VECKANS LISTA

Innehåller affiliate-länkar

VECKANS BÄSTA: den här veckan har innehållit ganska många ångesttriggande faktorer för mig (som kylan, pluggstress, känt mig avvisad osv) men jag är ändå nöjd med hur jag hanterat känslorna som det väckt. Har varit ovanligt okej med att några dagar varit långsamma och lite ledsna och det tror jag är bra! Inte att jag varit ledsen alltså utan att jag blivit bättre på att acceptera ”dåliga” känslor, jag har ju ägnat hela mitt liv åt att fly från dem. Haha vilken otroligt trist sak att ha under veckans bästa men vad fan, livet är ingen fest just nu.

VECKANS SÄMSTA: min sömnkvalitet är inte bra. Sover oroligt, går upp på toaletten flera gånger, drömmer mycket mardrömmar, vaknar och kollar klockan hela tiden. Nä, får hoppas det går över snarast!

VECKANS GODA: det här glaset med iskall apelsinjuice! Det ser inte mycket ut för världen men oj vad gott det var med fräsch juice efter en dag med för mycket kaffe och halväckligt te.

VECKANS VILL-HA: förutom alla plagg i det här inlägget så känns denna väldigt mycket jag. Ska dock försöka hålla mig då jag har en hel del liknande klänningar som jag kan använda istället. Förnuftig? Japp, sån är jag nuförtiden.

VECKANS INSIKT: jag tycker det är så mysigt att se på filmer där det är riktigt uselt väder. Haha, vet inte om det är skadeglädje eller bara tacksamhet för att jag får vara inne i värmen men jag kan verkligen få en myskänsla av att se hur de tvingas springa från bilen till huset i ösregn eller att någon är ute och vandrar i stormigt snökaos.

VECKANS DISS: slask! Behöver jag ens utveckla det? Är så plågsamt när man klafsar fram i snöslask och det pyser in nollgradigt vatten i skorna.

VECKANS HISS: att det blivit ljusare. Vissa kanske säger att det bara är tack vare snön men jag vill ändå tro att det faktiskt ÄR märkbart ljusare. Den här bilden togs vid 15.30 och det var inte kolsvart som ni ser. Ih lycka!

VECKANS GOOGLING: servera alkohol efter 20”. Blev väldigt besviken av svaret. Ni har säkert inte missat den tillfälliga lagen att restauranger och barer inte får servera alkohol efter kl 20, den skulle slutat gälla i fredags men nu har det tydligen blivit framflyttat till 24/1. En besvikelse som sagt, även om det såklart finns värre saker än att jag inte får dricka vin på lokal.

VECKANS FUNDERING: om man kan få PTSD av en sjukdom!? Ibland känns det verkligen som jag är traumatiserad av vissa saker från åren med anorexi, främst perioderna med fysiska följdsjukdomar och sjukhusvistelser. Och nej, jag menar inte att det skulle vara på samma nivå som vid allvarlig PTSD så ingen får känna sig förminskad nu, men jag antar det finns grader av den diagnosen med? Det är nämligen vissa platser, dofter, låtar, livsmedel etc som kan få mig att må så himla dåligt då de påminner mig om vissa situationer. På en sekund slungas jag tillbaka till den exakta känslan som jag kände då, vilket oftast är en hemsk känsla. Kroppen minns så tydligt..

VECKANS TIPS: to my fellow torrisar vill jag tipsa om denna krämen. Underbar! Man älskar ju dessutom pumpflaskor, fattar inte att vissa envisas med krämer i burk med skruvlock. Så opraktiskt!

Igår var det tulpanens dag om någon missade det! Köpte ingen bukett men fotade iallafall :))

Hoppas ni har en bra helg vänner! Jag har jobbat hela dagen idag och nu ska jag på vinkväll. Imorgon blir det mysig söndagsfika med tjejerna, har sett fram emot det såå mycket. PUSS

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

T
,

Tror absolut sjukdomar kan ge ptsd, eller jag kan inte exakt hur ptsd uttrycker sig, men klart det kan ge stress och biverkningar även långt efter.

Jag får såna känslor ibland efter ett jobbigt uppbrott, som jag tagit mig igenom det värsta av iallafall men hela kroppen minns ju, och ibland kastas jag tillbaka. Hjärtekross är ett trauma. Läste någonstans att det kan synas ett ärr på hjärtat av hjärtekross </3 Anorexi är väl också ett trauma, för både hjärna och kropp.


Tur är så läker vi och lär oss leva med det mesta. Tror inte man blir ”klar” och ska förvänta sig att aldrig påverkas av det jobbiga som varit. Då får man sänka förväntningarna på sig själv. Att få låta det komma till en är starkt och modigt, att alltid trycka undan är nog inte detsamma som ett sätt att lära sig leva med det. Man får hitta sitt sätt. Tror acceptans är allt typ.

isabylund
isabylund,
Åh vad heartbreaking att hjärtat får ett ärr av att bli krossat🥺💔 fin kommentar, tror också acceptans är så jävla viktig grej kring mycket i livet, om man vill må bättre. Kram!
nouw.com/isabylund
linneassofie
linneassofie,

Men go you on att hantera ”dåliga” känslor bättre! Det är ju en skitstor sak och en väldigt bra sådan 😃 Tror absolut man kan få ptsd av en sjukdom och alla upplevelser man hade tack vara den. Tror verkligen vi upplever sånt här olika och tror egentligen ingen kan säga ”nej du har inte ptsd från detta” för hur skulle någon annan kunna veta hur en annan person upplever någonting? Jag kan tänka mig att en sjukdom verkligen kan bli som ett långvarigt trauma, och är det så att detta sen blir till ptsd, skulle jag aldrig någonsin säga emot det <3 Kram!

nouw.com/linneassofie