I måndags var jag och Draumur på vår första tävling på en riktig bana, mycket intressant och lärorikt. Det gick inte som vi tänkt oss men han var lugn med tanke på att det var första gången han var där. Han var också lite för trött enligt mig, han hade inte riktigt någon energi för att orka. Jag var inte heller på topp den dagen vilket ledde till de poängen vi fick. Min kompis Linn var också med, med hennes häst Gusa. Det gick riktigt bra för dem! Nu får vi träna på tills nästa tävling och hoppas det går bättre.

Jennifer

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag och Solfaxi är just nu med i något som heter Competition Group Strokkur. Det är en kurs som är uppdelad vid tre olika tillfällen med inställning på tävling, som man hör på namnet, som islandshästföreningen Strokkur arrangerar tillsammans med Katie och Daniel Sundin Brumpton.

Det första kurstillfället ägde rum den 1 april på Häradsvallen i Mönsterås. Detta första tillfället var en introduktion, Katie och Daniel fick chans att analysera alla nya ekipagen och vid lunchen, efter allas första lektion så gjorde dem tillsammans med ryttarna ett träningschema och dem gav alla ryttarna lite tips osv med vad dem skulle tänka på och träna på till nästa träningstillfälle.

För mig och Solfaxi gick det SUPERBRA! Jag var så galet nöjd efter mina två lektioner och med den feedback som Katie gav mig. Feedbacken som jag fick av henne var egentligen inget nytt, det hon sa till mig har många sagt till mig förut men nu så kände jag mig på något sätt "redo" att ta tag i våra problem tror jag. Katie fick på något sätt verkligen mig att inse att jag måste ta tag i våra problem för att vi ska komma någonstans och på något sätt så tror jag att hon verkligen lyckades att inspirera mig till att jobba vidare.

Mitt träningschema ser ut såhär, utan några speciella detaljer på vad vi ska jobba med:

3 dagar - Uteritter

1 dag - Paddocken, lydnad och lösgörande arbete

1 dag - Longera, helst med inspänning

2 dagar - Vila

Nästa tillfälle är den 29 april. Det tillfället har temat "Tävlingsregler och etik", superspännande tycker jag! Då hoppas jag att jag och Solfaxi har kommit en bra bit på vägen med det vi behövde jobba på och att Katie kan ge oss nya utmaningar!

/Emma

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Emma Blomqvist och jag är 17 år gammal. Jag är en väldigt snäll och trevlig tjej. Just nu går jag mitt första år på gymnasiet på hotell & turism programmet. Min fritid spenderar jag på hästryggen eller i stallet och tillsammans med mina vänner.

Solfaxi från Vallerödslund -03 (e: Gnýr frá Hrepphólum), är min bästa vän och drömhäst. Jag och min familj har ägt honom sedan sommaren 2015. Han är en snäll och arbetsvillig valack som alltid gör sitt bästa. Under 2017 är mina planer att vi ska komma ut och tävla. På våran gård har vi 4 st hästar, min Solfaxi, familjens Soley från Bosarp -99 (e: Solfari från Kvarnbacka Gård), vår shettis Betty -04 och vår inackordering Ör från Kronogård som ägs av min syssling.

Likes

Comments

Hej!

Mitt namn är Jennifer Hjothejm och jag är 17 år. Jag är en glad och sprallig person som säger ja till det mesta. Just nu går jag första året på gymnasiet och där läser jag samhälle-beteende. På fritiden är jag mest ute i stallet men jag är också mycket med mina vänner.

Draumur frá leysingjastöðum II är min andra häst som är 19 år. Jag har ägt han i cirka 2 månader men jag har haft honom sen i November. Han är en underbar individ som älskar allt och alla. Nu på måndag ska vi på vår andra prova på tävling i Mönsterås, super taggad!!! På vår gård har vi Draumur som är min, Garpur som är mammas häst och han är 14 år. Sen har vi vår lilla shettis Lo som är 17 år. Vi har också ett sto som är en inackordering hos oss och hon heter Askja. Hoppas ni vill fortsätta följa oss!

Likes

Comments