Mine tips mot eksamensstress

God lørdag alle fine ♡

I dag sto jeg opp i 8:30-tiden. Frem til nå har jeg lest til eksamen som er 15.desember. Nå skal jeg ha eksamen i "Psykologi som fag og vitenskap" - og det er et veldig avansert emne, syntes jeg. Det er så mange begreper, teorier, viktige personer osv.. Jeg merker det skal bli godt å bli ferdig med siste eksamen og ta meg en ordentlig god juleferie! Jeg må si jeg merker stress over eksamen mer nå enn forrige eksamen - selv om vi har fått vite hvilke tema fritekstoppgavene skal omhandle.

Jeg har prøvd ut ulike metoder for å ikke være så stresset over eksamen, tenkte å dele noen av de jeg syntes funket for meg, med dere.

♡ Start med lesing i god tid. En ting som garantert ikke hjelper rett før eksamen, er å lese seg opp på hele pensum. Følg en liste med hva du burde gjøre hver uke, eller lag din egen liste.

♡ Lag tankekart.

♡ Gjør leseplassen din til et koselig sted. Tenn lys, ha på rolig musikk - gjerne instrumental, lag deg en kopp med varm drikke, ha frukt ved siden av deg eller noe annet du syntes er godt.

♡ Jobb sammen i en kollokviegruppe. Det er alltid godt å ha noen å snakke med i samme situasjon. Kanskje kan dere hjelpe hverandre med å forstå pensum.

♡ Få nok søvn og næring.

♡ Lag små notatkort. Om du ikke lager på alt i pensum, kan det være et godt tips å lage på det du syntes er det vanskeligste i pensum eller lage for begreper/personer/teorier.


♡ Få luft. Kom deg litt ut. Kroppen og hjernen trenger frisk luft!

♡ Prøv å finn ut hva som kan hjelpe deg med å slappe av. For meg er det lette yoga øvelser, der jeg strekker meg og fokuserer på pusten.

♡ Ikke isoler deg. Selv om eksamen og pugging er viktig, er det også viktig å være sosial - til den grad det går nå. Ta en kopp kaffe med en god venn eller gå en tur sammen. Viktig å tenke på noe annet enn bare eksamen.

♡ Og til slutt, om eksamen ikke skulle gå denne gang, kan du ta den på nytt - bare gjør ditt beste ♡

Håper dere får en fantastisk fin lørdag ♡

Liker

Kommentarer

theresebraathen
theresebraathen,

kjempe fine tips! 😃 Å håper virkelig eksamnen din i går gikk kjempe bra <3

nouw.com/theresebraathen