EN FREDAGSLISTA

Fyra bilder från veckan:

Jaja denna är från förra veckan men sluta vara så petiga! Man får skarva lite i sådana här listor.

Var som vanligt osäker på hur jag skulle *styla till* det torkade gräset jag fick av mamma. Det är alltid mitt problem gällande inredning, jag får någon ny grej och sen ba ”vad gör jag med detta nu då så det blir snyggt?”. Tyckte ändå det blev helt ok i den där vasen!

I onsdags satt jag på en uteservering och drack vin till kl 22. Hör ni det; 22! Utomhus!! Officiellt sommar nu ja. Beställde dessutom en drink också vilket inte hör till vanligheterna, vet inte riktigt vad jag tycker om spritsmak nuförtiden men i små mängder funkar det.

I måndags var jag ute på promenad och tog en avstickare från vägen, klättrade upp för en slänt och satte mig på huk i gräset enbart för att jag såg en fin blomma jag ville fota. Vet inte om jag ska skylla det beteendet på att jag är en riktig tant eller att jag är bloggskadad?

Tre saker jag tänkt på:

1. Att prata om datum i form av vilken vecka det är säger mig absolut ingenting. När någon berättar att de har semester vecka 28-30 vet jag inte om det är vid midsommar eller i augusti. Tycker alla bara ska benämna tid i form av dagar och månad.

2. Vad är grejen med att folk kallar innergårdar för utegård? Har läst det på flera ställen nu och tycker det ser lika knasigt ut varje gång. Det heter väl innergård även om det är utomhus, antar namnet kommer från att det är en ”inhägnad” gård eller liknande. Haha, utegård.. Vad fan?

3. Det är något fel på ventilationen i vårt hus så i mitt badrum kommer det in luft från lägenheten ovanför och jag tycker det är ganska otäckt! Även om det inte luktar äckligt (är typ hennes parfym och olika matdofter) så är det något med människors dofter som känns så himla privat?! Jag vill inte lukta på främlingar!

Två saker jag ska göra i helgen:

1. Träffa Matilda. De senaste åren har jag märkt att helger kan bli ganska ensamma som singel. Vänner som är i relationer har ofta dem avsatta för sin partner, det är såklart förståeligt men det får mig att fasa för om jag någon gång kommer vara den ENDA singeln kvar i min krets! Därför är jag extra glad för Matilda, min trogna singel- och helgkompis, haha.

2. Köpa nya gympaskor. Har skjutit på det länge för det är typ tråkigaste grejen att lägga pengar på, näst efter hyra och SL-kort, men nu måste det bli av.

En påminnelse till er: förändringar behöver inte nödvändigtvis vara något fel. Åtminstone jag kan ibland känna att det ses som ett misslyckande och något dåligt om man tex förändras som person, byter bana i livet, skaffar nya intressen, lämnar sina gamla eller om man gör slut med en person som inte längre ger en något positivt. Då känns det som man måste komma med en riktigt bra förklaring till att dessa saker ändrats, både gentemot andra och för sin egen skull. Jag försöker jobba på att avdramatisera och välkomna förändringar och inte associera det med ångest eller att något blivit sämre.

TREVLIG HELG <3

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer