DET ÄR OKEJ ATT PAUSA IBLAND

Måste börja med att förtydliga att jag är SÅ för allt som har med personlig utveckling att göra. Det hoppas jag ni vet. Försöker ofta peppa både mig själv och andra att man ska följa sina drömmar, jobba med sig själv, tankens kraft, hur man kan ändra mindset osv. Det är så viktigt och självklart ska man inte nöja sig med att må okej och släpa sig igenom vardagen. Men. Jag tycker att det nästan blivit en överdos av allt det här "självförverkligandet" eller vad man ska kalla det. Att man hela tiden ska sträva efter att nå nya mål, jobba med sig själv och ta vara på varje sekund och använda den till någonting vettigt som för en framåt i livet/karriären/lyckan/hälsan.

Jag ser dagligen blogginlägg och Instagramposter (har säkert skrivit flera sådana själv) med tips för att vända en dålig dag, hur man maxar sin morgon, att man ska ta vara på varje sekund av livet, hur man skapar sig en drömvardag osv och jag älskar den typen av pepp för jag behöver verkligen det för att få tummen ur ibland. Men samtidigt kan jag bli stressad av det och undrar om man inte bara kan få ha en tråkig stund eller en jävligt neutral dag ibland och att det är helt okej? Utan att få dåligt samvete och känna att man inte tar vara på livet och slösar dagar.

Vet inte om jag har ett ovanligt trist liv men många av mina dagar är ganska neutrala. Jag mår inte dåligt eller är deppad men jag känner inte heller hur kroppen sprudlar av inspiration och att jag hela tiden utmanar mig med saker utanför min comfortzone. Ibland får jag känslan att dessa dagar är fel och att jag genast måste göra något som antingen skapar ett fint minne eller som för mig närmare mina drömmar. Känns som jag är lat som bara existerar och tillåter mig att sitta och läsa bloggar istället för att skriva mållistor, affärsplan eller lägga ansiktsmask och ha *selfcare evening*.

Kände på ett liknande sätt när jag försökte bli frisk från min ätstörning. Att jag kände mig dålig och hopplös de dagar som jag inte gjorde ett stort framsteg, åt något utmanande eller gick upp i vikt. Tror tyvärr det grundade sig i jämförelse och vad alla andra tycktes klara hela tiden. Jag tycker att man måste få stanna upp ibland och bara andas, både gällande sånt tillfrisknande och livet generellt. Självklart inte för alltid eller ha det som ursäkt att slippa ta tag i ens problem fullt ut men en paus för att låta hjärnan komma ikapp. Jag vill att vi alla ska inse att man får pausa ibland och vila när man kört på ett tag. Ge sig själv en klapp på axeln, känna sig nöjd över de framsteg man gjort och samla kraft för nästa steg.

Nu blev det här inlägget längre än jag tänkt men budskapet är att vi ska vara snällare mot oss själva och inte känna så jävla mycket krav och press på att man heeeela tiden måste jobba för att förbättra sig själv och sitt liv. Absolut att man ska göra det men inte varje vaken sekund. Håller ni med eller tycker ni tvärtom? :)

Följ mig här

Gillar

Kommentarer

FSHD Daniel
FSHD Daniel,
Intressant inlägg. Jag älskar personlig utveckling, men det är inte bra om man tänker eller fokuserar på det så mycket så att det blir en press. Jag har ägnat väldigt mycket tid och energi kopplat till personlig utveckling de senaste åren, men det är inget som jag direkt har fokuserat på självmedvetet. Har hänt så mycket för mig de senaste 10 åren, så det har mer skett automatiskt för att jag skulle klara av att ta mig igenom de tuffaste perioderna 😊www.fshddaniel.blogg.se
S
S,
Håller med, tycker att det ofta är för mkt fokus på ständig utveckling och att ta tillvara på varje sekund idag som antagligen skapar onödig stress för många.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229