VECKANS LISTA

Innehåller affiliate-länkar

Hej mina fina! Hoppas ni mår bra och har en härlig helg! Min är finfin so far, solen skiner, jag är glad, måendet är stabilt osv. Vi går direkt på veckans lista tycker jag.

VECKANS MÅENDE: de senaste dagarna har jag känt mig lite avtrubbad. Eller avslappnad kanske är bättre ord? Som när man tagit en ångestdämpande tablett och blir sådär skönt obrydd, ni som nu kan relatera till den känslan.. Kanske inte låter som något positivt att vara obrydd men för mig är det nice eftersom jag är van att vara på sån jävla helspänn jämt. Oklart varför jag plötsligt känner mig chill men kanske för att mycket press och stress från veckan släppt och jag blir lite post-ångest-relaxed.

VECKANS BÄSTA: att jag fått jobba. Att jag fått bocka av många stressframkallande saker. Och!! Jag hade en intervju för ett jobb jag så gärna vill ha. Den blev väldigt spontan så kände inte alls att jag levererade på topp men ändå. Oavsett hur det går så var det skönt att det äntligen hände något positivt på jobbsökarfronten.

VECKANS SÄMSTA: hur orolig jag var för min mamma efter att hon tog vaccinet. Hon fick första sprutan i tisdags och blev så SÅ dålig. Det var snabbt övergående och är tydligen ganska vanligt men under det där dygnet hann jag tänka så många katastroftankar, usch.

VECKANS GODA: i onsdags blev jag bjuden på kombinationen grapefrukt och vaniljglass och det var fan så gott! Någon som testat det? Grape funkar med de mest otippade livsmedlen, har hört det ska vara supergott med keso till exempel. Tog ingen bild men glass som glass tänker jag och slänger upp denna:

VECKANS INSIKT: det är jätteskönt att sätta gränser. Att säga ifrån på ett moget och trevligt sätt är 100% okej och känns så jävla bra för självrespekten. Wow älskar den känslan!

VECKANS INSIKT 2: många (speciellt män) blir ofta väldigt stötta/känner sig personligt påhoppade när man sätter gränser vilket resulterar i att man får en otrevlig attityd tillbaka. Så tyvärr blir ”dålig stämning” en bieffekt av att man säger ifrån mer, åtminstone för mig. Och jag har så svårt för dåliga stämningar. Kan på riktigt ha ont i magen en hel dag av att någon verkar sur på mig, även om det egentligen är en ganska betydelselös person. Men jag vet att jag måste lära mig hantera detta så ser det som nödvändig träning.

VECKANS DISS: tror jag ska ta bort punkterna veckans hiss/diss för det är ju typ samma som bästa/sämsta?! Haha, men jag kör denna veckan iallafall för jag har några saker som passar in. Tänkte dissa min egen bekvämlighet! Vill egentligen skriva lathet men det ordet kopplas så lätt till fysisk lathet vilket jag INTE är, däremot är jag lat gällande 1. Ta tag i saker som inte är akuta (ex deklarationen, mäta min garderob, kolla upp alternativ till psykolog) 2. Anstränga mig gällande ”utseendemässiga faktorer” som att sminka mig liiite extra någon gång då och då eller välja snygga outfits framför bekväma. Blir så jävla lat gällande att fixa till mig själv och det gör mig besviken gång på gång.

VECKANS HISS: alla små charmiga caféer som finns utanför stan. Man blir ju alldeles varm i hjärtat av mys när man ser ställen likt detta glasscafé vid mig. Dit måste jag gå någon varm sommardag!

VECKANS NETFLIXANDE: såg en riktig Isa-film häromkvällen; Sleepers. Den känns som en sån sorts film som ingen född efter 1990 kan förstå att man gillar, men jag älskar de där amerikanska gangsterrullarna från sent 90-tal. Det inkluderar nästan alltid kriminella gäng, fängelser, Italienare som älskar mat, Robert DeNiro, något religiöst (oftast en präst eller att de biktar sig) och en tuff uppväxt på gatan i en amerikansk storstad.

VECKANS TIPS: har jag berättat att jag börjat använda hårinpackning?! Haha, jo men det har jag och det är big news kan jag lova! Har nämligen börjat tvätta håret dagtid istället för på kvällen och då hinner och orkar jag med sånt. Så om jag inte tipsat om denna inpackning innan så vill jag göra det nu. Håret blir väldigt lent och luktar ljuvligt flera dagar efter vilket ju är himla trevligt.

Berätta något kul från er vecka? Ha en fortsatt fin helg, puss!

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

Monika25
Monika25,

Gott med glass

https://nouw.com/monika25/sa-harligt-vader-37809859

nouw.com/monika25
Ewe,

Gillar också såna gamla filmer, lite nostalgi till när man var liten och såg filmer på linjär TV med reklam haha ;D

ewezz.wordpress.com
Sara
,

På vilket sätt blev din mamma dålig? Om hon fick feber, hur hög fick hon då?

Jag är orolig för min egen del då just hög feber inte är bra för mig:(

hoppas hon mår bättre nu.

Kramar

isabylund
isabylund,
Hon fick feber och var supertrött. Kräktes lite och allmänt ont i kroppen.. som jag uppfattade det, bor ju på annan ort. Men pratade med min syster som jobbar med covid-patienter och tydligen är sådana symptom ”normala” men man bör kolla upp ifall det är hög feber (över 40grader) och svårt med andningen. ❤️
nouw.com/isabylund
Sara
,

Usch otäckt ändå tycker jag.

Skönt att hon blev bra snabbt❤

Vill inte ha Corona men är rädd för vaccinet med. Men de rrkommenderar ju riskgrupper att ta det så man ska.ju ändå va lugn tänker jag.


Kram o tack för att du tar dig tid att svara