Innehåller affiliate-länkar

Det här blir ett jävla nischat inlägg känner jag, haha. Men jag har haft ett krig mot de små rackarna här hemma. Alla tips jag googlat fram handlar om att ställa fram skålar med någon vätska + något sött + diskmedel. Tycker de funkat sådär.. flugorna sätter sig ju bara på kanten och sniffar.

Här kommer därför tre andra tips:

1. Ställ fram ett glas med rödvin. De gillar tydligen vin (vem gör inte?) och ni slipper ha ett kök som luktar vinäger :)))

2. Dammsug upp dem! Jag tog bort själva munstycket på slangen så bara ”röret” var kvar, gick sen runt och fångade dem. Såg ut som tagen från Ghostbusters, ungefär såhär. Så tillfredsställande även om det säkert är en kortsiktigt lösning.

3. Häll kokande vatten i diskhon. Tydligen lägger de äggen i avloppet så rengör där som första steg. Jag har kört Mr Muscle varje dag men det kanske är lite överdrivet, blev desperat haha. Kokande vatten ska som sagt räcka det med.

Tror alla känner till det här redan men släng för fan inga som helst matrester i soporna om ni inte går ut med påsen direkt. De blir som tokiga av lycka då. Frukt är värst!

Är det fler som har problem med flugorna? Har ni något annat supertips så dela gärna med er :)

Följ mig här

Gillar

Kommentarer

Förra veckan tog min kära vän Emelie med mig på mitt första besök på Chokladfabriken på söder. Som ni ser tyckte hon det var väldigt trevligt!

Det tyckte jag med! Har gått förbi där förut men trott det är ett sånt ställe där man bara kan köpa med små presentpåsar med praliner eller böcker om kakaobönans väg till en chokladkaka typ.

Jag har haft fel! Eller det fanns också, men det hade även ett bra fikautbud och supergod glass.

Jag valde.. fan jag minns aldrig!? Något med karamell och kolasås men det hade ett trevligare namn. De gör tydligen glassen själva och den var verkligen såå god! Generösa kulor också, det där var bara en :)

Emelie tog en chokladbakelse som var tjusig! Lite för "moussig" för min smak, har svårt för den konsistensen, men den tillfredställde nog chokladsuget skulle jag tro.

Godmorgon! Där fick ni fikarapporten från förra veckan. Idag blir det inte fika utan hard workwork. Känns så himla bra måste jag säga. Undrar hur länge jag kommer känna så innan det blir ”läääängtar till en ledig dag” istället, haha.

Hoppas ni får en fin tisdag. PUSS

Följ mig här

Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkar

Börjar med att ljuga eftersom denna är från förrförra veckan. But who cares?

Åt glass med Sandra vid vattnet. Visst ser min tugga helt perfekt ut? Haha, kändes som det blev den typiska ”bett-formen” på reklambilder. Inte planerat, jag har nog en naturligt bra tandrad helt enkelt ;)

Elvis vågade inte gå runt i lekparken utan att hålla mig i handen. Mitt hjärta smälter av det alltså! En fråga till er med barn: något av det bästa med att vara förälder måste väl vara att man känner sig så betydelsefull? (Vet att Elvis är inte min unge men nästan)
Givetvis har jag fått Idas bok. Har läst delar av den tidigare i år men kul att läsa allt i ett sträck. Den är så bra, lättläst och en sån man vill läsa klart på en gång. In här och köp genast!
Mycket glass i mitt liv nu. Halvsmält vaniljglass med blåbär var winning när vi hade filmkväll.
Backar till 100% budskapet på denna tischa. Vad har egentligen hänt med sunt förnuft hos människor idag? Kan bli tokig/förundrad över hur vissa funkar.
Så här ser mina ben ut. Inget ligga på min dejt kan jag säga :)))
Gick igenom Skrapan och blev sentimental. Känns så avlägset att jag nästan enbart hängde på söder för nått år sedan..
Jag har ju en grej för trapphus. Gamla, charmiga och lyxiga - då är de som bäst! Förstå därför att jag blev euforisk när jag gick in genom porten där jag skulle på jobbintervju.
Här gick jag en eftermiddag när solen var på väg ner i Observatorielunden.

Det var allt från förra veckan! Tyckte den kändes lång, trots att jag ändå gjorde en hel del saker så var det inte den där typiska ”var tog dagarna vägen”-känslan. Jaja så är det väl, ibland känns 7 dagar långt och ibland kort. Vilken otroligt intellektuell slutsats jag avslutar inlägget med, haha.

Följ mig här

Gillar

Kommentarer