MENINGAR SOM FASTNADE

Ibland när jag scrollar igenom olika flöden ser jag texter och citat som berör mig ovanligt mycket. Antingen för att jag kan relatera så eller för att det bara är viktiga påminnelser. Här är några från senaste tiden.

"I thought that the world was ending if I got something that’s not perfect feedback"

Tänker inte på feedback i form av kommentarer på typ en uppsats utan mer ”social feedback” i form av hur stämningen varit när jag träffat någon. Det är ingen uttalad feedback utan bara vad jag TROR hen tyckte om att möta mig. Behöver inte vara någon lång träff med en kompis utan kan vara småprat med en kollega, hur jag bemött kunder under dagen eller en dejt. Om jag känner att stämningen inte var perfekt, eller det verkar som den andra inte tyckte jag var världens härligaste människa så blir jag låg. I vissa fall får jag också en gnagande ångest och kan tänka på det hela kvällen efter vilket är helt stört. Det är som att jag alltid måste lämna ett perfekt avtryck hos folk, oavsett vi ses en hel dag eller om det är några minuters snack, för allt annat än perfekt innebär att de ogillar mig.

"Remember to never let anyone make you feel like a burden for doing what’s best for you"

Amen! Kan vi alla bara enas om att människor som ger en dåligt samvete för att man inte ställer upp på exakt allting inte är människor vi vill ha i vår närhet? Om någon får dig att känna dig tråkig/jobbig/konstig för att du känner inåt och sätter gränser så är det inte en person för dig.

Blir rörd av denna mening för det känns som den är skriven till mig. Nämner ofta hur mitt bekräftelsebehov aldrig verkar minska och det påverkar mig och mina val jättemycket. Även om jag intalar mig annat så vet jag innerst inne att jag aldrig kommer känna att jag fått nog bekräftelse och klarar mig själv framöver. Hur blir man av med bekräftelsebehov? Hjälp behövs!

"hurt people hurts people"

Personer som är taskiga och beter sig illa är oftast ganska trasiga själva på insidan. Tycker det är viktigt att påminna sig om ifall man blir sårad av nån taskig snubbe, om man får veta att en kollega snackar skit om en eller ifall nån bara är jävligt elak för att man säger något de inte gillar. De personerna har ofta en historia bakom den attityden och det får-man-inte ta på sig ansvar för. Människor som mår bra är inte elaka.

”You can say the words I want to change a million times, you can make as many plans as your heart desires and you can even dream about these changes. But until you take action those goals and aspirations are nothing more than fragments of your imagination”

Det där är bara en del från en så jävla fin text jag sparat ner. Återigen ett så viktigt budskap; inget kommer förändras om man inte förändrar sitt beteende och aktivt faktiskt gör något åt det. Jag tycker det är jobbigt, och nästan pinsamt faktiskt, att läsa det här för jag har verkligen varit (är?) en snackare som drömmer om så mycket men ändå inte gör allt jag kan för att nå dit. Behöver påminnas om detta om och om igen.

Har ni nått citat eller meningar som lämnat avtryck hos er?

Följ mig här

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,
På en bra dag har jag massor med bra citat som typ Be the change you want to see in others, på en dålig dag... haha dom citaten ska vi inet prata högt om 😃
//Ann
nouw.com/anngelic
isabylund
isabylund,
Haha blev nyfiken nu🙈 men ja, det ändras verkligen med humör!nouw.com/isabylund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229