Känner mig så taggad inför morgondagens visning och sedan kurs på söndag för duktiga Anne! Direkt efter arbetet kommer jag att inhandla det som behövs inför helgen, dels att det finns frukost, lunch och eventuellt sen middag för mig, min sambo och Anne.

Hem och byta om, direkt iväg till Mattas Gårdsmejeri för arbete till 21 - 22 tiden, ut till stallet och göra rent hästen, samt eventuellt dela manen så den hålls snygg. Min sambo var i Sverige igår och passade på att köpa hem biltemas pälstrimmer, fungerar otroligt bra för att vara en plast-trimmer! Daladis kommer nämligen nu att få en stimma på halsen har jag bestämt... Hon får så himla varmt just nu. Brimi om den orkar...

Imorgon kommer jag vara förmiddag och en del av eftermiddagen på Mattas innan jag pyser iväg till stallet och lastar hästarna. Vi har ännu inte löst hela logistiken ännu men det brukar lösa sig i slutändan på något vis. Vi har tre hästar som ska med, två hästar ska delta både på visningen imorgon och kursen och en endast på kursen. De två hästar som deltar på visningen ska köras direkt till kursplatsen efteråt.

Gillar

Kommentarer

I helgen är det skördefest på Åland, när sommaren är över så är det till skördefesten man längtar. Skördefesten ordnas under 3 dagar under september månad, de är en "fest" där många gårdar öppnar och har försäljning av sina egenodlade grödor, kött etc. Du som konsument får köpa direkt från producenten, det är så härligt att kunna köpa direkt från gården och köpa härodlat. När jag studerade var det en aning svårt med att hålla ihop de ekonomiska men när jag väl kunde så skulle jag säga mig som en axgarn, alltså om möjligt att välja åländskt så tar jag det.

Jag kommer arbeta fredag - lördag på en gård som heter Mattas Gårdsmejeri, där Daladis är född. På lördag kommer Anne hit och håller en clinic + dömmer en träningstävling och på söndag är de ridkurs för henne. Vi kommer vara på en gård som heter Himmyra Gård. Jag skulle våga säga att de är Finlands finaste ridhus, om inte slår mot top gårdarna i norden. Tänk! Och denna gård är belägen på Åland? Super modern och fräscht, så mycket som man alltid drömt om i ett stall samt gård. Ridhuset är helt fantastiskt, underlaget är grymt!

Jag kommer ha med mig Daladis och vi kommer rida ett V5 program, samt delta på kursen på söndag. Anne kommer även bo hos oss så nu blir de att försöka reda upp här hemma. Jag tömde min lägenhet och flyttade ihop här i september och de tar lite tid att hitta plats, packa upp o.s.v.


Gillar

Kommentarer

Man börjar komma nära den här månaden angående klippa / inte klippa hästen... den häst jag har haft igång har jag näst intill alltid klippt kan jag säga de senaste åren. Daladis skulle jag gärna klippa NU, men efter denna helg kommer hon få vila en månad innan jag sätter igång på riktigt och satsar inför tävlingssäsongen 2020. Jag kan säga att de inte känns riktigt värt att klippa henne nu då hon sedan går på vila.

Brimi har ännu inte lagt allt för mycket päls dock blir han otroligt svettig. Han är en häst som det ALDRIG skulle gå att raka hela han. Han skulle få för kallt helt enkelt. Brimi är en häst som inte får så mycket vinterpäls oavsett rakning / inte rakning. Folk pratar om att man förstör pälsen om man rakar osv, absolut det kan jag köpa men på han gör det ingen skillnad på resterande päls. Brimi har nu inte varit rakad på två vintrar och då jag rakar gör jag det endast en gång på hösten. Jag ger det en sista chans ett tag till med han om det vore så att hans päls skulle tjocka till sig efter nu hittills två vintrar orakat.

När jag tidigare år har rakat de hästar jag haft igång, har jag alltid kört halvhals + under magen där sadelgjorden sitter. En vinter körde jag helhals men insåg att de var ingen nytta enligt mig, eller ingen skillnad åtminstone. De jobbigaste är de partier som blir mest svettigt (halsen) och när pälsen är ivägen vid sadelgjorden. Tänker själv hur ont de gör att luggas i håret. Kanske fel tänk men ser på saken lite liknande, kan inte vara en skön känsla.


Oj skäms nästan över hur ojämn rakning det var på Daladis (bilden till höger).

Som ni ser vid bogen, sparar jag alltid benet / muskeln. Dels tycker JAG att de inte är estetiskt snyggt att raka bort, den muskeln behöver inte rakas, får gärna vara "varm" samt att de blir en illusion för ögonen. Benen ser längre ut.

Gillar

Kommentarer