KANSKE ÄR ALLA LITE KNÄPPA?!

Ibland kan jag bli så jävla snurrig av mig själv. Det är som att jag inte kan lita på min egen hjärna, antagligen för att jag ljugit så mycket både för sig själv och andra under åren med ätstörningar.

Det som gör mig förvirrad just nu är detta: jag har alltid varit helt övertygad om stt jag ÄR knäppare än alla andra människor. När nån säger ”men jag har också vissa konstiga beteenden för mig” så himlar jag lite med ögonen inombords och tänker mmmh visst. Att konstiga beteenden för dem typ är att undvika att gå under stegar.

Jag har också alltid tänkt att jag är extremt svår att ha och göra med och att det krävs väldigt tålmodiga och förstående människor för att hantera mig. Men på sistone har jag fått höra från flera personer att jag nog TROR att jag är mer wierd och komplicerad än jag faktiskt är.

Nu har jag börjat tänka så mycket på det här och vet inte vad jag ska tro. Alltså, jag vet ju helt säkert att jag har många konstiga sidor som dessa personer inte känner till, men samtidigt undrar jag om alla kanske har det? Jag tror det är lätt för oss som har/haft lite psykiska problem att hela tiden tänka att de ”normala” människorna är helt felfria, inte har ett enda stört beteende eller någonsin känner sig utanför.

Fast nästa sekund tänker jag igen att ”de skulle bara veta sanningen” och känner att jag enbart är bra på att upprätthålla en relativt normal fasad inför de här personerna som säger att jag inte är så konstig som jag själv tror, haha.

Phju, hängde ni ens med där? Inser nu att det nog inte är så konstigt att jag känner mig så mentalt utmattad ibland med tanke på hur mycket min hjärna tänker. Sammanfattningen av det här inlägget blir väl att jag inte kan avgöra om:

1. Jag inte är så annorlunda som jag tror jämfört med resten av befolkningen.

2. Jag är en jävligt bra lögnare och lyckas manipulera hela min omgivning :))

Det var dagens fundering! PUSS

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

linneassofie
linneassofie,
Jag hänger sååå med. Efter ett helt liv med OCD med mera så kan det vara förbannat svårt att lita på min egen hjärna. Har själv också alltid trott att jag är otroligt svår att ha och göra med. Men jag har börjat tänka mer såhär, att kanske är det bara så att jag är väldigt medveten om mitt ”beteende” och mina ”knäppa” saker som jag gör. Med en ätstörning/tvångsbeteende så är man ju oftast expert på det här med kontroll. Att ha kontroll och analysera allt. Jag vet hur det är att kolla på andra och tänka att dom verkar så himla normala, men jag tror faktiskt inte att det är så att någon är mer normal än någon annan. Kanske är det bara så att vissa inte tänker lika mycket på vad som är normalt eller ej? Utan bara kör. Kanske har vissa inte lika stor koll på sina beteende så som vi har? Sånt som är ”knäppt” är ju oftast rätt ”normalt”, kanske är vi i själva verket bara alldeles för smarta för vårt eget bästa? 😉
nouw.com/linneassofie
isabylund
isabylund,
Men alltså jaaa vilken vettig kommentar! inte helt orimligt ändå? eller att vi kanske bryr oss mer om ifall vi är ”svåra och konstiga” och därmed är det en större grej. Något vi tänker mer på. Medan andra rycker lite på axlarna och ba ”sån är jag”.. 😘
nouw.com/isabylund
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Älskar verkligen hur du tänker och kan faktiskt hålla med dig i det du skriver och vi/de som har/haft psykisk ohälsa tror jag överreagerar och tänker lite extra på detta! du är inte alls ensam om att känna såhär, men det är skönt att få se det i ord :'D <3
nouw.com/emmaengstrom
isabylund
isabylund,
ah skönt att höra för mig också. Ibland känner man sig ju verkligen som den eeeenda människan som funkar på ett visst sätt 🙈kram till dig fina❤️
nouw.com/isabylund
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
isabylund
isabylund,
❤️❤️
nouw.com/isabylund