OM MAN INTE ALLTID MÅR SÅ BRA DÅ?

Hej hörrni! Jag har haft ovanligt mycket motstånd till att blogga de senaste dagarna och nu slog det mig varför. Har varit en ganska påfrestande start på veckan och det känns som att bloggar inte längre är ett forum där man kan skriva av sig om sånt som tynger en eller bara babbla om sin halvtrista dag utan nu måste det nästan alltid vara så jävla peppigt, snyggt, framgångsrikt och kunna visa upp ett inspirerande liv och just nu är jag tyvärr inte i en så peppig period. Det är inget dåligt som hänt men jag är bara inte supernöjd med min vardag (kan prata mer om det längre fram om ni vill) och jag har börjat känna ångest när jag bara gnäller här i bloggen.

Jag har även insett att det nog inte är mitt normaltillstånd att vara superpepp och se *varje dag som en gåva* utan jag har en mörkare syn på livet, mer cynisk och beredd på motgångar. Det tar emot jättemycket att erkänna för jag VILL tro att jag är en glad och positiv person men jag tycker faktiskt att livet kan vara ganska påfrestande ibland. Jag har säkert brist på något lyckohormon eller så men det känns ändå som andra är så mycket bättre på att hantera och påverka sina känslor och sitt mående.

För mig är det snarare ett lotteri från dag till dag hur mitt mindset (och därmed humör) ska vara. Om jag känner mig motiverad och inspirerad så är det roligt att skriva inlägg och jag ser allt som händer under dagen med ”positiva glasögon”, om jag däremot är lite deppad så ser jag ingen mening med att gå in här, jag känner mig ogillad och tolkar typ alla händelser negativt.

Summan av kardemumman är att jag har jävligt svårt att få till några blogginlägg när jag inte känner att jag kan leverera den sprudlande inspiration man ”ska” i bloggar nuförtiden. Men egentligen kanske det inte behöver vara mer med det? Bara att låta bli datorn då. Haha, som så ofta annars så kanske jag gör ett problem nu av något som egentligen inte är ett problem?! Jaja, hoppas ni får en fin kväll och att vi hörs snart igen. Pusspuss!

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,

Man ska bara blogga när man känner för det och vill. Hoppas du mår bättre snart <3

nouw.com/linndossing
Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,

Blogga när du själv känner att du vill & orkar, ta hand om dig finis ❤️

nouw.com/emmaakarlegrund
Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,

Jag tycker det är viktigt att kunna visa båda sidor( om man nu är är "pepp" förstås. Visst finns det de som är optimister och för vissa kanske det faller mer naturligt att tänka och var så, men å andra sidan har jag faktiskt svårt att tro att alla har det så "pepp" jämt . Kanske bara att alla inte alltid visar det jämt. Jag tror (men kan ha fel) att jag förstår hur du tänker- upplever nästan liknande typ som att man känner sig "gnällig" . Missförstå mig rätt nu och det är bra att vara positiv och så men så som jag upplever det ju så råder det typ någon fort av toxisk "Pinterest a la´Quote"-optimism. Man "får" inte säga för vad saker och ting är, vilket samtidigt går dessutom emot när man vill och eftersöker genuinitet.

Det kanske finns det de som kanske är bra på att hantera det men långt ifrån så många som du kanske tror, i alla fall om du frågar mig vad jag tror.

Jag känner inte dig men men utifrån det du skriver och om jag inte missminer mig så har du skrivit tidigare att du är HSP. Det kan låta som att att det är en rad faktorer som kan spela sin roll. Och HSP kan vara en utav dom ( att vi känner så starka känslor som vi gör och kanske inget eller i alla fall mindre lagom )

Jag vet ju heller inte om du vill ha råd så ska inte "slänga i ansiktet på dig" för många ( avskyr när folk gör så mot mig i alla fall om jag inte har frågat) men kan ju säga att för egen del så att ha en paus ifrån blogg kan vara både nyttigt för en och kreativiteten. Att bara stanna upp är som sagt (i ett samhälle där saker "ska" gå fort ) underskattat.

nouw.com/dreamandcreativity
sofiahaag
sofiahaag,

Åh men det där kan jag så hålla med om! Bloggar ingenting om jag känner mig nere, oinspirerad, dåligt humör etc. Jag tycker verkligen man ska kunna visa båda sidorna så får bli bättre på det!!

nouw.com/sofiahaag
Johannagrahn
Johannagrahn,

Det är så viktigt att blogga även när man känner sig som en påse skit. Jag känner alltid, och har alltid gjort, en skyldighet att berätta när jag mår riktigt dåligt om jag även ska få berätta om när jag är väldigt glad. Jag ser det som styrka att våga visa sig svag, vi är alla svaga ibland och vi måste våga prata om det. Det är ingen stor grej.

Och sen måste jag bara säga att nu när du har insett att du inte är en superpeppig person naturligt eller pga något så har du alla möjligheter att göra något åt det.

Helt ärligt så rekommenderar jag dig att läsa på om allt som har med the Law of attraktion och att vara tacksam att göra. Jag var som dig förut, känner så igen mig i dina texter, men tack vare dessa verktyg har jag lyckats ta mig ur det och är "peppig" mer ofta än sällan nu. Förut kändes det mesta bara, bara grått med få inslag av glitter. Det är trots allt din hjärna och tankar och i slutändan är det bara du som kan styra över den. Börja med att läsa The secret, ge det en chans 😊 KRAM!!!!!!

nouw.com/johannagrahn
thelisalarsson
thelisalarsson,

Haha alltså att läsa denna texten var som att läsa mina tankar 😊))

nouw.com/thelisalarsson
Ewe,

Tycker absolut man ska skriva om det som tynger en ("prata ut"), så kan du få pepp här! 😊 Skulle det mot förmodan vara någon som inte vill läsa sådant så får väl den scrolla förbi det inlägget i så fall, inte mer med det... Hoppas du mår bättre snart!

ewezz.wordpress.com
aliceemericsson
aliceemericsson,

Du ska blogga när du känner för det och om vad DU vill och tycker är roligt, inte vad du tror att alla andra vill höra. Jag håller med om att det kan bli lite överpeppigt inom bloggvärlden, och då inte menat att jag inte tycker om det för det gör jag, jag tror stenhårt på att man ska sprida pepp och inspiration, MEN när man känner att man vill det, inte för att man måste. Alla människor har flera sidor och både bra och mindre bra dagar, och det är okej att låta dem synas om man vill det. Bloggen ska vara för DIN skull, och jag tycker att det är fint och bra när bloggare visar upp en annan sida. Så skit i att blogga om du inte vill, det är verkligen inte ett måste, och blogga om vad DU vill. <3

nouw.com/aliceemericsson