TILL DIG SOM HAR EN DÅLIG DAG

Kan ni också ha vissa dagar där ni vaknar och känner ”idag är jag inte på topp”, trots att det inte är något speciellt som hänt egentligen?! Att man ändå bara känner sig skör, självkritisk och allmänt otaggad på det mesta. Det finns vissa saker jag brukar påminna mig om när jag har sådana dagar, tänkte dela dem med er ifall någon av er behöver läsa det idag:

❤️ Ta en dag i taget. Börja inte fundera på hur det ska gå mer ditten och datten som händer om X dagar, det får du ta då. Fokusera på att göra denna dag så bra det går utifrån förutsättningarna.

❤️ Morgondagens bekymmer får jag lösa med morgondagens energi.

❤️ Jag behöver inte prestera för att duga till. Varken socialt eller gällande hur produktiv/lyckad/duktig jag är med min fritid.

❤️ Jag kan hantera jobbiga känslor. Det är okej att livet inte alltid känns behagligt.

❤️ ”This to shall pass”. Den insikten ger mig sån jävla trygghet för jag veeet att de där jobbiga känslorna och dagarna också snart är förbi. Även om det kanske inte känns så just där och då så har jag faktiskt blivit bättre på att lyssna på min rationella sida, och tänka på tidigare erfarenheter, när jag vet att jag har en sämre dag.

❤️ Och viktigast av allt; ge dig själv selfcompassion. Alla gör sitt bästa för att hantera detta röriga och stundtals jävligt jobbiga liv. Ibland är det en tillräcklig bedrift att bara ta sig igenom dagen.

Det här är väl inget mantra precis men en tanke som brukar ge mig sån pepp är faktumet att JAG har makten över mitt liv! Jag kan göra vad jag vill (inom vissa gränser såklart) redan imorgon. Det som stoppar en är nästan alltid tankarna på vad andra ska tycka och tänka, samt ens egna rädslor. Det är aldrig för sent eller fel tid att ändra på saker man är missnöjd med. Att ändra riktning i livet. Avsluta relationer som inte gynnar en och påbörja nya som får en att må bra. Byta utbildning. Klippa håret kort. Börja på den där danskursen man känner sig för gammal för. Boka en resa på egen hand om ni inte hittar någon som vill eller kan åka med just nu. Visst är det en cool och mäktig känsla ändå?

Puss från mig!

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer