The sunset of course, dosen't care if we watch it or not. It will keep on being beautiful, even if no one bothers to look at it.

En liten tankevekker. Tenk på alt som er så innmari fint hver eneste dag, som ikke har tanker om at noen synes det er vakkert. Det kan være en logrende hundevalp i vinduskarmen. En malende katt på fanget. Eller et gammelt ektepar som går og holder hender langs fortauet. Eller en ung gutt som røyser seg i bussen, for å gi den gamle damen bussete. Det er så mye vakkert vi ikke tenker over. Vi må bli flinkere til å åpne øynene, putte mobilen i lomma, observere og ta inn alt det vakre verden har å by på.

Iselin

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Siden sist dere har det skjedd veldig mye. Jeg kan starte med og si at veddemålet gikk til dørken. Jeg har proppet i meg takeaway alt for ofte, og har ikke tatt i mitt eget kjøkkenutstyr siden forggie middag på bloggen. Flaut. Nok om det. En liten måned føles ut som et halvt-helt år, fordi det har gått i ett og vert et eventyr for seg selv. Hvor skal jeg starte? Etter tidenes fineste trimtur i vakre omgivelser, med turterreng som ikke egner seg for turning for en gammel kropp på 20, ender den selvsagt brått og brutalt.

Den fine turen endte selvsagt på legevakten. En dag på sykehus og med brukket ben. Det er godt hele vennegjengen er sykepleierstudenter, vet å ta vare på hverandre og takler rollen sin utrolig bra. Vi konkluderte med at mi karriere for turning er bare å legge på hyllen for godt. Vennegjengen har også fått viftet på håret, vrikket på dansefoten og blitt kjendt med en herlig gjeng. Det har vert tidenes studentmåned, og har fått med oss det meste Ålesund har å by på.

Tillegg til dette har vi vore litt fornuftige inni mellom. Med mye jobbing, skolearbeid, eksamen og trening. Jeg har faktisk gått på på Aksla for første gang. Det er skremmende å fortelle sannheten, men jeg har alltid foretrukket bil opp dit. Men altså, det var ganske så fint å gå opp. Det er utrolig fine turmuligheter, og man angrer ikke. Vi har vore innom hundeparken og lekt oss alle mann. Er vell ingen som angrer på å få bevege kroppen sin litt?

Med andre ord, timene har flydd. Uten at vi har rukket å tenke på hverken tid eller sted. Vi har fått gjort så mye, feiret både bursdag og bestått eksamen. Vi har unnet oss en dag hos frisøren, klipt av alt det lange håret. Disse ukene altså. Jeg elsker å være student om dagen. Og ha muligheten til å hive oss på alt som er gøy.

Det sier vel sitt, med alt for masse på agendaen blir man sliten tilslutt. Det har vi òg hatt tid til å få kjenne på. Både to- og firbeinte. Det kunne derfor ikke passet bedre med en to ukers ferie.

Det stopper heller ikke her. For nye prosjekter er allerede startet. Det er så spennende og gøy, at jeg snart sprekker av glede. Men dette skal jeg fortelle mer om senere. Til den tid, håper jeg alle har hatt noen fine uker og unner seg selv en velfortent påskeferie. Den skal vertfall vi. LER.

- Iselin

Likes

Comments

Etter å ha bodd alene i snart to år har jeg blitt godt kjent med hva Ålesund har å by på, av både take away, restauranter og lettvindt mat. Jeg er ett mennesket som lett hadde greid meg uten kjøkken i hus. Som dere sikker forstår blir det sjeldent brukt av meg. I en alder av tjue er det på tide å vokse, også på denne fronten.

Ett nytt år følger alltid med nye nyttårsforsett og nye veddemål. Ett av de er selvsagt å bli mer fornuftig, og ta i bruk det kjøkkene jeg har. Å være litt mer økonomisk på denne fronten. Nå er vi kommet i februar måned, til nå har jeg laget middag tre ganger selv. Det er flaut. Jeg undrer forsatt på hvor jeg var på barneskolen og ungdomskolen i faget "mat og helse". Det er helt latterlig hvor lite jeg kan. Jeg eier ingen interesse av å lage noe form for mat heller. Jeg blir irritert når jeg ser de rundt meg har dette som en hobby. Jeg forstår ikke hvordan det er mulig? Det tar tid, man roter alt for mye og det blir er en haug å vakse opp.

I dag måtte jeg google hvordan man koker poteter. Seriøst, det er latterlig pinlig! Jeg tar meg selv i nakken med engang, dette må gjøres noe med! Så takk Gud for alt google lærer meg. Men middag ble det, det var tilogmed overaskende godt. Leiligheten står like hel enda, så det er fremdeles håp. Jeg har lovd å ta meg sammen, være villig til å lære litt og prøve og feile. Jeg ønsker meg bare litt mer tolmodighet og litt mer interesse. Så skal jeg nok klare å vinne hele veddemålet! 

- Iselin

Likes

Comments

Jeg går nedover gatene i sentrum, på veg hjem fra jobb. Det er mørkt, vått og kaldt ute. Det er slapsete og glatt på alle veger. Det har det vært mange dager på rad nå. Luften er skarp og kald, men den er deilig. Forfriskende. Mens jeg går nedover mot leiligheten tenker jeg over hvor heldige vi er, og hvor fint vi har det her i landet. Jeg er ferdig for dagen, skal hjem til min bestevenn på fire, krype oppi en varm og deilig seng. Ingen ting er bedre enn velkomsten du får fra din egen hund. At det er mulig å savne noen så mye etter bare noen få timer borte. Jeg smiler bare tanken.

Det er mye som gjør meg glad her i livet. Men det som gjør meg mest glad er familien min, vennene mine og Dennis, at de har det bra. Vår evne til å føle glede kommer innenfra, og ikke ytre omstendigheter. Vi alle trenger noen som er glade i oss, vi trenger å føle på savnet, vi trenger å bære en positiv innstilling og ikke minst verdsette det vi allerede har. Det gir oss en indre ro og en trygget som er vert å kjenne på. Ingen ting er som en telefonsamtale med mamma, eller latteren til bestemor. Ingen ting er som en varm klem fra en barndomsvenn, eller en kosekveld med vennene mine. For og ikke snakke om når Dennis kryper nærmere inntil meg, bare for å kose. Til og med en liten teksmelding kan få smilet til å trille rundt. Ingen ting gjør hjerte mitt varmere eller gladere en akkurat dette.

Det er også viktig å kunne se seg selv i speilet og innrømme feil. Det er viktig å tenke på at uansett hvor mørkt det ser ut, varer det ikke evig. Det ordner seg, og en lysere tid kommer hver gang, bestandig. Alt ligger i hvilken instilling du har, innstilligen er alt. Har du en positiv holdning, blir de lettere i en hver situasjon, husk det.

Ikke ta ting forgitt. Man vet aldri når livet snur retning. Ikke ta forgitt at du er frisk og rask. At du har en familie som alltid stiller opp. Et hus å bo i og mat på bordet. Ikke ta forgitt at du er så heldig som får bo her i Norge. Tenk over alt du har og føl på takknemmligheten litt oftere. Det gjør noe med deg, jeg lover. Du vil føle deg bedre, smile uten grunn og ikke lengte til alt du ikke eier. Tenk over hvor heldig du egentlig er, og sett pris på de du allerede har. Akkurat nå er jeg super takknemlig, for å få lov til å legge meg i min egen seng, i rent sengetøy, nydusjet, trett og med et smil om munnen. Takknemlighet dere, det er en fin greie.

 God natt og sov godt 

Likes

Comments

Det er mye som har skjedd i løpet av de seks månedene som har gått. Fra å være en liten hybelkanin, har jeg nå fått min egen leilighet midt i sentrum å boltre meg i. Her trives jeg veldig godt. Det er deilig å ha sitt eget, kunne bestemme litt selv og styre slik en selv ønsker. Med meg på laget har jeg fått en liten krabat på fire bein. Til 20årsdagen kjøpte jeg nurket jeg alltid har ønsket meg, siden jeg var jenteunge. Dennis, er nå en 7 måneder gammel pomeranian, med en personlighet av gull. Han er en aktiv liten krabat som klarer å sjarmere de fleste. 

Hverdagen her i Ålesund flyr avgårde. Jeg er allerede halveis i utdannelsen. Tiden går så innmari fort når man har mye å gjøre. Før vi vet ordet av det er det allerede vår og sommer. En deilig tanke! Jeg hadde trodd vinteren var over for denne gang, men neida. Her snør det som aldri før. Bare i dag har jeg måttet måket bilen hele fire ganger. Sentrum er kaos. Med glatte veier, snø over alt, sklir både biler og folk i ville veier. Det er i vertfall en som er sjeleglad for å se snøen igjen. Det gledes!

-Iselin

Likes

Comments

Etter flere runder i tenkeboksen, har jeg valgt å flytte bloggen over hit og starte igjen. Rett og slett fordi jeg savner å skrive og dele bilder fra hverdagen med dere. Det er mye nytt å sette seg inni, men jeg gleder meg til forsettelsen og håper dere vil følge meg videre.

- I

Likes

Comments

 
1. Tre ord om meg: hjelpsom, snill og følsom.

2. Det første jeg gjør om morgenen: ser på klokken og krysser fingrene for noen minutter til på puten, ingen morgenfugl med andre ord. 

3. Når jeg hører på radio blir jeg: i godt humør, særlig når favoritt sangen kommer på. 

4. Jeg gleder meg til: høsten og nye utfordringer, denne høsten blir en av de bedre!

5. Klesskapet mitt er fult av: rot, under flytting har systemet forsvunnet. 

6. Når jeg skal pynte meg: utsetter jeg det alltid til siste liten og stresser som en idiot for jeg har ingen ting å gå i. 

7. Jeg brenner for: eldreomsorgen. 

8. En liten hemmelighet om meg: Jeg er totalt avhengig av brus, og forbruken er skremmende.

9: Jeg føler meg mest bra: når jeg er omringet av mennesker som gir av seg selv og sprer glede. 

10. I kaffebaren bestiller jeg: brus, er ikke voksen nok til kaffe helt enda.

11. I baren bestiller jeg: Drinker eller vann. 

12. I vennegjengen er jeg: den som alltid ordner godis og brus, og har lageret på lur når fristelsen blir for stor, haha!

13. I familien er jeg: den minste som får gjennomgå, som alltid ler alt for høyt, og generelt er for høylytt. 

 

14. Jeg kan ikke leve uten: de fine menneskene i livet mitt.

15. Barn er: skjønne og jeg elsker de, men å låne de holder lenge. 

16. Om natta: vokner jeg til live, tenker på alt mellom himmel og jord, og kommer på alt jeg har glemt dagen før. 

17. I veska har jeg: alt for mye jeg egentlig ikke trenger, men det blir som regel liggende i tilfelle jeg skulle trenge ting en vakker dag. 

18. Trening er: gøy når man har innarbeidet gode rutiner, og det gir så mye god energi.  

19. Politikk er: viktig, men ikke noe jeg har interesse for. 

20. Kjærlighet er: det viktigste mennesker kan ha, vise og gi. 

21. I høst skal jeg unne meg: å koble helt ut. Det har vi alle godt av. 

22. Ved sengekanten har jeg: Iphone og ladder. 

23. På kjøkkenet er jeg: en som tilbyr takeaway. Jeg roter til alt og forlater rommet så fort jeg har mulighet. Det er bare ikke min greie. 
24. Jeg er dårligst til: å si nei til avtaler når timeplanen er full. 

25. Jeg er flinkest til: å hjelpe venner og kjære når de trenger en ekstra hånd, og ta vare på menneskene rundt meg. 

26. Jeg elsker: solskinnsdager og varme, får aldri nok.

27. Hva jeg vil med livet mitt: skape en hverdag jeg elsker å leve i, at menneskene rundt meg skal ha det godt, da har jeg det også bra. 

28. Jeg beundrer: mamma, en mer stå på dame skal man lete lenge etter. Jeg beundrer måten hun er på, hvordan hun alltid klarer å fokusere på det positive. Det er så viktig og ikke minst en så fin egenskap ved henne som jeg setter enormt stor pris på. 
29. Det beste jeg vet: er å smile uten grunn, da er man virkelig lykkelig. 

30. Uvane eller ikke uvane: har en uvane med å ta av meg skoene rett framfor inngangsdøren. Måtte le av meg selv da det stod fire forskjellige par på rekke og rad fremfor inngangsdøren. Alle var mine vel og merke. 

31. Jeg er medlem i: Aktiv trening.

32. Jeg tror på: at det ordner seg for snille jenter. 

33. Du visste kanskje ikke at jeg: har mye spennende på gang om dagen og klarer knapt vente til å begynne. 

34. På kvelden er jeg: som regel trett etter en lang dag og tilbringer de siste timene i sofakroken. 

35. Som venn er jeg: støttende, engasjert, omsorgsfull og humoristisk. 
36. Når jeg har fri:
slår jeg av alt av alarmer, tar mobilen på lydløs og nyter en litt senere morgen.

37. Når jeg jobber: er jeg engasjert, fokusert og omsorgsfull.

38. Det er lov å lyve hvis: løynen er hvit og man innrømmer det etterpå.

39. Om fem år er jeg: halveis til femti. 

40. Om ti år er jeg: 30år, ferdig på skolebenken, flyttet og familieklar. 

 

 
? Iselin

Likes

Comments

 

En gammel klok mann fikk en gang spørsmål om:
"Hva er det som gjør ett menneske bedre enn et annet?"

Den gamle mannen smilte og svarte:
"Det er hverken huset, bilen eller pengene deres. Hverken klærene, smykkene de eier eller utsene. Vi alle er like, uansett hva vi har og eier. Men det er holdningen vi har til livet, følelsen vi har for andre medmennesker. Det er kjærligheten som skiller oss fra hverandre."

 // We heart it ? //

Likes

Comments

 

Norge. Et av verdens beste land å bo i. Tryggeste plassen på jord. Et vakkert land med flere goder som andre drømmer om å få oppleve. En natur som snakker for seg selv. Vi bor i et land som har alt og mere. Vi burde være takknemmlige alle mann. Men likevell får man ofte følelsen av at man er født på feil plass. Vertfall jeg denne sommeren. Vi bruker hele høsten, vinteren og våren på å glede oss til denne årstiden, sommeren. Alt vi skal gjøre, finne på og ikke minst en lysere, hærlig tid.

 

Skyfri himmel, varme dager og solen som stråler. Mennesker kommer ut, viser seg og smiler. Tiden er inne for nakne ben, solbriller som siger lengre ned på nesen, lette sommerslige klær. Ute møblene blir kostet støv av, vi pynter opp uteplassen og gleder oss til sene kvelder på verandaen. Vi har rundet juni måne, juli er allerede begynt. Sommerens beste måne. Men hva er det som skjer? Vestlandet. 


Jeg setter meg i bilen, radioen står på, det er sommer. Grillmat, bading, høy temperatur, sol og skyfri himmel er temaene å høre. Vindusviskerene kaster vannet av bilruten. Varmen i bilsete står på, hele bilen fylles med varmluft. Jeg nærmer meg Norges fineste strand. Det er ikke en sjel å se. Vinden blåser sanden fra bakken opp i luften, bølgene spruter og regne plasker ned. Det er kveld, klokken nærmer seg halv ti. Det er hele sju grader ute, sommeren på vestlandet. Ikke så mye å skryte av. 

 

Det er på sånne dager jeg føler jeg er født på feil plass. Forstå meg rett, jeg elsker landet, plassen, folkene og øya. Men dette ustabile været gjør noe med meg, noe med oss. "Sommeren i Norge er verdens beste dag", det er noe med den setningen, den treffer oss fra vestlandet. Det er på tide at vi får smake på sommeren snart, før hele gjengen rømmer landet. La oss få litt sol, litt varme og la oss få bruke den fine sandstranden vi har, før vinteren melder sin ankomst. Bare en liten bønn fra ett kjært sommerbarn.
? Iselin

Likes

Comments

 

Etter en liten pause er bloggen oppe og går igjen. Fikk en melding fra en leser at komtentarfeltet ikke fungerte som slik før. Tusen takk for tilbakemelding! Nå er i vertfall problemet løst og alt ser ut til å virke igjen. Da lover jeg også å bli flinkere til å oppdatere dere. Hurra for det.

 

Jeg er akkurat halveis i ferien min. Det følels i grunnen deilig. Ferie i den forstand at man ikke sitter på en skolebenk. Jeg jobber stort sett hver dag og stor koser meg. Nyter de frihelgene jeg har og nyter det solstrålene vi får. Norsk sommer dere, ikke så mye å skryte av denne gang. Kjenner jeg meg rett, er nok en spontan sydentur bestilt så fort høsten viser sine tegn.. Det er så deilig å kunne koble helt av i ny og ne. Det er noe vi alle trenger. Men utrolig nok gleder jeg meg halvt i hjel til å komme opp i boligen min igjen. Jeg gleder meg til å komme tilbake til skolebenken å komme hakket nærmere. Utrolig at jeg sier noe sånt, men det er sant og det gledes. Jeg savner min kjære sambuer mer og mer. Det er på tide vi ses snart. Bare tilværelsen i Ålesund, jeg elsker livet der. Men før den tid skal jeg nyte resten av ferien. Første som står på planen nå er shoppingstur med den frøkna under her. Nedtellingen har allerede startet. 

 ? Iselin

Likes

Comments