TREOR OM HÖSTEN

Hej hörrni! Nån form av höstlista är obligatoriskt i bloggar så här kommer min variant! Fun fact: råkade skriva tvariant istället för variant först och det autocorrectade min mobil till ”ta risnudlar”. Haha älskar iPhones ologiska förslag ibland alltså..

TRE SAKER JAG GILLAR MED HÖSTEN:
1. Det är bästa fikasäsongen! Är om möjligt ännu mysigare nu än under resten av året. Blir varm inombords av att tänka hur jag sitter där på ett mysigt café vid fönstret (mörkt ute, kanske även regn men det ska såklart sluta lagom tills jag ska ut) får en kopp rykande kaffe och en varm bulle framför mig. Samt en eller flera fina kompisar vid min sida.
2. Sparka i lövhögar.
3. Mindre krav. Även om jag haft ovanligt lite sommarpress det här året så känns det mycket mer okej att inte göra så mycket på helger och kvällar under hösten. Utan att få dåligt samvete eller stress att man ”borde ta vara på” varje ledig sekund.

TRE SAKER JAG OGILLAR MED HÖSTEN:
1. Mörkret.
2. Vädret.
3. Att jag blir mindre peppad att göra saker. Allt känns liksom lite motigare och jag ser mer hinder kring saker än under sommaren.

TRE HÖST-ORD JAG AVSKYR:
Jag har insett att jag är väldigt känslig för ord/språk och reagerar överdrivet mycket när någon gör ”fel” gällande det. Kan bli avtänd om en kille skriver en töntig mening och jag kan känna förakt för någon som har usel grammatik. Inte så charmigt personlighetsdrag men det är en annan historia. Vissa ord får mig att rysa och flera av dem används ofta när man pratar om höst. I topp på cringelistan just nu är:
1. Krispig
2. Burrig
3. Mustig

TRE SAKER JAG VILL ÄTA UNDER HÖSTEN:
1. Soppor. Speciellt potatis och purjolök, mums!
2. Kantarelltoast. Vet inte ens om jag gillar det men ser ju såå gott ut.
3. Äppelpaj.
(Jösses, jag är ju verkligen en höstklyscha)

TRE SAKER JAG VILL GÖRA I HÖST:
1. Bli en grötmänniska. Mmh, känns som det här är havregrynsgrötens storhetstid. Vill ha det som standardfrukost istället för mackor hela tiden. Gärna också lite nya varianter, nått med äpple vore nice tror jag.
2. Börja planera en resa. Vet inte var men behöver något att se fram emot. Kanske i februari (aka årets tråkigaste månad). Vill börja spara pengar, kolla efter biljetter, scrolla runt bland bilder därifrån och ha det som motivation.
3. Fokusera på mig. Det gör jag i och för sig alltid (ego som man är hehe) men nu känns det som perfekta tiden att jobba med sitt välmående. Tycker verkligen ni också ska göra det! Nu när många släpper den där sommarstressen jag nämnde ovan så har man mer tid att fundera på vad man behöver göra för att må bättre, införa nya rutiner eller kanske ta bort gamla, skriva ner mål, verkligen göra de där tacksamhetslistorna man tänkt på men glömt under sommaren etc.

TRE HÖST-TIPS:
1. Planera något mysigt varje vecka. Minst en vardagsgrej som inte behöver vara avancerad men ändå ger något att se fram emot. Till exempel tisdagstacos med tjejgänget eller bara att ta en mysig fika efter jobbet någon dag. Tror verkligen alla behöver saker att se fram emot för att motivera sig, speciellt när höstmörkret kommer.
2. Okej denna är så provocerande klämkäck men ändå sann: se till att ta vara på dagsljuset! Dra upp persienner, gå ut om du kan mitt på dagen. Kanske en promenad på lunchrasten? Eller bara gå ut och ta lite luft när du hämtat eftermiddagskaffet.
3. Pintresta loss! Det finns fan inga mysigare bilder än #autumninspiration. Såhär ser några av mina sparade ut. På tal om att vara en höstklyscha, haha.

TRE SAKER JAG SER FRAM EMOT:
1. Att se hur denna höst blir nu när jag mår bättre än på flera år. Vet inte om det låter konstigt för er men jag mår som sagt bättre, har mer ork och mer lust till saker än på länge och jag är uppriktigt nyfiken att se hur det här kommer visa sig i min vardag.
2. Börja på ett nytt jobb. Inte helt spikat vilket men nått ska jag väl göra framöver. Ser verkligen fram emot nya kollegor, nya miljöer, nya *utmaningar* lol.

3. New York! Ursäkta tjat men ni får stå ut någon vecka till.

Följ mig här

Gillar

Kommentarer

Ajli
Ajli,
jag är dundersugen på äppelpaj, för det är ungefär det enda jag gillar med hösten 😃ajlimuller.se
isabylund
isabylund,
då får du (vi?) se till att klämma in mycket av det! kommande månaders glädjekälla🙈nouw.com/isabylund
loflings
loflings,
rivet äpple med kanel på är supergott att ha till havregrynsgröt 🥰 tips tips! nouw.com/loflings
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229