VECKANS LISTA

Innehåller affiliate-länkar

Hallå där! Hoppas ni har en härlig lördag. Jag ska snart iväg på fika med Kristin men tänkte passa på att blogga lite innan jag drar. Blir tyvärr ingen Halloweenfest ikväll pga Corona (alltid den orsaken nowadays) men ska nog få till en mysig kväll ändå. Fick faktiskt ett jobbpass imorgon också så är säkert tacksam för icke-festande när klockan ringer kl 6, haha. Hursomhelst, här kommer veckans lista!

VECKANS BÄSTA: de *sociala träffar* jag haft denna vecka har gett mig såå mycket. Orkar inte utveckla varför men de var välbehövliga helt enkelt och stärkte både min självkänsla och självförtroende som varit sänkt på sistone.

VECKANS SÄMSTA: jag har släppt en hel del på mitt people pleasande, vilket egentligen kanske är BRA, men det gör också att jag går runt och konstant känner mig som en subba som visar irritation och säger emot när någon är dryg.

VECKANS LÄNGTAN: att få plugga. Hoppas jag kommer in på kurserna jag sökt i vår, även om det inte är optimalt för mig att köra på distans så är jag så redo att använda hjärnan igen. Att få lära mig saker och skaffa en utbildning. Och obs! Verkligen inte av anledningen att jag tycker man måste ha en fet universitetsutbildning utan de senaste veckorna har jag haft en stark och genuin känsla av att jag, för egen skull, vill vidare i livet från dessa jobb utan krav på utbildning som jag alltid haft.

VECKANS GODA: givetvis årets första lussekatt!! Alltså jag njöt så mycket av varje tugga och ser fram emot många fler framöver, haha.

VECKANS TANT: har kommit på mig själv med att gå runt här hemma och vara oblygt nöjd med tre saker: 1. Att jag äntligen fått tag på ett enfärgat, mörkt duschdraperi. 2. Hur bra det blev när pappa ”byggde in” min micro i ett skåp så jag slipper ha den stående på diskbänken. 3. Att jag har torkat blommor och ställt i olika små vaser runt om i lägenheten. Förstååååår ni hur gammal jag känner mig som gång på gång begrundar detta och tänker för mig själv ”åhååå det blev allt bra det där”, haha.

VECKANS VILL-HA: denna darling! Gillar allt med den: färg, material, modell.

VECKANS VILL-GÖRA: prova kickboxning. Är helt seriös, jag behöver hitta en ny träningsform (eller ny och ny, har väl inte haft något överhuvudtaget de senaste 10 åren, haha). Vill också efterlysa en träningskompis! Måste inte vara just kickboxning men något som tränar hela kroppen och gärna mer styrka än cardio. Är du också på jakt efter det så hör av dig vettja! Gud vad det där kändes som en kontaktannons i nån lokaltidning men fan, det är dags att ta tag i detta nu.

VECKANS REMINDER: jag har tänkt en hel del på relationer på sista tiden och detta quote var så träffande för vad jag känt. Man ska faktiskt inte behöva kämpa så hårt för att de ska fungera bra. Eller? Jag vet knappt längre.. är det jag som är överdrivet stolt och vägrar vara den som ”är mest på” och ”ger mest” och blablaba?! Jag överanalyserar mitt eget beteende gentemot andra människor så nu vet jag varken ut eller in längre.

VECKANS INSIKT: har märkt att jag lägger mer tid/energi på att få andra att gilla mig och därmed ge mig bekräftelse så jag kan må bra än jag lägger på att försöka gilla mig själv och må bra av det. Det blir liksom ett onödigt extra steg att mitt välmående ska gå via andra så borde försöka ändra fokus där.

VECKANS DISS: dessa sk twisted candles som syns överallt just nu. Känns lite hårt att dissa dem då jag tycker de är fina så det handlar inte om ljusen i sig, men jag är less på hur "sociala medie-trender" kan få saker uttjatade. Näe, nu räcker det faktiskt med DIY-videos och inlägg på hur man gör dem, haha.

VECKANS HISS: att jag fått nytt jobb! Gång 384 detta år som jag skriver den meningen :))) Här är en hint om vad jag ska jobba med:

VECKANS GOOGLING: ”symptom laktosintolerans”. Har funderat på om jag är intolerant och de misstankarna stärktes av symptomlistan. Försökte även få reda på ifall det är möjligt att få en reaktion bara av en liten kvarg eller yoghurtbägare (typ 1-2dl) men tyckte inte jag fick något bra svar. Kanske någon av er stjärnor vet?

VECKANS NETFLIXANDE: började kolla på den norska serien Frikänd för flera månader sedan men fastnade inte riktigt, gav den en ny chans nu i veckan och några avsnitt in blir den riktigt spännande. Så nyfiken på hur det ska sluta!

VECKANS TIPS: det här tipset känns väldigt passande efter denna mörka och typiskt höstruskiga vecka när man bara vill vara inne och mysa, nämligen det här teet som jag drack hemma hos Lisa. Brukar ju tyvärr må illa av te nuförtiden men detta var verkligen så gott och inte alls illamåendeframkallande.

Hoppas er vecka varit bra och ni njuter av helgen. PUSS

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer