Header

Eftersom jag varit sängliggandes i 5 dagar på grund av förkylning och feber som inte velat släppa förra veckan visste vi inte hur veckans alla planer skulle bli. Såsom alla hjärtans dag, födelsedagskalas och våran ettårsdag. Alla hjärtans dag firades hemma, Jacob lagade vegetarisk risotto och vi åt jordgubbar och choklad till efterätt. Så det var en mysig kväll. Tycker alla hjärtans dag firas bäst hemma eftersom att det bara är fokus på oss. Annars om man ska gå på resturang måste man boka ungefär en månad innan för att få ett bra bord plus att man blir omringad av alla andra par som sitter och avnjuter alla hjärtans dag. hade gjort det jätte fint. Så är hellre hemma och äter någon fin middag och bara fokuserar på varandra. Men istället så hade Jacob gjort det så fint och bokat bord på hemmagastronomin på vår ett års dag istället. Han hade köpt en klänning som jag skulle ha på mig dessutom. Hur gulligt (?)😍

Världens bästa<3 hur fin är han inte (?)

Börjades med champagne.

Till Förrätt var det pilgrimsmusslor, super gott.

Till varmrätt var den renrostbiff med gott tillbehör.

Till efterrätt var det getostglass med torkad päron, valnötter och skorpor (tror jag att det var) En speciell blandning och fränt med getglass, aldrig testat detta förutom, så det var matspännande som jag brukar säga.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har nu varit utan sötningsmedel i 1 månad. Känner jag någon skillnad? Svar nej. Min teori är att jag ersatt det med vanligt socker. När jag slutade med sötningsmedel blev jag mer sötsugen upplevde jag. Detta eftersom att sötningsmedel har väll samma effekt på sockerbegäret som vanligt socker. Så istället för att äta massa socker har jag tidigare druckit cola zero, celsius, nocco you name it.

Samtidigt ha jag fått bort beroendet, trots att jag nu ”får” dricka drycker innehållande sötningsmedel. Vill jag ändå inte ha det. Vilket är såååå himla befriande. 

Likes

Comments

Hur mysigt är det inte att samlas över middag/lunch/frukost. Jag uppskatatr det, med mat kan allt bli bra, är det inte så man bruka säga ;). Jag tycker generellt att man ska samlas över middagsbordet utan telefoner (haha nu låter jag som en mamma) men tycker att där skapas intressanta konversationer och man får berätta om sin dag. Se och uppskatta varandras sällskap. För hur tråkigt är det inte att äta själv, tacka för att man har en tv och en dator som kan hålla en sällskap och inte nog med alla mukbangs som fyller youtube just nu 😃 vi hade iallafall myskväll där Jacobs mor och syster med respektive kom på middag och filmkväll.

Jacobs mamma hade tagit med sig för att göra sallad, hon hade med sig sååååå mycket gott till salladen en riktigt grön dröm. Det var granatäpple, mango, vattenmelon + grundsallad med tomat, gurka osv. Så smarrigt😍

Jag gjorde smashedpotatoe som det kallas, man kokar potatisen i 15 min, sätter det på en plåt och mosar den med en knytnäve. Strör över alla kryddor man tycker är goda i princip. Jag satte timjan, rosmarin, havsalt och persiladesmör +olja, in i ugnen i 20 min på 200grader. Klart ✨

Jacob gjorde entrecote i ugn och rödvinssås till. Mumma!

Blev sååååå gott alltihop <3

​Julia och Ludvig tog med sig godis, chips och spel. Vi åt efterrätten i soffan framför filmen ”Farsan” och åt allt gott till. Efter filmen var klockan kring tio. Jag hade tidigare påbörjat ett puzzel så jag, Ludvig, julia och Jacobs mor puzzlade till klockan 12 på natten medans Jacob sov på soffan. DET VAR SÅ MYS! Den mysigaste kvällen på länge <3 

Till efterrätt gjorde jag Banoffee fast i glas och det blev himmelskt!!! Går jätte fort att slänga ihop, men det man inte bör göra är att sätta för mycket kanaliserad mjölk, det kan ta över och bli alldeles för sött, tro det eller ej ;) Då är det lika att stoppa skeden i burken och äta därifrån. Sen är ju allt en smaksak självklart. Såhär gjorde jag iallafall banoffee pajen i glas: 


Ingredienser för 5 personer: 

🍌 100g digestive

🍌 50g Smör

🍌 3/4 burk karameliserad mjölk

🍌 1 banan

🍌 2,5 dl vispgrädde

🍌 1 hackad dubelldaim


Såhär gjorde jag: 

1. ​Smulade kexen i matbredare och smälte smöret. 

2. Hällde i smöret i kaksmulningen och rörde om till en smulig/blöt deg. 

3. Fördelade ut lika mycket smulig deg i glasen och portionerade karamelliserade mjölken. Ställde sedan i kylen

4. Hackade färdigt daimen. Vispade grädden och ställde i kylen. 

5. när det var dags för efterrätt skivade jag upp banan och la över karamell lagret. La på grädde och toppade med daim. Redov att servera! 


Likes

Comments

Sist jag och Jacob var på IKEA var strax innan jul, nästan precis efter att vi flyttat in i huset som var i november. Det roliga med det var att vi körde dit så att vi skulle vara där när det öppnade. Detta för att vi skulle hinna med handla allting och för att vi båda hade saker på kvällarna. Jacob hade grabbmiddag på CGs och jag hade överraskningmiddag för Emma. Notera att detta var klockan 19.00. Vi tänkte att vi skulle hinna med båda sakerna och att det inte kan det ta 8 timmar att vara på IKEA. Att spendera en hel arbetsdag på IKEA kändes omöjligt. MEN det insåg vi sist att det inte var så omöjligt. När vi precis kom till gardinavdelningen insåg vi att vi var tvungna att åka för att vi skulle hinna vara med på kvällen. Vi hade inte ens hunnit gå förbi gardinavdelningen eller lampavdelningen. plus att vi skulle ha massa saker från lagret. Vi fick halvt springa igenom butiken och snöra in allt vi skulle ha i vagnen och fara. Så vi bestämde att vi skulle åka en vända till efter jul vilket blev nu i helgen. Jag som älskar att gå på IKEA har längtat till denna helg men däremot har inte Jacob gjort det. Men tur är han den som inte klagar <3.

Denna gång åkte vi också tidigt så att vi skulle vara där vid öppning, för man vet ju aldrig med tiden, helt plötsligt har 8 timmar gått och man står vid gardinavdelningen bara ;)

Vi sa att vi inte skulle handla så mycket, eller typ bara gardiner och mörkläggningsgardiner. Men det blev en fullvagn. Galgarna hängde till och med utanför vagnen för att vi skulle få plats med allting. Jacob som inte tycker om IKEA gjorde det bra. Som sagt, tur att han inte klagar ;) <3

Likes

Comments

Lunch med Jossan och D-uppsats skrivande på kulturens hus. Uppsatsskrivande är de som dagarna består av just nu. Tur att jag har Jossan iallafall. ☺️

Likes

Comments

Storhandling till grabbfest, hem och matlådor. Jacob skulle göra pulledpork från grunden. (Detta har jag aldrig ätit, har bara ätit ”snabb versionen” då man sätter på bbq sås över och låter det vara i ugnen. Han gjorde helt från grunden, innehöll ca 10 vitlökar och andra olika saker, bland annat rökta grönsaker. Det var mycket jag aldrig sett tidigare som han hade med. Väldigt mycket bökigare än ”snabb versionen” upplevde jag. Resultatet blev ju därefter också. Detta blev galet gott. 😋

Broccoli, broccoli, broccoli, 🥦 hur gott(?) nu tänker många säkert nä fy. Det är vad jag upplever att många gör, ogillar denna underbar grönsak haha. Jag kan äta HUR MYCKET som helst. Hade nog kunnat stå från kastrullen enbart och äta detta. Något enkelt jag precis upptäckt att göra. Är att istället för att koka upp fryst broccoli för att sätta i matlådor. Är att köpa färsk broccoli skär i och lägg i, så när man sedan värmer matlådan, blir den kokt och får lite mer tuggmotstånd i den. Så tips, tips, tips!

Likes

Comments

Tadaaa! Det blev en hörn soffa utan armstöd på vänster sida. ”Special”beställde utifrån hur vi ville h den exakt. Del för del. Vi var inne på en divan som ALLA har men tycker att den förlorar en sittplats när det inte finns en något ryggstöd längst ut. Vi ville ha så mycket sittyta som möjligt men ändå känsla av divan. Så vi tog bort armstödet på ena sidan så det inte skymmer teven om man sitter i hörnet. Sedan blir ju färgen kanske inte så rättvis på bild men den är grå med undertoner av brun. Vi hade väldigt mycket beslutsångest gällande färgen. Men vi blev nöjda och sen beroende på ljus så blir den annorlunda.

Om ni noterat så är det även en fåtölj där som Jacob ville ha. Han valde ut fåtöljen och tyckte det var roligt att han tog vitt skinn, väldigt vågat skulle jag säga. Men både jag och han är ganska lika när det kommer till inredning. Vill inte ha något som alla andra har. Vi försöker eller iallafall jag försöker inte influeras av trenderna utan gå på vad jag tycker är snyggt och utgå från det. Men summa sumarum. VI är sjukt nöjda. <3

Likes

Comments

Vilken lördag måste jag börja med att säga. Dans med Kayo på morgonen sedan föreläsning med Malin om coachande och motivering i instruktörsrollen. Sedan körde vi ett bygg och brännpass. Fixade oss tillsammans, åt pizza och hade det bara härligt. Så blev en lång dag från tolv till tolv.

Man ska aldrig testa något för första gången när man ska gå ut. Det ska man ha gjort innan. Detta fick jag lära mig i lördags. En av damerna hade med sig en locktång där håret sögs in i apparaten och lockades jag med mitt långa hår trodde för varje gång att det skulle gå av, särskilt när man inte har någon koll eller kans se vad som försiggår i dendär apparaten. Man hör bara massa tjut. Menmen, mitt hår blev iallafall halva min egentliga längd och riktigt puffigt. Men om man vill ha stort hår eller för dem som har kortare hår passar det nog nog utmärkt.

Vi var på Elite hotell och dansade MASSOR. Alltså dökär i lokalen och i kristallkronorna.

Likes

Comments

Smoothie kan bli så gott men kan också bli blä så jag går oftast på säkra kort, det jag vet är gott stoppar jag i. Snacka om en riskavert person (?!) haha.

Men det jag oftast har i är:

🍓hallon eller blåbär nu hade vi bara hallon hemma
🍓1 Banan
🍓1 apelsin

+ någon vätska, mjölk eller vatten beroende på hur man vill ha den. Jag tog i mjölk och en sked kvarg så den blir mer åt yoghurt hållet🙈

Och sedan toppade jag med mina flingor som ser ut som hundfoder 😅

Likes

Comments

Tvillingaran Jenny och Sanna har fyllt 23 🎈så dem bjöd på ett gott fikabord. Man ville ju testa allt. 😍 men jag var nog mest sugen på colan.

Jag har slutat med sötningsmedel, eller slutat och slutat. Har sötningsmedelfri månad. Detta eftersom att jag har en gissning att jag blivit beroende av de. Har tidigare bäljt i mig cola zero, celsius, nocco eller funlight saft. Har druckit det som att de var vatten, inte alls njutit av det eller känt smaken. 😅 det har blivit ohälsosam konsumtion. Så därav har jag en sötningsmedelfri månad så varken äter eller dricker något som innehåller sötningsmedel. Det jag har kommit till insikt nu när jag slutat med detta är att när jag äta något så måste jag ofta kolla på innehållsförteckning om det innehåller sötningsmedel. Jag tycker det är lite galet att man ens måste kolla om det innehåller det medlet i vår mat. Generellt sett tycker jag nu att vår mat innehåller alla möjliga konstiga medel och jag undrar nästan hur mycket sjuka saker vi stoppar i oss som vi inte ens är medvetna om 🧐

Likes

Comments