Header

​Sorry för långt inlägg!

I måndags var jag på ridläger! 😀Det var sååååå kul! Jag träffade lite nytt trevligt folk och 2 som dessutom går på samma skola som jag ska börja på! Vi hade "utdelade" hästar och jag fick en polle som heter Nájla. Hon var mysig, det som gjorde mig lite förtjust var också att man rider bettlöst på henne. Inte många ridskolor som rider bettlöst! 😉 Hon var väldigt stark och slet sig på uteritterna efter gräset...😂 Annars var hon en trevlig dam på 10 år som har rätt så bra tölt. Första dagen i paddocken gick det sådär.. Hon ville inte riktigt samarbeta och så hade jag inte ridit på hela sommaren. För hålla avstånden och liknande kunde man ju behöva göra en volt och då vart det inte riktigt en "volt" 😂 Jag är ju inte så duktig på det än eftersom vi inte övat så mycket på det på våra lektioner då de andra i min lill grupp var duktigare än mig, haha. 😂 Så om jag skulle göra en volt i trav, nej då saktade hon av genast till skritt så antagligen gjorde jag inte tillräckligt bra hjälper eller något sådant. Sen fick jag inte riktigt galopp på henne utan fick bara några galoppsprång på henne och fick mest pass haha 😀
Sen efter vi hade ätit så skulle vi rida barbacka på några andra hästar och köra två shettisar! Alla fick dock inte köra utan vi var bara tre eller fyra stycken som fick. Jag fick köra en shettis som hette Jesper och var skäck-färgad, han var så himla söt! Sen fick vi bada men jag bara doppade mig! Varit en stor badkruka i år. Sen hade vi uteritt och det var kul! Där fick jag även kanske bara två galoppsprång innan det blev pass.
Nästa dag vart det samma schema utan körning bara ☺
Paddocken var så myyycket bättre! Det gick bra! Bättre lättridnig, volterna vart runda, bättre avstånd, hon slet sig inte någon gång.. Det var bättre än dagen innan! Såklart lite brister också men vart nöjd ändå. Uteritten var rätt jobbig.. Hon slet sig mycket och jag var trött. Fick en jävla galopp som gjorde mig glad dock! 😀 Först språnget var som ett skutt och jag flög lite i sadeln haha! Dom dundrade på i skogen och det tog en stund innan jag fick in tempot och takten hahahhah ☺

Kommer mer och redigerade bilder någon dag, men ni får nöja er med en bild på mig och Nájla 😀

Samma kväll hände en underbar sak... Jag blev moster! Helt seriöst nu, jag började storgråta. Det blev en pojk, vi alla hade trott att det skulle bli en flicka så vi blev överaskade! 😀 Vi blev jätteglada förstås och han ska heta Zackarias! ❤ Mosters lillpöjk ❤ Så ikväll har jag träffat honom och smälte verkligen! Han föddes i tisdags kväll ❤

Höres! Pussar, kramar och sånt hejdå.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Karlskrona 

Igår var jag lite i stan. Mamma älskar gå på en affär som heter Enkla. Seriöst det är som ett barn i en godisaffär för henne! XD Vi gick iallafall in på Enkla ett tag sen blev det såklart lite grejer hem för mammas del, haha! :D Sen gick vi på espresso house och tog lite att dricka :)

Likes

Comments

Nu håller jag på att packa till ridlägret jag ska på imorgon! :D

Det ska bli sååååå kul! Jag har aldrig varit på ridläger innan så ser verkligen ifram emot det! Det var sålänge sedan jag var ute i stallet!

Jag var också i stan igår det kommer snart lite bilder! :D

 Pussar, kramar och sånt hejdå.

Likes

Comments


Sarakasm.

Nu kan jag tänka mig att vissa undrar "Vad är rollkur?". Jo det är när hästen böjer på halsen onaturligt mycket och kan förekomma under stora dressyr tävlingen. Här citerar jag Djurens rätt om vad rollkur är:

"Metoden används inom dressyren och går i korthet ut på att ryttaren med hjälp av tygeln tvingar hästen att böja in huvudet mot bringan i en överdrivet rund och djup form. Då metoden utnyttjas som mest extremt så snuddar hästens mule nästan vid utrymmet mellan frambenen, och hästen kan ridas i rollkur under en del av ett träningspass eller i flera timmar."

Tänk då stackars djur som får böja konstant på halsen för det ska se "prydligt" ut. BLÄ.

Rollkur kan orska grova skador på hästen i både i munnen och i kroppen på hästen! Fan, vad de måste lida! Det värsta är att vissa människor inte ser promlemet i det! Hästen kan inte se lika bra när man använder sig av rollkur och måste lita på den som styr hästen. Tänk då en kanske inte så duktig ryttare göra detta, gör kanske fel och det händer något! Det kan ju också hända en erfaren ryttare!

När jag läste om rollkur så fanns det ett videoklipp. Fy säger jag bara!

Detta är en svensk mästare som rider! Tappade fort förtroendet för honom när jag såg detta.

Jag vet att detta ämnet är rätt "gammalt", men det är ändå fel så :/

Nej till rollkur!

 Vad tycker ni om detta? Är det okej att göra eller håller ni med mig?


Likes

Comments

Hej alla där ute!

Jag är ledsen att det varit så dålig uppdatering! Har bara inte haft lust att göra någonting här! Men nu har jag både bytt header och håller på att redigera bilder och skriva inlägg! Så inlägg är påväg! Berätta dessutom vad ni tycker om headern, vet att den är lite tom men ändå! :) Det är min kusins man som har tagit bilden på mig! :)

Pussar, kramar och sånt hejdå.


Likes

Comments

Vill så gärna ha detta haha, men jag har inte råd att köpa nya hästgrejer och så har jag redan så jag klarar mig...
En grej som jag faktiskt BEHÖVER är en ridväst som jag också kollat upp. Mamma och jag ska kolla på den i butik tänkte vi. Om jag behöver något nytt i hästväg så går vi ALLTID till Börjes :')
Börjes är bra och har okej priser, perfekt. XD
Hjälmen är enkel och enligt mig snygg 😎
Jag har haft förut och gillar den. Den kostar inte så jätte mycket heller ;)
Nu låter jag rätt snål vilket jag inte är men jag köper inte en hjälm för 2000 spänn bara sådär. ;)
Ridbyxorna är sååååå fina 😍 Pikén ärt också jättefin! Den kostar bara 70kr haha! :D

Eller vad tycker ni?

Likes

Comments

Titanic.
Skeppet som aldrig skulle sjunka.
Som folket var jättestolta över.
Men det sjönk och ingen visste något innan det hände. Det är så sorgligt, människor, massa människor dog.

Likes

Comments

Hej på er!
Igår så var en kusin och hälsade på mig, min syster och mamma. Det var jätte trevligt, hennes barn och man var också med så det var jättekul! Vi tittade igenom gamla bilder och det visar sig att hon är jätte bra på fotografera! När vi bläddrar kommer det upp bilder på min och min systers gamla hästar! Bilderna på dem var helt underbara! Det var så man såg lite dimma och på en sparkade en som heter Häreja bakut och det var verkligen i rätt ögonblick!
Det var en toppendag!

Pussar, kramar och sånt hejdå.

Bilden är på hästar från min ridanläggning.

Likes

Comments

Idag fick min gasell till hund åka till veterinären och vaccinationera sig. Det jag inte förstår hur Nova kan bli så glad att gå dit? Seriöst, hon blir överlycklig. Hon hoppar med vilja upp på britsen och hälsar glatt på veterinären och verkar inte tycka att sprutan är läskig, haha. Glad blev hon när hon fick åka bil med. 

Så nu är hunden min vaccinerad iallafall XD

Här väntar vi på att vi kan komma in XD

Pussar, kramar och sånt hejdå.

Likes

Comments