JULMYSET & VÅR VERSION AV ROCKY ROAD

Hej godingar! I söndags var jag som sagt hos Johanna (aka bästis) för adventsmys. Var tvungen att fota hennes pynt i fönstret det första jag gjorde för det var så gulligt, haha. Ett luciatåg! Och den där tomten med skinny legs. Åh <3

I och med att det var första advent hade vi som mål att ”göra något juligt” och inte bara ha en traditionell terapifika. Tänkte först baka lussekatter men när jag fick veta att de ska jäsa i två timmar (!?) totalt kände jag att tålamodet inte fanns för det just den dagen. Så vi körde på Rocky Road istället, ett godis jag hört/sett så mycket om men aldrig ens smakat själv.

Vi gjorde en egen variant då Johanna är allergisk mot jordnötter och ingen av oss är ett fan av marshmallows. Vet egentligen inte om det finns något ”standardrecept” på Rocky Road eller om det är en sån grej där man slänger ner lite vad man känner för? Typ som godisvarianten av pyttipanna? Hursomhelst, det vi hackade upp var:

- Dumle

- Skumtomtar

- Cashewnötter

- Cornflakes

Varvade det sedan i en form med smält choklad (både vit och vanlig) och sen in i frysen för att stelna innan vi hackade upp i mindre bitar. Hehe inte så avancerat recept jag delar med mig av nu känner jag men äh, har jag väl stått i köket ska det visas upp.

Såhär blev resultatet! MUMS!

Har ni gjort något julbakande än? Isåfall vad? :)

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer