NÅGRA KLYSCHOR SOM FAKTISKT STÄMMER

Jag är ju verkligen en sucker för quotes, även om det är med viss hatkärlek. Jag skulle aldrig få för mig att ha en tavla hemma där det står ”live, love, laugh” och jag tycker många kan vara väldigt lökiga, MEN det finns en del citat som kan få mig otroligt berörd och motiverad. Tänkte dela med mig av tre stycken som jag vet är klyschiga men som ändå stämmer väldigt bra.

”You can’t live a full life on an empty stomach”.

Jag mår aldrig så dåligt, både psykiskt och fysiskt, som när jag ätit för lite. Det försämrar min livskvalitet på alla plan; ingen energi, inget tålamod, ingen lust till något, sämre självkänsla och självförtroende, mer ångest, tvångsmässig osv osv. Nu kan jag bara tala för mig själv men att leva på kaloriunderskott tar glädjen från livet, allt blir liksom mer jobbigt än härligt. Jag är otroligt tacksam för mig själv som kämpat mig upp i vikt (ja det kan vara kämpigt) de gånger jag behövt för ALLA mina fina stunder i livet har jag haft när jag ätit ordentligt och vägt mer som min kropp ska.

”Fake it til you make it”.

Det här nämner jag ofta när jag pratar om motton jag lever efter men faktum är att detta tankesätt har förändrat mig som person TOTALT! Genom att ”låtsas” att jag är en viss typ av person, med vissa egenskaper, så har jag även blivit det. Till exempel en sån som vågar prata inför folk, sån som gillar att mingla, sån som har bra självförtroende. Allt det där går egentligen emot min personlighet som i grunden är blyg och osäker, men jag har lyckats fejka mig till att på riktigt bli mer den personen jag vill vara. Coolt ändå!

Orkade inte skriva av hela så delar bara bilden, haha. Kan inte precis säga att jag lever efter detta just nu, men det är något som jag blir mer och mer medveten om för varje år. Alltså faktumet att jag måste lära mig bekräfta mig själv. Jag är lite oroad över hur mycket jag behöver andra människor, jag är lite oroad över hur sjukt bra jag mår av komplimanger och bekräftelse och även oroad över hur negativt det påverkar mig när jag inte får det. För jag vet ju att det där går i perioder, ibland är man mer poppis och ibland känns det som alla tar avstånd från en, och om jag ska låta typ antalet "ska-vi-ses?"-förfrågningar jag får en dag styra ifall det blir en bra eller dålig dag så är man väldigt sårbar.

Har ni något citat eller motto som är extra starkt för er?

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer