DUBAI DAG 1

Okej vänner! Nu kommer en recap från första dagen. Tryck på hjärtat nedan om ni gillar denna typ av inlägg, då kommer dag 2 och 3 längre fram också :)

Första bilden får vara från dagen jag reste, mest för att visa vilken mysig stund jag hade på Arlanda. Var där så långt innan (för att vara mig, typ 1,5 timme haha) för jag gick ändå bara hemma och väntade. Så satte mig på Waynes med kaffe och lite choklad och hängde runt på datorn. Harmonisk start på resan minst sagt.

Efter mellanlandning i Turkiet landade jag i Dubai vid 06, det är alltså 03 svensk tid. Kände mig lagom pigg i taxin, haha. Åkte mot hotellet och fick ett lyckorus när jag såg hur fint det var. Eftersom mitt rum inte var klart och ingen annan var vaken gick jag runt och kikade på hotellområdet. Såg bland annat ut så här (bilder från senare på dagen, inte riktigt så ljust den tiden)

Innan jag skriver nått mer vill jag bara förtydliga en sak gällande att jag hela tiden hyllar lyxighet. Det är för att 1. Helt främmande värld för mig 2. Jag älskar att bli behandlad som en queen under bara några dagar sådär och 3. Ett lifegoal för mig har varit att dels åka på jobbresa och även att bo på lyxhotell så nu när jag slog två flugor i en smäll vill jag prata om det massor.

Sen imponeras jag nog mer av pengar än gemene man, det är inte precis en hemlighet, men jag har stor respekt för pengar, är väldigt ekonomisk av mig och när jag skriver att jag ska gifta mig rikt, skulle göra allt för en Chanel-väska osv osv så är det med glimten i ögat. Ok?

Med det sagt fortsätter vi. De andra kom kvällen innan och hade sovit på hotellet, jag väntade på att de skulle vakna så jag fick sällskap vid frukosten. Frukostbuffén ingick inte och var svindyr så vi åt bara där en morgon, jag fick den dock gratis den morgonen eftersom jag väntade på mitt rum. Hade kunnat vänta många timmar till för att få den frukosten kan jag säga, haha. Var lite för hungrig för att stagea någon drömmig frukostbild.

Givetvis tyckte jag sötsakavdelningen var mest intressant. Vi konstaterade också att det är så jävla märkligt med vanlig mat till frukost, fanns liksom potatissallader, rödbetor, kyckling och grejer. Och kolla - tigerkaka! Det var inte igår man såg det.

Efter frukost utforskade jag området litegrann. Dubai är verkligen olikt allt annat. Inte aktuellt att ta en promenad eller gå en snabb runda på stan utan det är gigantiska gallerior, gigantiska hotell och motorvägar. Inget mittemellan, haha. Skulle inte kunna vara där mer än en vecka tror jag för man blir lite låst och rastlös, alla saker som hemma är vardagssysslor blir ett halvdagsprojekt där.

Vi hade dock väldigt tur för på andra sidan motorvägen fanns en mindre galleria med en liten mataffär och som en park innanför där man faktiskt kunde strosa runt.

Förmiddagens kontor såg ut som nedan. Helt ok. Fotograf Lisa till var också med men bodde på ett annat hotell, vid 14 kom hon till oss för några timmars photoshoot.Det kostade 500kr för henne bara att komma in på hotellet och få ligga vid poolen, är inte det helt sjukt? Haha.

I alla fall så började vi med en lunch! Det var såå härligt att sitta i solen vid en pool med lagom musik och vara ett gäng. Säger det ofta men jag saknar att hänga flera stycken. Har knappt gjort det sen gymnasiet och det är så mysigt tycker jag. Blir så avslappnat på nått vis, inte för att det är stelt när jag umgås två och två med mina vänner, men aa ni fattar.

Jag åt en kycklingmacka som var satans god.

Dags för foto! Om någon undrar vad min uppgift är vid de här stunderna så är väl tanken att se till att Elvis inte stör så mycket men det gör han sällan så det blir mer att jag kommer med mina (ibland icke efterfrågade säkert) åsikter om poser, locations, vilka kläder som ska matchas, smycken etc. Kallas lite på skämt för stylisten.

Det blev kväll, jag åt middag, jag var svintrött pga sovit max två timmar natten innan. Tog mig en kvart att lista ut hur fan man släckte lamporna på rummet, haha. Det var så hightech med olika dimmers och knappar och jag övervägde att ringa ner till receptionen och be dem komma och hjälpa mig. Som tur var löste jag det och somnade vid 22.

Dag 2 får ni hänga med på i nästa inlägg. Var inte meningen att denna rapport skulle bli så lång, haha. Svävade visst iväg.

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

erikssontowa
erikssontowa,
Åhh vad härligt 😍😍
nouw.com/erikssontowa
Emmamehrali
Emmamehrali,
JA JA JA mer sådan här inlägg 😃
nouw.com/emmamehrali
isabylund
isabylund,
Åh kul att du skriver så! Puss fina😘
nouw.com/isabylund
Ewe
,
Kanske bara är jag men tycker det är minst lika konstigt med sötsaker (som t ex kakor) till frukost som vanlig mat ;P Dock ej croissanter med Nutella, deeet däremot är fullt acceptabel frukostmat! 😉
isabylund
isabylund,
Ja det är bara du. Skoja, tycker man kan festa till det lite på semester med något extra gott 😊
nouw.com/isabylund
evelinarou
evelinarou,
Åh vad härligt, ska dit snaaaart! 😃
nouw.com/evelinarou