ETT ANNAT TANKESÄTT

Jag minns tyvärr inte i vilket podd det var jag hörde det här, men det var iallafall en person som blev intervjuad och fick frågan hur man kunde tänka för att ta sig ur ett negativt mindset. Hon svarade då ”tänk på att det finns personer som önskar att de hade dina problem” och jag tyckte det var så jävla vettigt sätt att få perspektiv på saker och ting. Funkar såklart inte alltid och jag är verkligen emot att typ skuldbelägga någon som mår dåligt genom att säga ”det finns de som har det mycket värre”, men det var inte så jag tolkade det här tipset. Mer att man ska vända tankarna mot tacksamhet för vad man faktiskt kan och har istället för vad man INTE kan och saknar.

De här två citaten är så bra!

Exempel för mig skulle kunna vara när jag gnäller så mycket på hur kallt det är ute och att jag fryser när jag tar en promenad. Då försöker jag tänka på hur många som drömmer om att kunna gå överhuvudtaget och mer än gärna hade frusit om det innebar att de fick ta en promenad på egen hand.

Eller när jag känner mig deppad över att ingen kompis kan hänga en lördag och jag sätter på mig offerkoftan och ältar hur sorgligt det är att jag sitter ensam en lördag, ingen vill vara med mig, jag kommer vara singel för evigt blablabla. Vid de tillfällena borde jag istället tänka på alla ensamma som har det så VARJE dag. Jag har massa vänner i mitt liv, jag kan ringa någon, jag har personer att gå på dejt med, jag har en familj som jag har bra kontakt med osv. Det finns de som önskar de hade någon att hänga med åtminstone en gång i veckan, vilket jag så gott som alltid har men helt ignorerar där i mitt självömkande.

Ville bara dela med mig av det här, det tål att påminnas om för det är otroligt lätt att ta saker för givet och inte uppskatta det förrän det är försent <3

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer