DECEMBER I TREOR

Hej raringar! Årets sista månad är här! Jag är faktiskt lite förvånad över att jag har ett så positivt mindset just nu, vinter är inte min favoritårstid som ni kanske förstått. Men december är den mest hanterbara vintermånaden och årets absolut mysigaste så tänkte kika på hur det ser ut framöver genom en gammal hederlig lista :)

3 SAKER JAG SKA GÖRA:
- Åka till Karlstad <3 <3
- Jobba en hel del. Denna månad är högsäsongen för handel obviously.
- Baka lussekatter.

3 SAKER JAG VILL GÖRA:
- Se ett luciatåg.
- Styra en adventsfika. Eller helst vill jag väl nån annan ska styra det och att jag bara ska vara med, hehe. Önskemålen är att det ska vara hemma hos någon, fler än två personer och minst tre olika ätbara saker som utbud. Åh, knytis vore ju perfekt!
- Gå till frisören.

3 AV MINA MÅL:
- Ta mig iväg och simma minst en gång. Bara testa hur det känns som träningsform.
- Vara mer effektiv. Kommer inte ha lika mycket ledig tid i och med mer jobb så då måste jag lära mig prioritera rätt. När jag väl är hemma vill jag ta tag i det jag måste göra och inte lägga tid på andra, onödiga saker som egentligen inte alls behöver fixas med just då.
- Leva efter 6:1 metoden. Syftar inte på en diet utan en dag i veckan ska jag försöka få in något i schemat som ger vardagsglädje. Resterande 6 kan jag ha mina ”vanliga aktiviteter” om jag vill det. Normala människor hade väl haft förhållandet 4:3 typ men för mig är en dag utanför boxen tillräckligt haha.

3 SAKER JAG SKA ÄTA:
Hade kunnat lista ett oändligt antal saker här, julfika och godis är inte att leka med! Får jag bara välja tre är dessa on top of mind.
- Lussekatter och pepparkakor.
- Chokladpraliner.
- Perfekt mogna clementiner. Den sorten utan kärnor, de är godast! Och med så lite som möjligt av de där vita trådarna som är runt klyftorna.

3 POSITIVA SAKER:
- Om ca 3 veckor vänder det och vi går mot ljusare tider!
- För er som pluggar (eller ogillar ert jobb) så är det många röda dagar framöver.
- Om/när det är ljusa och soliga dagar ger det en så jävla mycket energi! Man uppskattar varje liten solstråle såhär års medan man på sommaren mer tar det för givet.

3 TIPS FÖR MÅNADEN:
- Släpp kraven! Jag tycker det är mycket press och stress i december när vi bombarderas av perfekta julbilder, julklappshögar under den ståtliga granen och mysiga vinterdagar. Plötsligt blir ens eget liv tråkigt och deppigt. Fast vet ni? Det här är en helt vanlig månad egentligen. Alla har inte mer julpynt än en adventsljusstake i fönstret, alla ägnar inte timmar åt julklappsshopping till varje avlägsen släkting man kan komma på, alla äter inte typisk julmat, alla har inte myskväll varje dag med levande ljus, julmusik i bakgrunden och glögg. Säger inte att det är fel att gå all in med julpreppen, tycker själv det är sjukt mysigt. Men jag tror att mycket av det man ser är en vääääldigt romantiserad bild av hur de flesta lever. Min december brukar vara betydligt mer basic än december i klassiska julfilmer, haha.
- Skaffa ett duntäcke! Helt underbar uppfinning. Njuter nått enormt av att krypa ner under det när jag har liiiite för kallt i lägenheten.
- Doppa skumtomtar i kaffe. De blir mjuka och sega då och perfekta att suga på.

Det var lite om min kommande månad det. Vad ser ni fram emot mest med er? :)

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

megkaup
megkaup,
älskar dina positiva punkter! tänk att om tre veckor vänder det och blir faltiskt ljusare?!?! blev glad av att läsa det! 😊nouw.com/megkaup
isabylund
isabylund,
Varsågod för den vardagsglädjen😬😬😬nouw.com/isabylund
corneliaeri
corneliaeri,
Vilket mysigt inlägg <3 Blev sååå sugen på lussebullar, måste baka snart. MMMHH!nouw.com/corneliaeri
isabylund
isabylund,
Jaa det borde jag med! Åt en igår igen, tröttnar aldrig 🙈nouw.com/isabylund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229