Header

Här kan ni läsa en intervju med Malin Sjölander som även bloggar på sin blogg malinsjolander.se där hon bland annat skriver om sitt liv med Islandshästar. Jag intervjuade Malin i höstas och den intervjun kan ni läsa här!

OBS! Bilderna tillhör Malin och får endast användas i detta inlägg eller på Malins blogg. För frågor angående bilderna eller annat kan ni kontakta Malin.

Det kommer även en text om hur Malin lägger upp träningen för sina hästar samt vad hon tycker är bra övningar att utföra för att stärka sin häst allmänt men också i själva gångarterna.

Tack Malin för att du ville ställa upp i ännu en intervju och det har varit roligt att samarbeta med dig!

Jag heter Malin Sjölander, är 21 år gammal och fyller 22 i sommar. Åldersnoja delux, haha! Bortsett ifrån att jag älskar att titta på ’’På Spåret’’ och kallas av mina kompisar; en liten pensionär, har jag alltid gillat att vara lite. Känt mig skrämd av att bli vuxen men för varje dag känns det mer lugnt. 2016 var verkligen året då jag mognade och dessutom… Köpte lägenhet! Det är väl ändå vuxet?

Jag jobbar till vardags på en idrottsförening som administratör samt med lite andra uppgifter. Det passar mig som handen i handsken då jag får göra mycket olika saker, allt ifrån pappersjobb till att arbeta med barn och ungdomar.

På fritiden umgås jag helst med mina fina kompisar, målar i min målarbok och titta på serier. Jag är en serienörd utan dess like. Såklart hänger jag en del i stallet, om någon missat det liksom. Finns nog ingenting som slår att vara i stallet med mina två hästar. Brimir (Bronco) och Reimar är mina guldklimpar. Bronco som är så gullig att man dör och skulle nog vilja krypa upp i soffan, äta chips och titta på TV. Alltid lite för tjock men kan sprattla på sina ben på banan. Reimar med stor integritet, en häst som är seriös och som speglar mitt mående. Han är så ofantligt känslig för hur jag mår och är min allra bästa spegel och även han en fantastisk ridhäst.

Sedan jag fick chansen att skriva några rader här har jag och Bronco ridit vårt andra Sport-SM, vi har varit på ÖSM, Reimar kvalade till SM i GDY, slog personligt rekord i V1.

Hästarna har verkligen varit fantastiska under 2016 och mitt sista YR år blev nästan så bra som jag hoppades på. Det är bara den där fjärde platsen på SM som grämer mig lite, blink blink.

Båda hästarna har vilat under januarimånad men är nu igångsätta och tränas emot första tävlingen som är den 12 mars. Just nu är det fortfarande mycket grundträning och rakrikning som gäller men så småningom kommer det läggas in mer samling och träning i tävlingsrörelser. I slutet av april drar säsongen igång och det är främst Bronco som ska tävlas i år och är min första häst. Reimar och jag backar nog tillbaka och satsar mer på träning för att bli starkare och mer stabil.

Detta år blir jag senior men det ändrar inte så mycket i mitt tänkande kring tävling, mer än att jag sänker kraven på mig själv. Jag hoppas att Bronco och jag ska kunna höja oss poängmässigt och mitt stora mål är att rida SM i sommar och om vi lyckas med det skulle jag bli så glad!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments