EN VÅRHELG & SVAR PÅ KOMMENTARER

Innehåller affiliate-länkar

Hej gullen! Är ni lika taggade som jag på kommande dagar? Blir helt pirrig av att kolla i väderappen, haha. Sol och massa plus och det verkar som det ska bli så i nästan hela landet? UNDERBART! Hoppas ni kan njuta av det, oavsett ifall ni spenderar helgen med vänner, själva, jobbandes, vilandes, glada, trötta etc. Har en föreläsning alldeles snart men innan dess tänkte jag passa på att svara på några frågor som trillat in i veckan.

Q: Härligt att ha tentan inskickad. Vad pluggar du till?

A: Tack finis, känslan precis efteråt är verkligen så härlig. Pluggar Psykologi I och tentan var på den första delkursen Socialpsykologi. Så intressant! Nu läser vi Biologisk psykologi vilket tyvärr inte alls är lika kul, haha.

Q: Ska du sluta på Ida Warg Beauty?

A: jaa tyvärr! Visste redan från början att det bara var en kort period då de ska flytta hela lagret till en extern plats. Egentligen skulle jag bara varit där tills årskiftet men som tur var (för mig) så drog det ut på tiden. Men nu är det som sagt dags för mig att hitta annat jobb, faktiskt jättesvårt när man inte är så flexibel med schema.

På tal om IWB så fick jag denna nyhet när jag var där och hälsade på i veckan. En återfuktande mist som är såå härlig och uppfräschade.

Q: På ett sätt är det ok att tröstäta i stunden, men om man exempelvis har problem med hälsan i form av livsstilsrelaterade sjukdomar så kan tröstätande vara ett problembeteende som bör undvikas. Tröstätandet av onyttigt kan lindra ångest/stress/obehag i stunden men kan på sikt skapa nytt ångest/obehag då det kan leda till negativa hälsoeffekter om man gör det ofta och över tid. Allt beror givetvis på hur man lever i stort. Gillar inlägget i stort och din blogg med. Hoppas ok att jag lyfte mina tankar kring det du skrev.

A: såklart det är ok att du lyfter dina tankar! Jag gillar verkligen när ni kommer med respons på det jag skriver, så var aldrig rädda för att ifrågasätta eller så :) Den här kommentaren var på det här inlägget och när jag skrev tröstäta så menade jag självklart inte att uppmuntra till ätstört eller ohälsosamt beteende, jag är väldigt medveten om att ätstörningar kan ta sig massa andra uttryck än de mest omtalade anorexi eller bulimi (tex överätning). Det där syftade snarare på situationer där man äter en tredje macka trots att det energimässigt hade räckt med två eller tar choklad fast man egentligen inte är jättesugen men det var ändå mysigt att ha till plugget. Enligt mig så lever vi i ett ganska ätstört och skevt samhälle med många (mer eller mindre medvetna) regler kring ätande och jag vill inte att ni ska ha dåligt samvete eller klanka ner på er själva om ni äter mer än planerat, på andra tider än ”måltidstider” eller trots att ni inte var vrålhungriga. Är ni med hur jag menar? Ätstörningar ska man givetvis alltid ta på allvar och söka hjälp för!

Tveka inte att ställa fler frågor om ni har det. Puss <3

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

elinfrost
elinfrost,
Härligt med lite q&a! Hoppas du får en jättefin helg🥰
nouw.com/elinfrost
Carro,

kommer ihåg känslan när en tenta var inskickad, extremt skönt!!

carro93.se