FÖR- & NACKDELAR MED ATT BLOGGA!

Jag måste verkligen klassas som en bloggveteran! Startade min första 2007 och sen dess har jag provat så gott som alla portaler och haft det ena bloggnamnet pinsammare än det andra. Hehe cringe om jag skulle läsa mina första inlägg.
OM någon av er varit med sen dess så måste ni kommentera!. Hmm, är det kanske hybris att tro att man ska vara så intressant att nån läser om en i 11 år?!

Motivationen har gått upp och ner under åren och jag har haft mina pauser, men något gör att jag alltid kommer tillbaka. Har kommit fram till vad jag tycker är bra och dåligt med att blogga.

Fördelar:

- Man kan hittat nya vänner. Mitt ständiga tips kring hur man får nya kontakter är internet! Jag har lärt känna stor del av mina vänner via bloggen, antingen för att jag följt deras bloggar och tagit kontakt för de verkar härliga eller att de skrivit till mig och frågat om dejt. Man får veta mycket om en person via bloggen utan att känna sig som en stalker liksom, haha.

- Minnen som sparas. Det är både på gott och ont som man fotar så mycket till bloggen. Men det är verkligen positivt att kunna gå tillbaka i arkivet om man vill se tillbaka på någon händelse.

- Fina ord från läsare. De där kommentarerna som ibland trillar in som är lite extra, inte bara "fin bild" eller "gott fika", värmer mig så mycket. Tror de gör mig gladare än många andra faktiskt pga mitt bekräftelsebehov, heh.

- Få utlopp för kreativitet. Eller i mitt fall är det nog mest att få sätta ord på saker, har alltid hjälpt mig när jag haft ångest att kunna skriva av mig. Tycker också det är såå kul tidsfördriv att pilla med design och försöka få till roliga listor, tipsinlägg etc.

- Att "prata" med er. Jag kan bolla saker, jag får ofta bättre svar än om jag Googlar, jag har en läsare som är läkare vilket fan är BÄSTA tänkbara för en hypokondriker. Ni ger bra feedback och tankeställare kring många av mina djupare och personliga inlägg. Åh ni är fantastiska!!

Nackdelar:

- Ibland glömmer jag nästan att uppskatta stunderna jag är i för jag tänker så mycket på att dokumentera dem. Om jag tex ska fika med en vän kan jag nästan bli arg om den börjar äta innan jag fotat. Och det har hänt flera gånger att jag blir så besviken om det är uselt fotoljus.

- Att allt försvinner så snabbt i flödet. Anledningen till att jag slutar blogga kommer nog vara just detta, att det känns onödigt att lägga tid och energi på att skriva saker som ändå är borta om någon dag. Man vill ju ändå att folk ska ta del av det man skriver, inte bara göra det för sin egen skull.

- Elaka kommentarer. Folk har varit snälla mot mig på sistone och jag har inte fått så mycket näthat precis, men ett tiotal har kommit genom åren som verkligen tryckt på mina känsligaste punkter och varit så brutalt elaka.

- Jämförelsen. Aah, känslan att ens egen blogg/liv är så jäkla mycket tråkigare än alla andras. Den är inte bra för mig när jag har en dålig dag.

Håller ni med? Vill ni lägga till något?

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

megkaup
megkaup,
men åh, håller med på typ allt! särskilt det där + att man sparar sina minnen. ibland när jag har för mycket fritid kan jag gå tillbaka till 2009 och kika på mina gamla inlägg och dö inombords av skam haha!!! men det är ju samtidigt kul.
nouw.com/megkaup
isabylund
isabylund,
hahah fy fan. Tror dock man kan känna så om sin egen blogg nu i framtiden också. Tror du inte? Denna skam förföljer en : )))
nouw.com/isabylund
Annie
,
Hur många läsare har du på ett ungefär? Om du har lust att outa det. Skulle vara intressant att veta hur stor följarskara man är en del av 😃 <3 MVH en som inte har en aning om hur hon hittade till din blogg för något år sedan, men sen dess har fastnat!
isabylund
isabylund,
Oj finis! Missat att svara, men klart jag kan outa det. Hade dock hoppats på en högre siffra, haha. Kollade statistiken nu och varje dag är det ca 150 unika som kikar in här. Gud vad lite det lät?! Haha. Blir såå glad ändå att du hänger kvar då <3
nouw.com/isabylund
Nyponsoppan
Nyponsoppan,
Blogga för din egen skull och jämför dig inte med andra. 😊
nouw.com/nyponsoppan
Hannas krypin,
Alltså jag håller verkligen med! Särskilt den sista punkten om att jämföra sig med alla andra är jag en fena på. Ibland tycker jag att min blogg är den tråkigaste som finns. Men jag skulle aldrig sluta ändå för min blogg har jag haft i elva år. Den är som min lilla bebis.
hannafialotta.blogg.se
isabylund
isabylund,
Oj! 11, då är vi på samma nivå 😊 Tänk vad tomt att vara utan den, vad göra med den tiden liksom? hhaa 😉
nouw.com/isabylund