EN KÖLDKNÄPP, SERIETIPS  & PÅ MIN BUFFÉTALLRIK

Hej godingar! Ännu en vecka har snart passerat och precis som varje helg konstaterar jag att tiden bara springer iväg! Har så mycket tankar på allt kul jag vill orka/hinna med under en vecka och sen vips hamnade jag i ett hamsterhjul ändå. Näe, orkar inte ens gå in på hur jag känner kring det utan vi kör några bilder, händelser och random tankar från veckan istället. Häng med!

- Har visst blivit lite av naturbloggen det här på sistone men jag har uppskattat de soliga och ljusa dagarna något otroligt denna vecka. Hade det regnat i onsdags när det var så fucking kallt från ingenstans så hade jag bojkottat dagen tror jag, haha.

- Appropå kylan så har jag fått ett starkt vill-ha-begär efter denna. Eller något liknande i samma material. Min kollega har nämligen sålt in ull för mig väldigt bra då det tydligen ska vara hur varmt och gött som helst! Tror aldrig att jag ägt något ullplagg så är väl hög tid vid 31 års ålder.

- Den här bilden från en kväll tidigare i veckan har absolut inget med saken att göra, men vill skriva några ord om måendet i dagens samhälle, haha. Smsade nämligen en kompis och frågade hur hon mår, en del av svaret var ”vet fan inte vad som är fel men är trött och har ångest konstant. Jätteupplyftande svar på din fråga” och det fick mig att tänka på två saker;

1. Jag relaterade. Har kanske inte så mycket ångest men känner mig trött och sur typ hela tiden. Som konstant liiite PMS och det stressar mig för hur ska folk stå ut med mig när jag är så oskön att hänga med?!

2. Vi lever i ett samhälle där man ska vara så himla lycklig och positiv hela tiden och jag tror det är ganska toxic. Åtminstone jag känner att man borde be om ursäkt, ha lite dåligt samvete och känna sig fel när man inte mår toppen och är glad. Lyssnade på en podd där Anders Hansen gästade och han sa bland annat att vår hjärna inte prioriterar att må bra och vara lycklig utan att överleva. Dvs vårt grundtillstånd är inte att vara *tillfreds* utan snarare ängslig som fan för att leta upp, och ständigt vara beredd på, eventuella hot. Nu menar inte jag att man ska acceptera att må dåligt för att hjärnan är skapad som den är, men när alla är överdrivet positiva kring sitt grundmående och hur lyckliga de är i livet så tror jag faktiskt att det föder ångest och stress när man inser att man själv bara är neutral eller mår okej en dag. Att det nästan blivit en negativ spiral där folk "mörkar" alla känslor som inte är peppiga och positiva eftersom ingen annan tycks känna dem eller prata om dem. Hänger ni med?

- Oj vilken mastig text det blev, kompenserar det genom att bara skriva ”åt god lunch en dag” till denna bild. Eller nej, vill även påpeka: vad märklig jag är som tar en bit vattenmelon och EN tomatskiva till thaimat? Haha.

- Tog en promenad från jobbet en dag. Helt ok att traska till denna vy. Stockholm är så himla himla fint <3

- Finns så mycket bra serier och filmer just nu, love it! Några tips är nya säsongen av The Sinner, Kastanjemannen och filmen The Starling. Ett anti-tips är Squid Game. Vad fan? Förstår inte varför den är så hyllad, tyckte den var märklig och lite tramsig. Har bara sett ett avsnitt dock så kanske borde ge den en chans, men har verkligen svårt för sådana serier.

Nej, nu ska jag iväg och dricka vin!! Så himla trevlig aktivitet. Vill ni dela med er av något från er vecka? PUSS

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer