I NEED A BREAK!

Hej finisar! Jag har haft väldigt blandade känslor till bloggen på sistone och förra veckan fick jag en kommentar som bekräftade en del av det som jag ser som negativt med det hela. Du som skrev den kommer antagligen fatta att det handlar om dina ord och då vill jag bara att du ska veta att jag inte tyckte du var elak eller nått, du hade poänger i det du skrev (även om vissa saker hade misstolkats eller felformulerats av mig) och du la fram din åsikt på ett väldigt vettigt sätt. Men som sagt så såg jag det som ett tecken på att det här faktiskt är rätt beslut.

Jag har nämligen insett (såhär 12 år senare hehe) att en blogg nog inte är ett optimalt forum för mig ändå! Även om det inte är uttalat så gäller dessa regler i bloggosfären:

1. Man ska vara PK. Och det vet vi nog alla att jag inte är! Är dessutom så tröttttt på allt hyckleri kring Corona-restriktionerna. Jag vet att många tycker det är ansvarslöst att jag ibland är på barer och caféer men jag försöker åtminstone inte mörka det till skillnad från ett antal andra *duktiga* personer som gör ungefär samma saker men medvetet inte visar upp det. Vet också flera som ber dem de är med att ”tagga inte mig för ingen får se att jag är ute”. Suck.

2. Man ska vara personlig men inte privat. Så säger alla, men för mig som knappt vet skillnaden så blir det svårt. Det är ytterst få ämnen jag känner att jag inte vill eller kan prata om men jag har ändå en känsla av att jag i framtiden kan komma att ångra att jag är så öppen med vissa saker.

3. Allt tolkas väldigt bokstavligt i skrift. För mig som är mästare på att krydda historier, komma med överdrivna uttryck och använda ironi/sarkasm är det ju som dömt att det blir mycket missförstånd. Dessutom så tänker jag undermedvetet att alla ni som läser känner mig och vet hur jag menar, men det gör ni tyvärr inte och då kan jag förstå att jag ibland framstår som typ hård och nonchalant.

Det känns som vi alla är lite extra sköra nu med tanke på all osäkerhet i tillvaron. Det i sin tur medför att vi blir lite mer lättstötta och lite mer lättprovocerade. Detsamma gäller mig såklart! Just nu är jag så självkritisk mot allt som har med mig att göra och att då ha denna typ av blogg (dvs vara så jävla öppen kring ganska sårbara ämnen) gör att all typ av kritik tar väldigt personligt. Och jag klarar inte av att utsätta mitt självförtroende och min självkänsla för det just nu. För även om jag skulle få *konstruktiva kommentarer* så kan jag vinkla det till helt orimlig kritik om mitt utseende eller min personlighet, givetvis vänder jag det oftast till något som rör mina mest osäkra områden också. Jag skulle väl kunna ändra innehåll och skriva om recept, vad jag köpte på stan eller visa bilder på en drömlägenhet men det är fan inte jag. Har försökt men kan inte hålla saker på en icke-personlig nivå, haha.

Det jag vill komma fram till med hela denna utläggning är att jag ska ta en bloggpaus. Och det känns nästan lite jobbigt hörrni! Haha. Jag har ju så mycket jag VILL och BEHÖVER skriva om, men det kan nog vara bra att vara ifrån det dagliga bloggandet efter alla dessa år. Kanske kommer jag ha abstinens efter två dagar och komma tillbaka då. Kanske kommer jag tycka det är jätteskönt och aldrig mer skriva ett blogginlägg. Kanske kommer jag hitta en annan hobby och lära mig spela fiol eller nått. Who knows?!

Ifall ni saknar att ta del av mitt otroligt spännande liv så finns jag på Instagram (isabylund). Tills vi hörs igen; ta hand om er. PUSS!!

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

Ewe,

Så tråkigt 😟 Tycker det var så skönt att hitta någon som inte var så himla pk, om det något jag är trött på i år så är det det!! Och att folk ska tala om för andra hur de ska leva sina liv, suck. Hoppas på att du kommer tillbaka, eller testa något annat forum - Youtube kanske? 😉 Önskar dig allt gott iaf 😊 Har varit kul och givande att följa den här bloggen <3

ewezz.wordpress.com