroligt glada och tacksamma över. Bland annat har recensenterna på europlop uppmärksammat textens lite mer komiska inslag.

"The mood is fun, even a tad silly with some of the lyrics (walking into a door, LOL!).

http://www.europlop.co.uk/category/europop/

Just i detta nu avslöjar vi även att vi om mindre än en månad styr vi färden mot Colombia och Cuba. Trots att vi är lokalsinnesbefriade, godtrogna och alltid lite lätt förvirrade ska vi ge oss ut för att upptäcka och utforska djungeln, varma vatten, spännande mat och annorlunda kulturer där på andra sidan jorden. Hur ska det gå? Sedan är ju vi vi. Fem veckor utan musik kommer inte funka. Därför kliar vi nu oss i skäggen och planerar en kupp om hur vi ska sprida vår musik där. Dessa planer kommer vi avslöja mer om framöver, det lovar vi. Bara vänta och se!

Här nedan kommer en bild från Mindcrimes födelse, den minimala skapelsen som sedan växte och tillslut blev till en färdig produktion.

Hoppas ni är lika laddade för helg som oss och att ni mår bra! Kram x1000

Likes

Comments

Hej!

Nu vecka, nya tag! Eftersom att vi precis släppt vår andra låt kommer vi den här veckan jobba för att den ska få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Vi fick en jättefin artikel i Ölandsbladet och nedan kan ni lyssna på inslaget på p4 där jag pratar om låten, släppet och oss. Om ni spolar fram till 37,20 kommer ni direkt till intervjun tätt följd utav låten!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/833948?programid=4301


Vi vill tacka er något otroligt för ert stöd. Ni lyssnar på låten, läser våra inlägg, kommenterar och gillar. Det är tecken på den allra finaste av kärlekar, tycker i alla fall vi. Varje tecken på uppskattning får oss att känna oss ännu lite mer laddade för att fortsätta kämpa med detta, släppa fler låtar, spela mer live, göra videos och redigera bilder, ja allt som hör musiken till. Tack, än en gång! <3

Likes

Comments

Nu har vi uppnått ännu ett mål. Vi har inte bara en låt på Spotify, Vi har faktiskt två. Det känns fullkomligt fantastiskt att få ge ut en andra singel och att vi tycker så mycket om just låten vi får ge ut!

Mindcrime är en låt som skrevs för ett år sedan och historien till hur låtidén kom till är oerhört komisk, och lite tragisk. Vi var 17,99 år och hade fått möjligheten att spela på treornas bal på Gymnasiet, vi var då tvåor för att förtydliga. Allt gick precis enligt planerna, spelningen gick bra och vi fick underbara applåder, treorna var oerhört vackra i sina klänningar och kostymer, solen sken in genom fönstren och vi skulle vara kvar och träffa människor och ha underbart roligt tillsammans. TILLS ordningsvakten fick nys om att vi var 17,99 år, kom med raska steg och starka armar fram och bokstavligt talat slängde ut oss från balen.

Inte riktigt ett perfekt avslut på en perfekt kväll. Men den gav upphov till Mindcrime, och resten får ni lista ut själva!

Vi hoppas verkligen att ni gillar den nya låten. Själva får vi lust att dansa på bord, slänga med huvudena och dansa som endast människor som inte kan dansa kan när vi lyssnar på den!

All kärlek till er!

/Elina

Likes

Comments

Nu är det inte många dagar kvar till låtsläppet, endast två ynka. Vi är som sagt obeskrivligt peppade för att äntligen få ge ut vår nästa singel. Vi kan avslöja att den handlar om känslan av att någon tar över ens tankar och hur man då plötsligt fastnar och förloras i en blixtförälskelse.

Halv fyra ska ni dra upp volymen på radion, p4 Kalmar. Då besöker vi studion för att prata om låten och om släppet och allt där emellan. Eller det är snarare jag, Elina, som kommer stå för pratet. Ida är någonstans i den Karibiska ö-världen med sin familj medan min viktigaste livsuppgift för tillfället är att hantera låtsläppet. Hur ska jag klara av det här själv? Det är en fråga jag ställer mig, och saknar Ida massvis. Men det ska nog gå bra, lite spänning i vardagen är aldrig fel.

Åh, bara två dagar kvar nu! Här nedan kommer en bild från i höstas på vår favoritstad Stockholm. Vad jag kommer ihåg var vi påväg hem från studion när denna solnedgång tornade upp sig inför våra ögon. Såå vackert! <3

/Elina

Likes

Comments

Hej bloggen!

Elina och jag har inte setts på 15 dagar och det känns hemskt. Ännu värre är att det kommer dröja 8 dagar till innan vi ses!😭 Detta är egentligen ett solklart i-landsproblem. Anledningen är att vi båda är och har varit på familjesemestrar, vilket är så härligt och lyxigt, men shit vad man kan sakna sin bästa vän!Dock har vi nåt väldigt kul att se fram emot! PÅ FREDAG SLÄPPER VI NÄSTA SINGEL! Det ska bli oerhört kul, även om det är lite nervöst och läskigt också! Att toppa responsen vi fick på 50+1 känns i princip omöjligt💕 (fast jag vet att allt inte aaalltid handlar om att toppa varje livsupplevelse) aja, kul ska det bli i vilket fall som helst! Oavsett vad så tycker vi att den här låten är väldigt bra ... Det är ju vi som skrivit den😉

Ha det bäst
Ida

Likes

Comments

Igår hade vi en photoshoot. Det var så pass creddit att fotografen var vår bästa kompis Alicia Håkansson. Fotostudion var min, Elinas, källare. Kameran var en kamera som vägrade ta bilder för att ljuset var för dåligt. Kläderna hade vi tryckt själva med hjälp av tygtryck och strykjärn. Men många gånger har det visat sig att det inte alltid är det mest komplicerade som blir bäst. Vi är i alla fall otroligt nöjda över bilderna som vi fick tillslut. Här kommer en ”behind the scenes-bild”.

Likes

Comments

Instagram@isle_of_you