De senaste 2 dagarna har Myra varit helt underbart fin i skritten och tölten. Hon har även höjt energin i tölten lite och det känns som att det går framåt nu. Väldigt kort inlägg men bättre en inget :)


//Shirley

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​igår red jag ett tölt pass med Myra, Och WOW vad fin hon var.I början var tölten liksom åh gud vad hon är duktig och sen så fick hon värsta power i tölten asså shit vad fin hon var igår alltså. Har tyvär inga bilder från igår men det får bli några bilder idag för idag ska Kajsa komma och rida. 


//Shirley

Likes

Comments

Hej idag så red jag ut med Stjarna hon var duktig och lyssnade bra på mina hjälper.Och det var så fint väder idag fast det var dock väldigt kalt haha.

Imorgon ska Tildra ridas ett ordentligt tölt pass och Myra ska bara ridas ut och det får gå som det går eftersom hon har svårt att rida ut utan sällskap men om hon ska bli bättre på det måste vi träna på det:)


Alla boxar är klara inför kvällen/natten så runt 9 ska vi ta in alla hästar:)

//Shirley

Likes

Comments

Hej! Har inte hunnit uppdatera bloggen de senaste dagarna men tänkte iaf berätta om måndagens ridning.

Myra var lite stressad och spänd men vi red ut utan sällskap och det tycker hon är väldigt jobbigt men bortsett från att hon blev lite spänd så var hon väldigt duktig då hon inte började vägra och tvärvände för hon gör det när hon inte har sällskap eftersom hon vill hem till gården. Så det går bättre och bättre att rida ut utan sällskap.

Tildra tolkade vi med ,min lillebror åkte skidor efter. Detta var första gången jag tolkade med Tildra hon var lite fundersam först men sedan var det som om hon gjort det flera gånger innan. Hon och jag tyckte det var skit kul men ändå lite jobbigt efter ett tag med så mycket galopp men aa hon var iaf jätte duktig.


I dag och igår har det snöat jätte mycket så det är typ snö kaos och nej det har inte kommit typ 2 cm utan det är mer en 1 meter snö och det blåser och aa så skolan är stäng pågrund av snön idag. Denna vecka blev lite kaos då jag inte räknat med all denna snö. Igår skulle jag och Myra till till tränare men vi vågade oss inte ut på vägen.Så hästarnas träning schema är kaos då jag inte kommer vara hemma Lördagen och bara halva Söndagen. Men hästarna får som en lite slappar vecka denna vecka. Och nästa vecka ska alla hästar ridas som vanligt.


//Shirley

Likes

Comments

Hej idag så red jag ut med Tildra hon var lite jobbig idag då hon inte lyssnade på mina hjälper men på slutet började hon lyssna på mig. Sedan kom Kajsa och hon red Stjarna och jag Myra.Myra var lite spänd idag men hon slappnade av i mitten av ridturen och på slutet fick vi en WOW tölt så Myra får en stor guldstjärna min lilla bebis haha. Och dessutom var det SUPER fint väder!


//Shirley

Likes

Comments

Hej! På er tänkte berätta lite om dagens planer och senare ikväll får ni ett inlägg om hur hästarna kändes idag osv.

Iaf så var jag upp halv 7 och matade hästarna och sen somna jag igen obs haha.Men nu ska jag äta frukost sedan tänkte jag dra ut till stallet och rida tildra🐎

Sedan runt halv 2 kommer Kajsa så vi ska antagligen rida ut med Stjarna och Myra och efter det måste det packas hö och städa stallet.Så detta är dagens planer:)


  1. Rida Tildra
  2. Rida ut med Stjarna och Myra
  3. Packa hö
  4. Städa stallet

Likes

Comments

Hej på er! Igår så stod det töltträning på schemat för Myra. Jag ville få en lugn och ren tölt och att hon skulle länga lite på halsen vilket gick super! Det är så roligt att träna och utvecklas med Myra och hon tycker att tölt är väldigt kul. Iaf så var Myra jätte fin igår och hon är verkligen så rolig att rida så vi 2 kommer nog hålla ihop länge hon och jag, min lilla bebis haha. Vi tränade även på att korta skritten och sedan länga den och det gick också super:) Lite rörigt inlägg men men ha en bra helg hörrni.

//Shirley

Likes

Comments

Har precis kommit in från stallet och idag stod det töltträning på schemat för Myra. I början när vi skulle rida bort från gården och de andra hästarna vägra hon och stegra men sedan så gick det toppen. Hon var så fin och var så nöjd över henne idag:) Blir tårögd av att tänka på hur mycket vi har utvecklas på ett halvår. Min fina Myra


//Shirley

Likes

Comments

Hej! vill först och främst säga förlåt för att vi inte uppdaterat senaste veckan men det har varit lite stressigt och bloggen har kommit i andra hand.

22 Januari. Kom Kajsa som är hemma från Wången denna vecka så hon tog Stjarna och jag Myra och vi red ut. Stjarna var väldigt glad och taggad och Myra skötte sig jätte bra hon tölta fint lite spänd och övertaggad men hon är ju det ibland så. Och vi tog även en galopp vilket hon tyckte var skit kul haha.

23 Januari- Så red jag och Kajsa ut med Tildra och Stjarna en mysig tur och jag ställde inte så mycket krav på Tildra då jag inte red hon så mycket förra veckan för det blev lite för stressigt och det var skit väder 2 dagar så då fick de vila men men. Hon var iaf duktig och lugn:) Min lilla tant haha.

//Shirley

Likes

Comments

I måndag anlände jag och Hermes till Wången. Resan gick jätte bra och han blev glad över att träffa sin hag-kompis igen.

Tisdags: Vi red ett lugnt pass,mest skritt och trav i ridhuset. Det var ca -23 vilket det har varit typ hela veckan.

Onsdag: VILA

Torsdag: red vi ett riktigt tölt-pass, man märker verkligen att han är på gång nu efter jullovet och lite vila. Han har satt sig mer på bakbenen och vi ska fortsätta att jobba mer med alla gångarter.

Fredag: red vi ett trav och tölt pass, han var jätte fin men lite trött från förgående pass.
Jag har haft jour hela(från onsdag morgon)denna vecka i Islandshäst stallet vilket gör att jag måste gå upp 06:30 på vardagar och 07;30 på helger. Skit trött så klart men i morgon eftermiddag går jag av jouren så då får jag mer till att sova och rida.

Lördag : vi red ett lugnt pass, trav och mest skritt med mycket lösgörande och förflyttningar bland annat minska och förstora volten, skängelvikning och allmänt flytta rumpan. Då det är bakbenen han måste aktivera mer när han ska tölta och trava!

Söndag: VILA

Inför nästa vecka får vi se hur jag lägger upp det, beror på hur mycket han hostar, då han så klart börjat hosta igen (troligtvis) på grund av foderbytet igen. Ska försöka få tag på veterinären i morgon och rådfråga vad jag ska göra.

//Kajsa

Likes

Comments