Q&A: SINGELSTRESSAD? HAR JAG GJORT BRÖSTEN? FAVORITMATEN?

Hej finisar! Här kommer första delen med svar från frågestunden. Tack för alla bra frågor, var så kul att sätta sig och gå igenom dem.

Dejtar du någon nu? Hur går det annars med kärlekslivet? Stressar det dig att inte ha en partner för mig börjar det stressa.
Jag dejtar ganska flitigt måste jag ändå säga. Lite stolt men går väl sisådär med tanke på att jag fortfarande är singel, haha. Det stressar mig OM jag börjar tänka för mycket och överanalysera mitt singelskap. Inte i första hand för att jag bryr mig om vad andra tycker om det utan snarare att jag är oroad att jag aldrig kommer hitta nån som klarar av mig. Eller som jag inte blir uttråkad av. Typ att jag inte ska vara skapt för förhållanden?! DEN tanken stressar mig och gör mig också ganska ledsen.

Vad söker du för personliga egenskaper hos en man?
Självständig, snäll, förstående, smart och rolig. Många av de där egenskaperna jag tidigare tyckt är så klyschiga men ju fler män jag träffar desto tydligare blir det hur dåligt det funkar om de fattas.

Vilka poddar lyssnar du på?
Väldigt varierat beroende på humör men just nu är favoriterna Sommarpraten i P1, Måndagsvibe, P3 dokumentär och Spöktimmen.

Vad är din favoriträtt? (mat, inte fika).
Åh hade varit så mycket lättare att prata om fika. Men ok, favoritmaten är nog tacos. Svenneversionen med mjuka bröd om jag får önska. Fan så längesen jag åt det, är ingen mat man lagar åt sig själv tyvärr. För ni måste väl hålla med om att tacos inte är ensam-mat? Att det inte blir något tacosmys på fredagar kan eventuellt vara största nackdelen med singelskapet, haha. Kolla bara så gott!!

Vilken slags psykolog har du gått/går du till? Hur valde du den, hur fick du tag i den rätta, och hur tänkte du när du valde vilken "form" av terapi du behövde?
De senaste åren nu har jag gått i schematerapi. Minns faktiskt inte hur jag kom fram till att det var bäst för mig men tror jag beskrev mina problem för en psykolog och då hänvisade han mig till den terapiformen. Hade provat KBT innan men kände att jag behövde jobba med sånt från förr (mentalt) och inte bara arbeta med att ändra beteenden. Nu står jag dock i kö för att börja med KBT igen, känner att mitt behov ändrats och jag intalar mig att det är något bra. Att jag utvecklats på nått sätt iallafall.

Vilken är din favorit bok?
Haha, borde man ha en sån? Tror inte jag kan namedropa en endaste bok jag läst men minns att jag gillar allt från Michael Connally iallafall!

Har du gjort nåt med dina boobs eller har dom växt naturligt på senaste? Haha dum fråga men blev bara nyfiken.
Det här var min favoritfråga från hela frågestunden!! Visst har de blivit större ändå? Har frågat så många men ingen verkar lagt märke till det så jag började tro att det var önsketänkande från min sida, haha. Jag har iallafall inte gjort något med dem så om de blivit större är det viktuppgång kombinerat med p-piller som gjort susen.

Är du från Stockholm från början eller har du flyttat dit? Hur hamnade du där i så fall?
Nä, jag är från Karlstad. Flyttade hit 2012 (tror jag? min tidsuppfattning är usel) och där emellan bodde jag i Uppsala. Kände att jag behövde en nystart då, både Uppsala och Karlstad hade tyvärr så många dåliga minnen och eftersom jag gillar stora städer så kändes Stockholm som bästa alternativet. Ångrat det inte en sekund, trivs så jäkla bra här!

Fina Karlstad. Kommer alltid uppskatta att åka dit och hälsa på men vet inte om jag vill bo där igen faktiskt.. småstäder är inte min grej hur mysigt det än är.

Nu orkar ni nog inte läsa mer så del två kommer framöver. Puss så länge!

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

Ewe,
Jag gjorde tacos när jag var singel men ja det blev lite matlådor 😂 annars kan man ju ha tacokväll med en vän (eller dejt) 😉
ewezz.home.blog
fridachristinas
fridachristinas,
Vilka roliga frågor! Blev väldigt nyfiken på vad schematerapi är för någonting? Har du skrivit något inlägg om din upplevelse av det tidigare? Kram ❤
nouw.com/fridachristinas
isabylund
isabylund,
det är jättebra verkligen! har inte skrivit så mycket om just den terapiformen för jag vet egentligen inte så mycket mer än att det handlar om att man analyserar och bearbetar olika "scheman" som alla människor har i sitt liv (typ olika mönster och beteenden) och försöker hitta orsaken till att man fått dem från första början. TROR det är en bra terapiform för oss som har en ganska tydlig kärna i vad som orsakar många av en olika problem (för mig tex låg självkänsla och rädsla för ångest). Du kanske får bättre svar om du googlar haha❤️😘
nouw.com/isabylund
Desireekujala
Desireekujala,
Så kul att läsa dina svar! jag har själv gått i kbt och för mig har det verkligen funkat bra 😃 ser fram emot del 2 av frågestunden <3
nouw.com/desireekujala
Hilma
Hilma,
Åh jag älskar spöktimmen! Bästa podden helt klart! 😍
nouw.com/hilma
Mammatillthea
Mammatillthea,
Lyssnar också på måndags vibe, så himla bra 😃
nouw.com/mammatillthea
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Även om Karlstad kan vara lite skrot och korn vore det verkligen kul om vi kunde få till en liten kort träff om du drar dit för att hälsa på familjen!? :> Check och bock på dom egenskaperna hos någon jag skulle kunna träffa, och just det att ju fler man träffar desto klarare blir det vad man faktiskt vill ha! Lycka till med dejtandet <3
nouw.com/emmaengstrom
isabylund
isabylund,
Ja men det MÅSTE vi Emma ❤️❤️
nouw.com/isabylund